Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts
Putins uzskata, ka sliktās ASV-Krievijas attiecības "nav Krievijas vaina", taču nu cer uz attiecību uzlabošanos

Putins gandarīts par Trampa uzvaru

Krievijas prezidents Vladimirs Putins paudis gandarījumu par ASV prezidenta vēlēšanu iznākumu, vēsta pasaules mediji. Kremļa saimnieks nu gatavojoties "jaunai Krievijas-ASV attiecību ērai".

Jau tuvāko stundu laikā pēc Donalda Trampa uzvaras runas Putins viņu apsveicis un paudis Maskavas gatavību atjaunot ciešākas saites ar Vašingtonu, ar kuru Krievijai pašlaik ir būtiskas domstarpības arī par to, kā nonākt līdz Sīrijas pilsoņu kara atrisinājumam.

"Mēs saprotam, ka tas [attiecību uzlabošana] nenāks viegli, ņemot vērā pašreizējo stāvokli. Taču, kā jau iepriekš esmu teicis, tā nav mūsu vaina, ka ASV-Krievijas attiecības ir tik nožēlojamā stāvoklī. Krievija ir gatava un vēlas atjaunot labas attiecības ar ASV," apgalvojis Putins.

Ziņas par Trampa uzvaru ar prieku sagaidījusi liela daļa no Krievijas politiķiem, gan tāpēc, ka Tramps vairākkārt neslēpis savas simpātijas pret Putinu un viņa vadības stilu, gan tāpēc, ka Trampa uzvara ir Krievijas politiskajā vidē tik ilgi gaidītais trieciens ASV politiskajam establišmentam.

Demokrāti turklāt diezgan aktīvi pozicionējās pret Putina režīmu un kampaņas gaitā nosodījuši Kremli, norādot, ka tieši Krievija, visticamāk, ir tā valsts, kas ar kiberuzbrukumu palīdzību centusies ietekmēt vēlēšanu gaitu.

Jau vēstīts, ka par 45. ASV prezidentu samērā negaidīti ievēlēts republikāņu virzītais miljardieris Donalds Tramps, sakaujot savu konkurenti Hilariju Klintoni vairākos kritiski svarīgos "svārstīgajos" štatos. 

Paredzēts, ka jaunais Savienoto Valstu prezidents tiks inaugurēts 20.janvārī, valsts galvas amatā nomainot demokrātu Baraku Obamu, kurš bijis prezidents divus termiņus kopš 2009.gada.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits