Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Austra aicina sadziedāties

Šīs nedēļas beigās Rīgā ar vairākiem koncertiem viesosies pazīstamā dziesminiece Austra Pumpure - 6. martā viņa kopā ar saviem austrasbērniem uzstāsies Mākslas darbinieku namā un folkklubā ALA, bet 7. martā aicinās uz sadziedāšanos bērnus un viņu vecākus. «Tās būs tās pašas vecās, labās Austras dienas, taču esmu nodomājusi mazliet pamainīt programmu,» teic sirmā dziesminiece.

Šoreiz viņa iecerējusi vairāk vārdu dot saviem austrasbērniem, kuri sacerējuši daudz jauku dziesmu, un viņai griboties, lai cilvēki dzirdētu tieši šos skaņdarbus. «Man negribētos, lai šie darbiņi, kuru tekstiem izmantota mūsdienu dzeja, pazustu. Tādēļ arī esam izdevuši divas dziesmu burtnīcas,» dziesminiece piebilst. Burtnīciņas gan vairāk esot domātas tiem, kas nāks uz koncertiem, lai viņi zinātu, ka dziesmas raksta arī austrasbērni un ka šīm dziesmām var droši dziedāt līdzi. Citādi, kā teic Austra Pumpure, bieži vien esot tā, ka cilvēki dziesmu zina, bet viņiem nav ne jausmas, kas ir tās autors. Taujāta, kuri austrasbērni būs sastopami koncertos, dziesminiece teic - solījušies atnākt visi, kas vien šajās dienās tiks. «Ļoti ceru, ka būs gan Arnis Miltiņš, gan Prievīšu Andris, gan Agita Kaužēna; varbūt atnāks arī Ieva Akuratere. Vispār jau vecie austrasbērni ir izklīduši, tomēr vismaz reizi gadā cenšamies sapulcēties.» Taču pavisam noteikti būs tie austrasbērni, kuri kopā ar Austru Pumpuri muzicē pēdējos divus trīs gadus. Dziesminiecei ir patiess prieks un gandarījums, ka šī kustība neapstājas, ka joprojām ir jaunieši, kuri vēlas iemācīties spēlēt ģitāru, dziedāt un varbūt pat paši sacerēt dziesmas. Tiesa, koncertus viņi vairs nevar atļauties rīkot - tas ir dārgi. «Taču, ja mūs kaut kur aicina, braucam ļoti labprāt!» atzīst Austra Pumpure.

Kas skanēs Rīgas koncertos? Protams, Imanta Kalniņa dziesmas, neiztiks arī bez tautasdziesmām. Tās Austra Pumpure sola dziedāt arī pati, jo - kas tad tās būtu par Austras dienām bez viņas uzstāšanās! «Bez Imanta Kalniņa nemaz es nevarētu iztikt - tas līdz mūža galam būs mans mīļākais komponists,» viņa neslēpj. Savukārt 7. martā bērniem domātajā koncertā Mīļdziesmiņa bērni varot ņemt līdzi vecākus, vecvecākus, brāļus un māsas, interesanti būšot visiem. Arī šajā koncertā skanēs Imants Kalniņš un tautasdziesmas par saulīti un pavasari. «Bet varbūt būs kaut kas pilnīgi cits! Tas atkarīgs no mana noskaņojuma,» smej Austra Pumpure.

Sarunas laikā dziesminiece atceras pirmo koncertu 1975. gadā, kur kopā ar viņu uzstājušies toreizējie jaunie Liepājas teātra aktieri Juris Bartkevičs, Indra Briķe un Ieva Akuratere. «Patiesībā viņi joprojām ir jauni, lai gan tas bija tik sen,» rezumē Austra Pumpure un piebilst - lai tikai kāds neiedomājas, ka šajās dienās tiks svinēta kāda jubileja, jo viņai ikviens koncerts esot kā svētki. Puķes un dāvanas nest nevajagot, jo vislabākā dāvana esot cilvēku pilna zāle. «Un, ja klausītājiem kāda dziesma iepatiksies īpaši, viņi varēs lūgt to atkārtot,» apsola dziesminiece.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

Austras dienas
6. III plkst. 17 Mākslas darbinieku namā; plkst. 20 - folkklubā ALA
7. III plkst. 12 programma Mīļdziesmiņa Mākslas darbinieku namā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?