Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Aktīvajiem cieņā enerdžaizeri

Novembris. Sals uzņem apgriezienus, un vienīgi atmiņas par vasaru silda sirdi tumšajā pārdomu laikā. Vēl nesen vairākas dienas miglas vāli skaisti rotāja Dobeli. Šķita, tā kļuvusi nedaudz mistiska. Kā jau veļu laikā. Dzestrie rīti, koki bez lapām, tumšie vakari, iedegtas sveces... Novembris man asociējas ar patriotismu, jo atzīmējam divus latviešu tautai tik svarīgus datumus: Lāčplēša dienu 11.

novembrī un Latvijas dzimšanas dienu nedēļu vēlāk. Šis ir laiks, kad domājam par to, ko varam dot savai valstij un kā saviem spēkiem to uzlabot. Manuprāt, ne tikai darbi ir nozīmīgi. Arī katrs smaids dara mūsu valsti labāku. Smaidīsim!

DOBELE. Vairāk smaidīt!

Jānis Skrebels,

Dobeles Valsts ģimnāzija

BALVI. Skolas monstru nams

Helovīna vakarā, apbruņojušies ar spilveniem, vilnas zeķēm un našķiem, mūsu skolēni bija sasēdušies kā kurais, lai novērtētu labāko uzfilmēto video. Pirms mēneša bija izsludināts konkurss - katrai klasei jāuzņem filma Helovīna vakaram. Žēl, atsaucība nebija liela - tikai trīs filmas. Par spīti tam, vakars bija jautrs. Rīkotāji krietni pacentās, jo visa skola tika apgriezta kājām gaisā - katrā stūrī spīdoši ķirbji, no griestiem nokarājās tualetes papīrs un plīša zvēriņi. Paši vadītāji bija pārvērtušies par spokiem, vampīrlēdijām un citiem mošķiem. Arī filmu trūkumam tika rasti risinājumi, bet Helovīnu vakaru noslēdza varena spilvenu cīņa.

Kristīne Antonova,

Balvu Valsts ģimnāzija

ROJA. Mārtiņš paliks sirdīs

Pie mums viesojās grupas PeR un Putnu balle, lai sniegtu Mārtiņa Freimaņa dziesmu koncertu Tu esi mans draugs. Atsaucība bija liela - zālē visas vietas aizņemtas. Koncertā varēja sastapt jaunus un gados vecākus cilvēkus, arī grupas PeR fanu kluba meitenes, kuras aktīvi dziedāja līdzi. Cik fantastisks cilvēks un talantīgs mūziķis bija Mārtiņš! Koncerts nudien spēja sasildīt manu sirsniņu. Freimi, Tu vienmēr paliksi mūsu sirdīs!

Madara Krišjāne,

Rojas vidusskola

DAGDA. Smilškaste pilsētas lielumā

Atceros savu bērnību - lelles, mašīnas, stundām ilga sēdēšana smilšu kastē, ar kalnu un aizu taisīšanu... To pašu jau kādu mēnesi var teikt arī par Dagdu. Iebraukt pilsētā grūti, jo galvenais ceļš pārrakts - dagdēnieši gatavojas ziemai. Tas viss tāpēc, lai mājām pienāktu ūdens un būtu kvalitatīvāka noteksistēma. Bet var pieciest, jo šāda rosība smilškastē uzlabos dzīvi nākotnē. Ā, un, runājot par nākotni: 11. novembrī Dagdas vidusskolā notiks Vīru spēles par godu Lāčplēsim. Uzzināsim skolas stiprākos Lāčplēšus.

Daiga Krilova,

Dagdas vidusskola

LIEPĀJA. Sarkanās saules jubileja

Kokteiļbārs Red Sun Buffet svinēja savu pirmo gadadienu! Tika solīts, ka speciāli dzimšanas dienai atvērsies kokteiļbāra otrais stāvs. Svinības daudziem bija iegansts nedēļas nogalē atpūsties tieši RSB - kaut kas jauns. Atmosfēra gan tāda kā parasti: daudz cilvēku. Viens dejo, otrs malko dzērienu, citi sēž mīkstajos ādas dīvāniņos un sarunājas. Un visiem liels pārsteigums - otrais stāvs, kā izrādās, ved tikai uz leju! Mazs sašutums. Viena ieeja un viena izeja? Kā tas tagad notiks? Protams, RSB īpašnieki bija piedomājuši pie tā, ka arī otrajā - pagrabstāvā būs mīkstie dīvāniņi un mūzika, taču par ventilāciju un cilvēku drošību, manuprāt, domāts tika par maz! Tomēr svinības bija labas un noritēja adekvāti. Jaunāko klubu mūzikas hītu pavadījumā POP un R'N'B žanrā, uz sienas caur projektoru apmeklētājiem tika rādītas dažādas RSB bildes. Brauc ciemos! Pie mums, Liepājā, tomēr esot labākās ballītes dažādām gaumēm un vecumam.

Anete Jaunzeme, Liepājas Valsts 1. ģimnāzija

VIĻĀNI. Gardumi kārajam zobam

Pārpildīti skolas gaiteņi un jautras čalas - tas viss piederas par tradīciju kļuvušajam Mārtiņdienas tirdziņam. Gaidām ar nepacietību! Mazāko klašu skolēni pārdos ābolus, pīrādziņus un saldumus, kurus mājās būs pagatavojuši. Arī pašu darinātās rotaslietas un glezniņas. Vecāko klašu skolēniem prieks - par simbolisku samaksu varēs nopirkt gardumu, ko likt uz kārā zoba.

Laura Upeniece, Viļānu vidusskola

KULDĪGA. Pārsteigums no ķenguru zemes

Čau! Atgriešanās skolā atnesusi patīkamu pārsteigumu - ja viss labi veiksies, janvārī par manu klasesbiedru kļūs apmaiņas skolnieks no Austrālijas. Uz veselu gadu! Mūsu klase jau tagad sāk viņu gaidīt - piektdien angļu valodas stundā katrs rakstīja vēstuli jaunajam austrāliešu draugam, kurā, starp citu, arī brīdināja, ka ziemas Latvijā mēdz būt aukstas. Redzēsim, ko janvāris atnesīs!

Krista Papēde,

Kuldīgas 2. vidusskola

ROJA. Nojauciet bīstamās šūpoles!

Pastāstīšu par kādu skumju gadījumu Rojā. Piektdien kāds 5. klases skolēnu bariņš devās uz tuvējo bērnu laukumu šūpoties. Mūsdienu bērni nudien ir pārgalvīgi! Kāds zēns šūpoles uzšūpoja pārāk augstu, pats vāji turējās un turklāt vēl palēcās - viņš izkrita. Piektklasnieks tika nogādāts slimnīcā ar vaļēju augšstilba lūzumu... Lai gan to, kā zēns izkrita, neredzēju, redzēju, cik augstu viņš atradās. Tā notiek katru dienu, tikai šoreiz beidzās bēdīgāk. Domāju, dažkārt bērni ir pārāk bezatbildīgi. Turklāt, manuprāt, šīs šūpoles jau sen bija jāslēdz pie ķēdes, jo agri vai vēlu kaut kas tāds būtu noticis. Vai tiešām jānotiek kam briesmīgam, lai saprastu, ka tas, ko darām ikdienā, nemaz nav tik droši kā izskatās? Ceru, pagasts rīkosies un labākajā gadījumā šūpoles nojauks.

Zane Hazena,

Rojas vidusskola

KRĀSLAVA. Debatējam par darbaspēku

Četras mūsu ģimnāzijas komandas devās uz Daugavpili, uz novada mēroga debatēm. Turnīrā vidusskolēni mēģināja noskaidrot, vai darbaspēka brīva pārvietošanās rada problēmas ES dalībvalstīm. Temats izklausās jauniešiem mazliet nepiemērots, jo var šķist, ka par ko tādu domā tikai cilvēki svarīgu iestāžu gaiteņos, tomēr viss bija jauki. Pati debatēju divās spēlēs, un jūtos pateicīga Daugavpils Valsts ģimnāzijas puišiem, ka lieliskā saspēle ļāva gūt noderīgu pieredzi. Pēc spēlēm notika trīs fināli. Uzvarēja Krāslavas komanda: Ilze Andžāne, Mairita Metlova un Iveta Liepiņa. Taču starp piecām labākajām komandām četras bija tieši no mūsu skolas. Jutāmies lepni un pateicīgi mūsu skolotājai!

Evelīna Puzo,

Krāslavas Valsts ģimnāzija

SMILTENE. Politiķi sveic jauno prezidenti

Mēs kronējām Skolēnu pašpārvaldes jauno prezidenti - Līvu. Ciemos bija ieradies pats Valdis Zatlers, kā arī Ainārs Šlesers ar kundzi, Aivars Lembergs ar ZZS un pat Saskaņas centrs! Pamatskolēni bija iejutušies dažādu profesiju pārstāvju tēlos, tāpēc prezidentei bija jāveic ķīmiskie eksperimenti, jācep pankūkas un vēl daudz kas cits. Katra klase bija padomājusi, kā Līvu apsveikt netradicionālā stilā. Pēc kronēšanas notika balle, kurā spēlēja mūsu pašu grupa Te ir labi. Tam visam pa vidu mēs gatavojamies atzīmēt Lāčplēša dienu un LR Proklamēšanas dienu. Šajās dienās iededz logā svecīti arī tu!

Dita Pētersone,

Smiltenes Centra vidusskola

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Elektromobiļu īpašnieki lielāki piesārņotāji

Elektrības darbinātu automašīnu īpašniekiem patīk padižoties ar vides apziņu un dabai draudzīgiem pārvietošanās paradumiem. Taču Somijas zinātnieku pētījums sarūpējis pārsteidzošus rezul...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?