Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Premjers Medvedevs iedzīts stūrī

Medvedevs 2. augustā apmeklēja izglītības forumu, kura laikā valdības vadītājs atbildēja uz pasākuma dalībnieku jautājumiem. Kāds Dagestānas Universitātes pasniedzējs viņam vaicāja, kāpēc jauno skolotāju un augstskolu pasniedzēju atalgojums ir daudz mazāks nekā spēka struktūrās strādājošajiem. (Jaunie skolotāji Krievijā mēnesī nopelna aptuveni 15 tūkstošus rubļu (207 eiro), bet policisti – 50 tūkstošus rubļu (690 eiro)).  
Kremlī uzskata, ka pret Krievijas premjerministru Dmitriju Medvedevu ir izvērsta nomelnošanas kampaņa saistībā ar viņa neseno ieteikumu skolotājiem meklēt otru darbu vai pamest šo profesiju, ja viņi nav apmierināti ar savu zemo atalgojumu. Daudziem Krievijas iedzīvotājiem šāda valdības vadītāja attieksme šķiet aizvainojoša laikā, kad dziļo ekonomisko grūtību dēļ viņiem pamatīgi jāsavelk jostas. Nedēļas laikā vairāk nekā 200 tūkstoši Krievijas iedzīvotāju internetā parakstījuši petīciju, kurā pieprasīta Medvedeva atlaišana. Ārvalstu medijos izskanējusi informācija, ka pēc nākammēnes paredzētajām Valsts domes vēlēšanām Krievijas prezidents Vladimirs Putins varētu izvēlēties jaunu premjeru. 

"Nevajag salīdzināt. Runa ir par to, ko jūs izvēlaties darīt dzīvē," sacīja Krievijas premjers, norādot, ka pedagoģija ir "aicinājums". "Esmu pārliecināts, ka jauns, enerģisks skolotājs var nopelnīt viņam pienākošos atalgojumu un nopelnīt naudu arī blakus darbos. Ja jūs vēlaties nopelnīt naudu, tad ir daudz citu vietu, kur to paveikt vieglāk un ātrāk. Tā ir jūsu personīgā izvēle." Medvedevs piebilda, ka policisti nopelnot vairāk, jo viņu profesija esot bīstama.  

Tā nav pirmā reize pēdējo mēnešu laikā, kad Medvedevs nācis klajā ar izteikumiem, kas izraisījuši asu pretreakciju Krievijas sabiedrībā. Anektētajā Krimas pussalā maijā vizītes laikā  kāda sirmgalve viņam jautāja, vai Maskava plāno palielināt pensijas reģionā. Uz to viņš atbildēja: "Naudas nav, bet jūs turieties!" 

Kā atbilde uz premjera padomu skolotājiem pagājušajā ceturtdienā interneta vietnē Change.org parādījās petīcija ar prasību Kremlim atbrīvot Medvedevu. "Ministru kabinets jāvada kompetentam, izglītotam cilvēkam, kas rūpējas par valsti," teikts petīcijā, ko līdz vakardienai bija parakstījuši 266 tūkstoši cilvēku. 

Krievijas prezidenta administrācijā domā, ka Medvedevs ir kļuvis par upuri pasūtītai apmelošanas kampaņai. "Ir pilnīgi acīmredzams, ka īpaši apmācīti cilvēki veica monitoringu, meklēja konkrētu vārdu, ko varētu pasniegt negatīvi. Rezultātā tika izvilkta tēma, ko apspēlēja un pasniedza citā kontekstā, un tā aizgāja," avots Kremlī sacīja izdevumam RBK. 

Visu Ulda Ķezbera rakstu lasiet ceturtdienas, 11.augusta laikrakstā Diena! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits