Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanā nopratināti vairāk nekā 110 liecinieki

Valsts policija Zolitūdes Maximas traģēdijas izmeklēšanā nopratinājusi vairāk nekā 110 lieciniekus, aizdomās turamā statuss pašlaik nevienam nav piemērots. Tāpat likumsargi turpina pārbaudīt pagājušajā nedēļā vairākās iestādēs notikušo kratīšanu laikā izņemtos materiālus, trešdien žurnālistiem sacīja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Policija pašlaik vērtē, vai rosināms atsevišķs kriminālprocess arī par faktu, ka pirms Maxima jumta iebrukšanas veikalā skanējusi signalizācija, taču cilvēki netika evakuēti. Pašlaik tiek runāts arī par ārvalstu ekspertu piesaistīšanu izmeklēšanas darbībām.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Reformu partija) atteicās prognozēt, cik ilga būs Zolitūdes traģēdijas izmeklēšana.

"Laika rāmi es atsakos kategoriski nosaukt. Strādā desmitiem izmeklētāju, no manas puses tiks darīts viss, lai izmeklēšana notiktu efektīvi un ātri un lai sabiedrība beidzot varētu zināt vainīgos," teica Kozlovskis.

Trešdien Valsts policijas un Iekšlietu ministrijas vadība tikās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu, lai informētu par Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanu.

Valsts prezidents augsti novērtēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, kā arī visu traģēdijas seku novēršanā iesaistīto iekšlietu struktūru rīcību, uzsverot, ka tā bija profesionāla un izcila, informē Prezidenta preses dienests.

"Viennozīmīgi no manas puses būs pilnīgs atbalsts izmeklēšanas gaitas nodrošināšanai, kas ir nozīmīga arī tādēļ, lai šādas traģēdijas nekad vairs nevarētu atkārtoties," uzsvēris Bērziņš.

Vienlaikus Valsts prezidents atzina, ka traģēdija varēja notikt tikai sistēmisku kļūdu rezultātā, kas liecina, ka daudz kas jāmaina tieši sistēmā, tostarp likumdošanā, kas saistīta ar būvniecības procesu un atbildību par tā rezultātā izraisītajām sekām.

Arī trešdien plānotajā Nacionālās drošības padomes sēdes darba kārtībā ir iekļauts jautājums par Zolitūdes traģēdijas krimnālprocesa izmeklēšanas gaitu, tā galvenajām versijām, kā arī pēdējā laikā veikto procesuālo darbību apjomu.

Traģēdija Zolitūdē veikalā Maxima notika 21.novembrī, kad, iegrūstot veikala jumtam, bojā gāja 54 cilvēki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas