Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Ar viltību un raksturu

Atguvās pēc zaudējuma pusfinālā un pielika treknu punktu lieliski aizvadītajam olimpisko spēļu turnīram. Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš Londonas olimpisko spēļu cīņā par trešo vietu apspēlēja Nīderlandes duetu Reinderu Numerdoru un Riču Šūlu ar 2-1 (19:21, 21:19, 15:11). Šī ir pirmā Latvijas olimpiešu medaļa Londonā un pirmā Latvijas pludmales volejbola vēsturē.

Nerakstītā sporta spēļu likuma apstrīdēšanai, ka vienu un to pašu komandu turnīrā apspēlēt ir ļoti grūti, Latvijas pludmales volejbolisti Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš izvēlējās zaļos veiksmes krekliņus. Tomēr ne jau uz veiksmes, bet gan pacietības rēķina tika izlieta olimpiskā bronza.

Līdzvērtīgu pretinieku tikšanās laukumā - šādu atzinumu varēja izdarīt jau pirmā seta vidū. Abas komandas apņēmīgi krāja punktus un pretiniekus neatlaida tālāk par diviem punktiem. Pirmā seta beigās latvieši bija vadībā ar 17:15, taču iniciatīva tika atdota. Jānis Šmēdiņš netika galā ar augumā garāko Riču Šūlu, un zaudējums ar 19:21.

Kritiskā situācija izveidojās otrā seta sākumā. Latvijas pāris nokļuva 3:8 iedzinēju lomā, kas šādā līdzīgā spēlē šķita ievērojams vienas komandas atrāviens. Par laimi, atklājās, ka nīderlandieši nav no dzelzs un viņu spēku rezerves smagajā olimpisko spēļu bīčvolejbola maratonā sāk izsīkt. Izdevās panākt 11:11, bet par spēles lūzuma brīdi kļuva divas epizodes, kurās Šmēdiņš pie bloka divas reizes nobloķēja 39 gadus veco Šūlu. Taktiskais risinājums - servēt uz Šūlu - pilnībā sāka attaisnoties. Trijās olimpiskajās spēlēs klasiskajā volejbolā rūdītais Šūls acīmredzami sāka pagurt. Holandiešus virs smiltīm noturēja Reinders Numerdors, taču vienatnē viņš nebija spējīgs turēties pretī latviešiem. Numerdors gan panāca vēl 18:17 vadību, taču seta izšķirošajā brīdī Šmēdiņš atkal nobloķēja Šūlu.

Trešais izšķirošais sets jau bija nervu un izturības spēle. Bīčisti viens otru neatlaida tālāk par vienu punktu, līdz Mārtiņš Pļaviņš ar apdomīgu sitienu panāca 10:8 vadību. Šī epizode bija zīmīga un raksturoja visu spēles gaitu - holandieši sev labvēlīgu rezultātu centās panākt ar spēku, latvieši - ar viltību. Šūls pie tīkla atkal sāka pagurt, un jau 14:10. Holandieši vēl vienu punktu atguva, bet tad padevās. Pēc serves bumba lidoja tīklā, un pulksten 19.57 pēc Londonas laika uzgavilēja Latvijas pludmales volejbola fani tribīnēs un pie televizoru ekrāniem. Kopā ar Latvijas sporta dzīves vadītājiem Londonas tribīnēs gavilēja arī premjers Valdis Dombrovskis.

Šmēdiņa un Pļaviņa izcīnītā olimpiskā medaļa ir patīkams pārsteigums, taču jāatgādina, ka pirms pāris gadiem jau tika iegūta Eiropas bronza un pērn ieņemta 4. vieta pasaules čempionātā. Sezonas galvenajā startā atkal bija labākā kondīcija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bīčvolejbols

Olimpiskās spēles, Londona
Kungi. Par 3. vietu. Pļaviņš/Šmēdiņš (Latvija) - Numerdors/Šūls (Nīderlande) 2-1 (19:21, 21:19, 15:11). Par 1. vietu. Emanuels/Alisons (Brazīlija) - Brinks/Rekermans (Vācija) spēlēja vēlu vakarā.
Dāmas. Par 1. vietu. Volša-Dženingsa/Meja-Trenore (ASV) - Rosa/Kesija (ASV) 2-0 (21:16, 21:16). Par 3. vietu. Franka/Silva (Brazīlija) - Sjue/Džana 2:1 (11:21, 21:19, 15:12)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Divi no vienas cepešpannas

Šoreiz abās receptēs izmantots pavisam neliels sviesta ķirbītis Butternut – jā, tas, kurš izskatās pēc bumbiera, kuram ir blīvs mīkstums skaisti dzeltenā krāsā un maz sēklu. No cepeškrāsnī cepta...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?