Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Bayern piesmej Basel

«Nebaidos par to, ka Bayern pret mums varētu gūt septiņus vārtus,» pirms Čempionu līgas astotdaļfināla atbildes spēles Minhenē teica Šveices Basel galvenais treneris Heiko Fogels. Kāpēc lai viņš baidītos, ja pirmajā spēlē Šveicē ar 1:0 uzvarēja Basel futbolisti?

Šie viņa vārdi izspēlēja ar Fogelu ironisku joku, jo Minhenes tanks atbildes mačā darbojās ar pilnu jaudu, un rezultāts 7:0 ir spēles gaitai atbilstošs. Jau no pirmajām minūtēm viesi pirmām kārtām domāja par pārsvara nosargāšanu, taču Arjena Robena ātrie vārti sajauca šveiciešu kārtis un atraisīja kājas mājiniekiem. Basel aizsargi pie pirmās spēles varoņa Jana Zommera sargātajiem vārtiem Minhenē sarīkoja atvērto durvju dienu, bet veterānu vecuma uzbrucēji Marko Štrellers un Aleksandrs Frajs bez laukuma dziļumā noslēpušos malējo pussargu eksplozīvās palīdzības nespēja veidot pretspēli.

«Atkal un atkal skatījos pulkstenī un domāju - kad šis murgs beigsies?» pēcspēles preses konferencē teica Fogels. Vidusskolēni mēdz smiet, ka skolēns, kas pārbaudes darbā nopelna divnieku, visvairāk iemācās, jo mācās taču no kļūdām. Līdzīgās domās ir arī Fogels. «No šādām spēlēm laikam vairāk iemācies nekā no uzvarām, kādu guvām pirmajā mačā Šveicē. Tas ir tas, kas puišiem tagad jādara.»

Viens no mača varoņiem ir Bayern snaiperis Mario Gomess, kura rēķinā šoreiz četri vārti. Līdz atkārtotam pagājušajā nedēļā uzstādītajam Čempionu līgas rekordam pietrūka vēl viena precīza raidījuma. Uzreiz pēc tā sauktā pokera gūšanas Gomess bija piezemēts. «Es nekad nebūšu tikpat labs kā Mesi, un es arī netiecos pēc tā. Mēs esam pavisam atšķirīga tipa uzbrucēji.»

Dramatiski notikumi risinājās Milānā. Vietējais Inter otrā puslaika vidū izvirzījās vadībā ar 1:0 pret Marseille, taču līdz papildlaikam spēli novest neizdevās. Viesu uzbrucējs Brandao kompensācijas laikā panāca neizšķirtu, kas faktiski izšķīra uzvarētāju divu spēļu summā. Inter  gan kompensācijas laika sestajā minūtē atjaunoja pārsvaru, kad 11 metru soda sitienu realizēja Džampaolo Pacīni, bet ceturtdaļfinālā iekļuva Marseille, pateicoties izbraukumā vairāk gūtajiem vārtiem.

«Šī spēle atspoguļo mūsu sniegumu visas sezonas laikā. Tāpat kā pirmajā mačā Marseļā, arī šoreiz bijām labāki, bet izniekojām divas trīs vārtu gūšanas iespējas un par to samaksājām. 180 minūšu laikā ļāvām Marseille futbolistiem izdarīt trīs sitienus uz saviem vārtiem [patiesībā deviņus], un viņi visus tos izmantoja,» pēc sāpīgā zaudējuma sūdzējās Inter treneris Klaudio Ranjēri.

Viesu komandas treneris Didjē Dešams pēc mača atklāja, ka Brandao viņam esot solījis gūt vārtus, kad Dešams uzbrucējam lika doties laukumā uz maiņu. «Izjūtam milzu lepnumu. Mēs pierādījām, ka futbolā svarīgākais ir ticēt līdz pat finālsvilpei.»

Interesanti, ka pagaidām 12 no 14 Čempionu līgas astotdaļfināla spēlēm uzvaru svinēja mājinieki. Pagaidām izbraukumā no zaudējumiem izvairījušies tikai Barcelona (3:1 pret Leverkusen) un Madrides Real (1:1 pret Maskavas CSKA). Tas liecina, ka Eiropas klubu sacensībās sava laukuma priekšrocības ir nozīmīgākas nekā vietējā čempionātā.

Trešdien vēlu vakarā ceturtdaļfinālā iekļuva arī pāru Chelsea - Napoli un Madrides Real - CSKA uzvarētāji divu spēļu summā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Futbols

Čempionu līgas astotdaļfināla atbildes spēles
Bayern - Basel 7:0 (divu spēļu summā 7-1) (Robens 11., 81., T. Millers 42., Gomess 44., 50., 61., 67.)
Inter - Marseille 2:1 (2-2i) (Milito 75., Pacīni 90. (11 m) - Brandao 90.)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Elektromobiļu īpašnieki lielāki piesārņotāji

Elektrības darbinātu automašīnu īpašniekiem patīk padižoties ar vides apziņu un dabai draudzīgiem pārvietošanās paradumiem. Taču Somijas zinātnieku pētījums sarūpējis pārsteidzošus rezul...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?