Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Aicina reaģēt uz galvas griešanas video

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis aicinājis visus pasaules līderus nekavējoties reaģēt uz internetā izplatīto video, kurā redzams, ka krievu okupanti nogriež galvu sagūstītam ukraiņu karavīram, vēsta Ukrainska Pravda.

Video, kurā redzama galvas nogriešana dzīvam cilvēkam, parādījās sociālajos tīklos 11. aprīļa vakarā, raksta Meduza.io. Sagūstītais militārā tērpā ar dzeltenu apsēju, kādu kā atpazīšanas zīmi lieto ukraiņu karavīri, ir redzams guļot zemē. Pie viņa pienāk cilvēks maskā un kamuflāžas tērpā ar baltu saiti (to par atpazīšanas zīmi izmanto Krievijas militārpersonas) un nogriež sagūstītajam galvu. Gūsteknis sākotnēji kliedz, ka viņam sāp, un lūdz pārtraukt eksekūciju. Video redzami vēl daži cilvēki, kuri uzmundrina galvas griezēju, aicinot ātrāk pārlauzt mugurkaulu. Kad galva nogriezta, kāds cilvēks aizkadrā saka, lai to liek maisā un nosūta komandierim. Spriežot pēc zaļās zāles, video varētu būt uzņemts pagājušā gada vasarā.

Krievijas karu atbalstošajā vietnē Military Z izteikts viedoklis, ka video redzamais nogalinātais esot Ukrainas pusē karojušais algotnis no kādas Neatkarīgo Valstu Sadraudzības valsts.

Ukrainas Drošības dienesta vadītājs Vasiļs Maļuks paziņojis, ka sākta izmeklēšana par karadarbības likumu pārkāpšanu, kas saistīta ar tīšu slepkavību: "Mēs atradīsim šos briesmoņus. Ja vajadzēs, dabūsim viņus rokā, lai kur viņi atrastos: kaut vai zem zemes vai tajā saulē. Bet par nodarīto viņi noteikti saņems sodu."

Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba, komentējot video, ierakstījis Twitter: "Ir absurds, ka Krievija, kas ir sliktāka par Islāma valsti, vada ANO Drošības padomi."

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paziņojis: "Neapšaubāmi, šie ir šausminoši kadri, un sākumā ir jāpārbauda autentiskums, jo dzīvojam feiku pasaulē. Pēc tam, protams, tas var būt iemesls, lai pārbaudītu, vai tas tiešām noticis, kur un kurš to izdarījis," citē Interfax.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits