Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Astašenko pēdējā trešdaļa

Pēkšņi, negaidīti, pāragri. Hokejista Kaspara Astašenko dzīves gājums aprāvies 37 gadu vecumā. Vēl pagājušajā piektdienā viņa balss bija dzirdama Radio SWH raidījumā Ceturtā trešdaļa. Atkarības tiek minētas kā nāves cēlonis.

Astašenko bija ļoti savdabīga persona Latvijas hokejā. Aizcīnījies līdz Nacionālajai hokeja līgai (NHL), kur Tampabejas Lightning sastāvā aizvadīja 23 spēles un guva arī vienus vārtus, Latvijas valstsvienībā viņš spēlēja salīdzinoši maz, palikdams otrajā plānā. Laikam jau tāpēc, ka tajā laikā izlasē dominēja izteikti kombinacionāls stils, bet Kaspars bija spēka stila piekritējs. Varēja gan arī paspīdēt ar labām piespēlēm, bet uz ledus un arī dzīvē bija diezgan liels avantūrists.

Vīru hokejam Kaspars nobrieda Maskavas CSKA, kad komandu vēl vadīja leģendārais treneris Viktors Tihonovs. Astašenko jau bija 20 gadu, kad viņš pārcēlās uz Maskavu. Neraksturīgi vēlu - 24 gadu vecumā - viņu NHL drafta 5. kārtā arī izvēlējās Tampabejas klubs, kad jau bija aizvadīta viena sezona IHL klubā Cyclones, kura rindās Astašenko guva 14 (3+11) rezultativitātes punktus un arī sapelnīja 166 soda minūtes. Pēc NHL otrs karjeras augstākais punkts bija izcīnītais Somijas čempiona tituls 2006. gadā Hēmenlinnas HPK sastāvā. Lapzemē Kaspars jau spēlēja pirmās vijoles partiju. Play-off sapelnīja labāko plus/mīnus koeficientu (+7) un no komandas partneru vidus tika izvēlēts par labāko izslēgšanas spēlēs. Tajā pavasarī Astašenko arī otro reizi Latvijas izlases sastāvā spēlēja pasaules čempionātā. 2006. gadā Rīgā komandu vadīja padomju treneru skolas pārstāvis Pjotrs Vorobjovs. Uz soliņa saņēmis pārmetumus no Vorobjova, Somijas čempions Astašenko, nesagaidījis pārtraukumu, aizgāja uz ģērbtuvēm. Raksturā straujš - arī tāds viņš bija. Latvijas izlasē Astašenko spēlēja vēl arī 2001. gada pasaules čempionātā Vācijā un 2002. gada olimpiskajās spēlēs Soltleiksitijā.

Pēc Somijas čempiona titula izcīnīšanas vēl bija nepilna sezona Slovākijas spēcīgākajā klubā Bratislavas Slovan, bet pēc tam jau karjeras līkloči vijās pa Eiropas otrā līmeņa līgām - Itālijā, Kazahstānā un Anglijā. Pagājušajā sezonā Kaspars vēl bija spēlējošais treneris Somijas zemākās līgas klubā Muik. Pavisam nesen viņš esot vienojies par bērnu trenēšanu Eiropā. Bet to darīt vairs nebūs lemts. Pagājušajā nedēļā Kasparu atrada mirušu. Sākotnēji šai ziņai pat negribējās ticēt, ka allaž smaidīgais un atsaucīgais Astašenko aizgājis no dzīves pašā spēku briedumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Elektromobiļu īpašnieki lielāki piesārņotāji

Elektrības darbinātu automašīnu īpašniekiem patīk padižoties ar vides apziņu un dabai draudzīgiem pārvietošanās paradumiem. Taču Somijas zinātnieku pētījums sarūpējis pārsteidzošus rezul...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?