Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Bruņoti karavīri Dānijā palīdzēs policijas darbā

No pagājušās piektdienas Dānijas Bruņoto spēku karavīri pārņēmuši no policistiem patrulēšanu uz Dānijas dienvidu robežas ar Vāciju un pie potenciālajiem teroristu mērķiem Kopenhāgenā, vēsta TheLocal.dk.

Medijiem tiek skaidrots, ka tas darīts, lai pašreizējā drošības apdraudējumu situācijā palīdzētu policijai tikt galā ar drošības uzturēšanu atsevišķos objektos un lai varētu pagarināt uz laiku atjaunoto robežkontroli migrantu nekontrolētas ieplūšanas novēršanai.

Pagājušajā nedēļā Dānijas Nacionālā policija un Kopenhāgenas policija paziņoja, ka 160 karavīru pārņems robežpatrulēšanu un, piemēram, ebreju institūciju apsardzi, arī Lielās sinagogas apsardzi Kopenhāgenas centrā. Sinagogu policija apsargā pastāvīgi, kopš 2015. gada februārī Dānijā dzimis palestīniešu izcelsmes terorists pie tās nogalināja 37 gadus veco sinagogas brīvprātīgo apsargu Danu Uzanu. Slepkava Omars el Huseins pirms tam ar automātisko ieroci apšaudīja cilvēkus pie kultūras centra, kur notika runas brīvībai veltīts pasākums, nogalinot 55 gadus veco Finnu Norgārdu un ievainojot policistus. Pēc tam policijas specvienība apšaudē slepkavu nogalināja.

Par šādu armijas iesaistīšanu politiskie spēki parlamentā vienojās jau pagājušajā gadā. Tieši pašlaik tas tiekot darīts, jo ļoti daudzi policijas darbinieki esot spiesti strādāt vairāk stundu, nekā normāli paredzēts, vēsta The Copenhagen Post. Tajā pašā laikā policijas arodorganizācijas paudušas noraidošu attieksmi pret armijas iesaistīšanu policijas pienākumu veikšanā. Policijas asociācijas Politiforbundet priekšsēdis Klauss Oksfelts jau aprīlī, kad aktīvāk sākās runas par šo rokādi, intervijā TV2 izteicās, ka Dānija neatrodas kara situācijā, kādai tiek apmācīti karavīri. Viņš uzsvēra, ka policija ir atvērta karavīru palīdzībai robežkontrolē, satiksmes kontrolē un ārkārtas situācijās, taču policijai jāsaglabā vadība. "Policisti ir apmācīti saskarsmei ar civilo sabiedrību. Policijai jāuzņemas kontrole miera laikā," teica policistu pārstāvis.

Visu rakstu lasiet pirmdienas, 2. oktobra, avīzē Diena!

Top komentāri

Bet
B
sākās viss noteikti ar šādiem PROPAGANDAS RAKSTEĻIEM, kuriem tika izdzēsti komentāri....http://jauns.lv/raksts/zinas/255613-daudzi-sakuma-baidijas-stasts-par-hamidu-kurs-no-iranas-parcelas-uz-dzivi-pardaugava
Dīvaini
D
kāpēc agrāk armijas palīdzība nebija vajadzīga policijai Eiropas (it īpaši Dānijā) valstīs, varbūt virsrakstā ir iezagusies drukas kļūda un bija jābūt rakstītam "Sabiedrības spiediena rezultātā Dānijas valdība SPIESTA izvērst armijas patruļas ielās lai kaut cik ierobežotu nelegālo imigrantu radītos draudus un paaugstinātu sabiedrības drošību imitējot cīņu pret terorismu"
Tanska
T
Sen bija laiks,drošība ir vajadzīga.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits