Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Bērnu nonāvēšanas lieta uz tiesu - gada beigās

Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa pirmdien nolēma negrozīt drošības līdzekli 41 gadu vecajai medicīnas māsai, kura tiek apsūdzēta par savu bērnu sakropļošanu un nonāvēšanu, tādējādi viņa arī turpmāk paliks apcietinājumā.

Medmāsas aizstāve tiesā advokāte Ludmila Petrova norādīja, ka kliente nav pilnvarojusi viņu runāt ar preses pārstāvjiem. «Protams, cilvēks pārdzīvo, tas ir pats par sevi saprotams, bet, kamēr vēl notiek izmeklēšana, neko sīkāk es pastāstīt nevaru,» sacīja L. Petrova un piebilst, ka apsūdzētā ir mazrunīga.

Prokurore Jekaterina Kušakova, jautāta, pēc cik ilga laika šo krimināllietu varētu nodot tiesai, atzina, ka drīz tas nenotiks. Iespējams, uz tiesu medmāsas kriminālprocess varētu aizceļot gada beigās. Pati apsūdzētā, konvojēta uz drošības līdzekļa pārskatīšanu, no žurnālistiem neslēpās.

Kā ziņots, pērn novembra beigās policija aizturēja un tiesa apcietināja kādu 1971. gadā dzimušu medicīnas māsu no Siguldas novada, kura tika turēta aizdomās par to, ka viņa ilgstoši un apzināti radījusi mehāniskus acs bojājumus savai tobrīd 12 gadu vecajai meitai, kamēr bērns gulējis miega zāļu iespaidā. Pēc sešus gadus ilgas meitenītes redzes problēmu pētīšanas mediķiem radušās aizdomas, ka viņai nav iedzimtas patoloģijas, bet acs tiek bojāta, mehāniski iejaucoties no ārpuses. Divi minētās sievietes bērni miruši 1997. un 2008. gadā. Pavisam viņa dzemdējusi četrus bērnus, no kuriem viens jau piedzimis nedzīvs, tāpēc šo gadījumu policija neizmeklēja.

Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Laura Pakalne iepriekš informēja, ka saskaņā ar maijā uzrādīto sākotnējo apsūdzību medmāsa saukta pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma (KL) 118. panta 3. punkta un KL 125. panta 2. daļas 4., 6. un 8. punkta, kā arī pēc Latvijas Kriminālkodeksa 99. panta 1. punkta. Kriminālkodeksa, kas patlaban vairs nav spēkā, 99. panta 1. punktā - par slepkavību, ja tā izdarīta aiz mantkārības, - paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku no desmit līdz 20 gadiem ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai arī mūža ieslodzījums. Par KL 118. panta 3. punktā paredzēto noziedzīgo nodarījumu - slepkavību, ja to izdarījusi persona, kas jau agrāk izdarījusi slepkavību, - var sodīt ar mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no 15 līdz 20 gadiem, nosakot arī mantas konfiskāciju un policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem. Savukārt pēc KL 125. panta 2. daļas 4., 6. un 8. punkta - par tīšu smaga miesas bojājuma nodarīšanu, ja šīm darbībām bijis mocīšanas vai spīdzināšanas raksturs, tās izdarījusi persona, kas jau agrāk izdarījusi slepkavību vai nodarījusi tīšus smagus miesas bojājumus, un šīs darbības izdarītas pret personu bezpalīdzības stāvoklī, - var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 12 gadiem, nosakot policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai arī nenosakot to.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?