Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Talibi noliedz, ka tiem būtu sarunas ar Afganistānas valdību

Talibu nemiernieki ceturtdien noliedza ziņas, ka viņi paralēli provizoriskajiem kontaktiem par sarunām ar ASV būtu sākuši sarunas ar Afganistānas valdību.

Talibi "kategoriski noraida [Afganistānas prezidenta Hamida] Karzai paziņojumu", nemiernieku mājaslapā apliecināja talibu preses pārstāvis Zabiulla Mudžahids.

"Kabulas administrācijas vadītājs nesenā intervijā laikrakstam Wall Street Journal sacīja, ka ASV un Kabulas valdības ir uzsākušas slepenas sarunas ar talibiem un ka šīs sarunas ir ļoti auglīgas," teikts Mudžahida paziņojumā.

Pagājušajā mēnesī talibi apliecināja, ka viņi plāno izveidot Katarā politisku biroju vēl pirms eventuālajām sarunām ar ASV, savukārt afgāņu un amerikāņu amatpersonas tika teikušas, ka provizoriski kontakti jau ir uzsākti.

Noraidot Karzai apgalvojumu, ka iesaistīta būtu arī afgāņu puse, Mudžahids norādīja, ka lēmums par sarunām ar "bezspēcīgo" Kabulas administrāciju vēl nav pieņemts.

Ceturtdien laikrakstā Wall Street Journal publicētā intervijā Karzai sacīja, ka Afganistānas valdība ir iesaistīta trīs pušu sarunās kopā ar ASV un talibiem. Viņš arī sacīja, ka talibi "pavisam noteikti" ir ieinteresēti panākt mieru vēl pirms ārvalstu karaspēka aiziešanas no Afganistānas.

"Ir bijuši kontakti starp ASV valdību un talibiem, ir bijuši kontakti starp Afganistānas valdību un talibiem, un ir bijuši kontakti, kurus esam veikuši mēs visi trīs, ieskaitot talibus," sacīja Karzai.

Savukārt Mudžahids nemiernieku mājaslapā norādīja: "Ja kādam ir bijušas sarunas ar Karzai valdību kā Islāma emirāta pārstāvim, tad tas ir bijis viltvārdis." "Šādi gadījumi ir bijuši iepriekš, un, iespējams, kāds atkal ir pievīlis šo administrāciju," pieļāva talibu pārstāvis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits