Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Bērnudārzs par diviem miljoniem joprojām tukšs

Rīgas domes deputāti drīzumā gatavojas likvidēt bērnudārzu _Dzīpariņ_š, kura mūžs nav bijis ilgāks par diviem gadiem. Pirmsskolas izglītības iestāde tā arī nesāka strādāt, lai arī tai bija atrasta piemērota ēka. Kā skaidro Īpašuma departamentā, neesot bijis iespējams no privātīpašnieka saņemt saskaņojumu nepieciešamo remontdarbu veikšanai, taču pašam īpašniekam ir cita versija.

Pirms vairākiem gadiem bezpeļņas organizācija Patnis B nolēma pārdot pašvaldībai privātā bērnudārza Kolumbs ēku Biķernieku ielā 33a, ko tā bija privatizējusi 90.gadu otrajā pusē. 2007.gada pavasarī pilsētas dome šo īpašumu iegādājās par 1,79 miljoniem latu. Pēc summas apmēra darījums bija 20.apjomīgākais tāgada lielāko nekustamā īpašuma darījumu topā. Tā paša gada rudenī dome pieņēma lēmumu par bērnudārza izveidošanu, gada beigās iecēla arī iestādes vadītāju un ieplānoja dārziņā piecas vai sešas grupiņas, kas nodrošinātu vietu līdz 150 bērniem. Tika atrasts finansējums remontdarbu veikšanai, taču pašvaldības īpašuma speciālisti uzstāja, ka ēkai nepieciešama renovācija un piebūves celtniecība.

«Pirms tam tur bērni bija iekšā, bet, kad dome nopirka, pēkšņi izrādījās, ka ēka ir tādā avārijas stāvoklī, ka bez- maz ar kāpurķēžu traktoru jābrauc pāri,» stāsta zem bērnudārza esošās zemes īpašnieks Gvido Auniņš. Tā kā ēka daļēji atradās uz viņa īpašuma, remontdarbi bija ar viņu jāsaskaņo. «Pie manis atnāca Īpašuma departamenta cilvēki jau ar izstrādātu tehnisko projektu. Tajā bija ieprojektēta piebūve, kas visa atradās uz manas zemes, un viņi gribēja, lai es to saskaņoju. Protams, es atteicu,» savu rīcību par pašsaprotamu uzskata G.Auniņš. Pēc Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā pieejamās informācijas, projekta izstrāde pašvaldībai izmaksāja 48 100 latu.

Vēlāk G.Auniņam piedāvāja noslēgt zemes nomas līgumu, viens no tā punktiem ļautu pašvaldībai bez saskaņošanas ar viņu veikt būvdarbus. «Pateicu, ka viņu jurists ir nekorekts, un principā atteicos par kaut ko vienoties,» norāda G.Auniņš. Attiecībā uz brīvo zemi viņam bijuši citi plāni, tomēr viņš gatavs dot piekrišanu ēkas remontam, taču departaments vēlējies celt piebūvi.

To, ka bērnudārza atvēršana mākslīgi sarežģīta, uzsver arī domes deputāte Baiba Brigmane (JL), kura ēkas iegādes laikā vadīja Izglītības, jaunatnes un sporta komiteju. «Ir iepirktas ir visas mēbeles un iekārtas, bet nav uztaisīts remonts, jo tā izmaksas droši vien kādam šķita pārāk mazas,» pārliecināta deputāte. Par to, ka bērnudārzs par tik lielu summu bija jāpērk, B.Brigmanei nav šaubu, jo pirkt bija lētāk nekā būvēt, turklāt Vidzemes priekšpilsētā bērnudārzu trūkst.

Īpašuma departaments atsakās komentēt notikušo, aizbildinoties, ka izsmeļošu informāciju par Dzīpariņu gatavo uz nākamo Izglītības, kultūras un sporta komitejas sēdi.

Komiteja jau pirms pāris nedēļām akceptēja Dzīpariņa likvidēšanu, bet galalēmums būs jāpieņem visiem domes deputātiem. Tomēr nav izslēgts, ka bērnudārzs tiks saglabāts, jo G.Auniņš nolēmis piekrist domes piedāvājumam pārdot zemi par 43 000 latu: «Citādi bērniem to bērnudārzu neredzēt, atdos par sviestmaizi nomā un pēc tam privatizēs.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?