Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Francija un Vācija apņemas vadīt Eiropu

Ar vienlaicīgu abu valstu parlamentu sēdi Francija un Vācija pirmdien atzīmēja 55. gadadienu kopš Elizejas līguma noslēgšanas. Vēsturiskā vienošanās samierināja kādreizējās ienaidnieces un ielika pamatus Parīzes un Berlīnes ciešākai sadarbībai, kam ir bijusi milzīga nozīme Eiropas Savienības (ES) attīstībā. Arī pašlaik, kad ES sastopas ar savā vēsturē vieniem no nopietnākajiem izaicinājumiem, Vācija un Francija ir apņēmušās padziļināt divpusējo sadarbību, lai virzītu uz priekšu bloka reformas. Pagaidām šim mērķim traucē valdības neesamība Vācijā, kas pie tādas varētu tikt labākajā gadījumā tikai ap Lieldienām.

Top komentāri

ļuļa
ļ
ko šie abi iedomājas? kas viņus deleģēja vadīt citas valstis? ar vienu brexitu par maz? un starp citu, viens no elizejas līguma parakstītājiem, šarls de golls, bija par nacionālu valstu eiropu, par tēvzemju eiropu, kā viņš to sauca, un uzskatīja, ka eiropas spēks ir dažādībā. šķiet, ka tagad visi elizejas līguma parakstītāju ideāli ir nodoti un ideja izcūkot līdz pēdējam. nepietiek ar to, ka cenšās iznīdēt nacionālas valstis, tagad vēl divi āksti par karaļiem uzmetas.
Bēdziet !
B
Divi welcomisti pie stūres.
Eiropu pazudināt līdz galam?
E
Merkelei vēl par maz tā ļaunuma, ko viņa Eiropai nodarījusi? Liberastija, kosmopolītisms, homoseksu diktatūra un araābu migranti - nāvējošs kokteilis Eiropai...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits