Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Mediji: Ziemeļkorejas līderis varētu būt devies uz Krieviju

Ziemeļkorejas vilciens, kurā, domājams, atrodas šīs valsts līderis Kims Čenuns, devies uz Krieviju, kur, iespējams, tiksies ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, pirmdien ziņo Dienvidkorejas mediji.

Atsaucoties uz neidentificētiem avotiem Dienvidkorejas valdībā, laikraksts "Chosun Ilbo" vēstīja, ka vilciens, domājams, izbrauca no Phenjanas svētdienas vakarā un Kima un Putina tikšanās varētu notikt otrdien.

Arī ziņu aģentūra "Yonhap" un vairāki citi mediji publicēja līdzīgas ziņas. Japānas ziņu aģentūra "Kyodo", atsaucoties uz Krievijas amatpersonām, vēstīja, ka Kims, iespējams, devies uz Krieviju ar savu personisko vilcienu

ASV un citu valstu amatpersonas nesen laikrakstam "The New York Times" pavēstīja, ka Kims šomēnes, visticamāk, ar bruņuvilcienu dosies uz Vladivostoku, kas atrodas Krievijas Klusā okeāna piekrastē netālu no Ziemeļkorejas, lai tiktos ar Putinu.

ASV amatpersonas pagājušajā nedēļā teica, ka Ziemeļkoreja un Krievija organizē līderu tikšanos, kas varētu notikt šī mēneša laikā. Saskaņā ar ASV amatpersonu sacīto Putins varētu koncentrēties uz Ziemeļkorejas artilērijas un citas munīcijas piegāžu nodrošināšanu, lai papildinātu izsīkstošās rezerves un izdarītu spiedienu uz Rietumiem, lai tie iesaistītos sarunās, ņemot vērā bažas par kara ieilgšanu Ukrainā.

Analītiķi uzskata, ka apmaiņā Kims varētu pieprasīt Ziemeļkorejai ļoti nepieciešamo palīdzību enerģētikas un pārtikas jomā un modernas ieroču tehnoloģijas, tai skaitā tehnoloģijas, kas saistītas ar starpkontinentālajām ballistiskajām raķetēm, zemūdenēm, kas aprīkotas ar ballistiskajām kodolraķetēm, un militārās izlūkošanas satelītiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits