Laika ziņas
Šodien
Migla

Ābolu mistērija - kāpēc gāzētais polis izkonkurē smaržīgo latvieti?

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Redziet!
R
Marinētus gurķus ved mucās no Vjetnamas, bet vēlāk, saliktus burkās, kā Latvijas labumu piedāvā. Ne tāpēc, ka Latvijā gurķi neaugtu. Vienkārši negribas audzēt un pārstrādāt. Dēļ grašiem. Lūk, Spilvas štrunta burciņa kilograma sviesta cenā (tā pati, kas krievu laikos 20-30 kapeikas maksāja), un tā jau ir ZELTA rene. Un muļķu, kas šo zelta reni pilda, Latvijā netrūkst. Jo par šo nieka burciņas cenu, var katlu zupas izvārīt, un nedēļu ēst, bet -āreče- tam pietrūkst saprašanas.
!
!
Tāpēc, ka lielveikaliem ir sava politika, tāpēc, ka daudzi "Veiksmes stāsta" pircēji ir santīmp*sēji un ir gatavi ēst, vadoties pamatā pēc cenas.
Santīmu sējēja izsaukuma zīme.
S
Komentārs
  • 1
  • 0
Vārds
V
Pols Gazōzs
Pilsone
P
Savas ābeles neindēju, jo pašai jāēd, bet no tārpiņiem ne atkauties. Citronu glabājas līdz pat maijam. Atšķirība liela.
Vārds
V
Kur tirgo šīs citronu ābeles?
  • 0
  • 0
Poļu ābolu piekritējs
P
Jau sen neēdu mūsējos ābolus. Man garšo poļu āboli, jo tie daudz garšīgāki un lētāki. Kad draugi atved savus ābolus no šīgada bagātās ražas (jo nav kur likt), tad ēdu arī mūsējos. Pirkt par astronomisku cenu netaisos, jo poļu āboli vismaz 3-4 x lētāki.
Mūsējo badīgums
M
Latvijā tirgotājs labāk izmet nepārdotos ābolus mēslainē nekā nolaiž cenu. Kur tas redzēts, ka ražas laikā tirgū āboli pa 1.50 eiro kilogramā. Nav mūsējiem ekonomiskas domāšanas , bet prevalē badīgums.
to!
t
Pūre sen vairs nav vietējs uzņēmums . Nav zināms no kurienes atved mucas ar klīsterveidīgām zaptēm un safasē skaistās burciņās.
  • 1
  • 0
!
!
Ekonomiska/saimnieciska domāšana varbūt ir, bet ir arī tas, ka nav nekādu citu ienākumu avotu, tāpēc no "sūda taisa pīrādziņus". Cik Pūres produkcijā tagad ir vietējo produktu? :)
  • 3
  • 0
K
K
"Gāzētais" ir garšīgāks un drošāks. Latvijas ābolus neviens nepārbauda. Nesen bija viens pētījums uz smagajiem metāliem. Visaugstākie tie izrādījās vienā vietējā produktā, kur apakšā bijusi nelegāla izgāztuve. Tādas vietas visā pasaulē ir pilns, atšķirība tik tajā, ka ja esi liels ražotājs, tad tavas ābeles ir pārbaudītas.
!
!
Katru reizi, braucot cauri Ādažiem, es redzu dzīva lielceļa malā ganāmies piena govis. Un pie sevis vienmēr nodomāju - ja nu kaut kur to pienu tirgo kā ekoloģisko? Tā ka pamats pārdomām, K, tiešām ir.
  • 2
  • 0
Redziet!
R
Latvijā Jonagold neaug, arī par 100 euro kg nē. Bet gardāka āboļa par Jonagold nav.. Lai smaržīgā Rudzāte iesālās ar saviem smirdošiem latviešiem. Visa tā brēka par velti.
>00:-06
&
Katrs pats priekš sevis muļķis. Un nejēga.
  • 1
  • 0
>Redziet
&
Nu Tu aizbrauci galīgi šķērsām. Jonagold.......ja tev patīk ,tas nenozīmē ,ka citi to grib baudīt.Ir Latvijā labi un gardi āboli. Smirdēt sāc tu pats ar savu naidu pret Latviju.
  • 9
  • 4
Tāpēc, ka smaržīgais latvietis indē
T
Polis - aromātisks, nesaindēts un gards. Aiznes uz laboratoriju, tad zvīņas no acīm atkritīs un trakums piemetīsies. Latvijā dara ko grib, jo kamēr pastāv PVD NEVIENS Latvijas ābols nav pārbaudīts. Polijā nekas tāds nav iespējams, proti, ēst pašmāju mēslus SLAVĒJOT.
kādi 30 centi
k
1.50 eiro
Muļķības!
M
Rakstā skaidri un gaiši pateikts - vidējā PĀRDOŠANAS cena.
  • 2
  • 0
Polis
P
30 centi ir pašizmaksa, ja tos iepērk vairumā pa taisno no ražotāja. Cena pieaug dēļ transportēšanas izdevumiem, uzglabāšanas un citas nepieciešamās tehnikas amortizēšanas dēļ. Un nevajag teikt, ka EUR 1.50. Lielveikalos cenas ir ap EUR 1.00-1.20 un tirgū pat vēl mazāk. Ja rokas neaug no dibengala, tad var arī pats aizbraukt un ievākt, un saimniekiem iedot simbolisku samaksu.
  • 0
  • 3
Realitāte
R
Bet ramtairīdi rassasā.Jenotu banda turpina zagt
Jenota realitāte.
J
Zog līdz nosprāgs.
  • 3
  • 0
jumors
j
Glabā gāzes kamerās...
Juhans
J
Interesanti, kā tos ābolus "gāzē"?
bregs
b
ābeles laista ar gāzēto ūdeni...
  • 1
  • 2

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Labāk kažokā vai pa pliko?(4)

Kad nu beidzot Latvijā atkal ir kārtīga ziema, sniega kupenas un tik sen nepieredzētie mīnus 20 grādi, ne vienam vien noteikti ir ienākusi prātā doma, ka tagad gan noderētu kārtīgs kažoks. Sest...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata