Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Izraēla meklē draudzību Kremlī

Vēsās attiecības ar tuvākās sabiedrotās valsts ASV prezidentu Baraku Obamu un Eiropas Savienību (ES) likušas Izraēlas premjerministram Benjaminam Netanjahu raudzīties pēc jauniem politiskajiem draugiem. Vienu no tādiem viņš atradis Krievijas prezidentā Vladimirā Putinā, kurš Izraēlas premjeru šajā nedēļā uzņēma Kremlī. Analītiķi norāda, ka šāda Netanjahu stratēģija var nospēlēt par labu Krievijai, bet ilgtermiņā kaitēt Izraēlai.

Netanjahu otrdien un trešdien viesojās Maskavā, lai atzīmētu 25. gadadienu kopš diplomātisko attiecību atjaunošanas starp Izraēlu un Krieviju. "Krievija ir globāla lielvara, un mūsu attiecības kļūst ciešākas," pirms došanās uz Maskavu paziņoja Netanjahu. Tā bija Izraēlas valdības vadītāja trešā vizīte Krievijā kopš 2015. gada septembra un ceturtā tikšanās ar Putinu gada laikā. Salīdzinājumam: pēdējos 12 mēnešos Netanjahu tikai vienreiz ticies ar Obamu.

Netanjahu plaukstošās attiecības ar Putinu saistītas ar Izraēlas premjera ne tik siltajām attiecībām ar Obamu un ASV ietekmes samazināšanos Tuvajos Austrumos. Izraēlas un ASV attiecības pasliktinājusi Vašingtonas iniciētā kodolvienošanās ar Irānu, ko Izraēla uzskata par galveno draudu savai drošībai. Vienošanās paredz, ka Irāna atsakās no ambīcijām radīt kodolieročus. Apmaiņā pret to ASV un ES daļēji atcēlušas ekonomiskās sankcijas pret Irānu.

Obamas garantijas, ka Irāna tiks stingri uzraudzīta un vienošanās neievērošanas gadījumā pret to atjaunos sankcijas, nav nomierinājušas Netanjahu.

Visu rakstu lasiet piektdienas, 10.jūnija, laikrakstā Diena!

Top komentāri

Nekādi krievi
N
NEKAD KRIEVIJĀ NAV VALDĪJUŠI. Un vismazāk no 17.līdz 91.gadam.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits