Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Bez nosaukuma

Lūdzam jaunajam Valsts prezidentam sadzirdēt, izprast tautas sociāli maz aizsargātās daļas vēlmes, vienmēr pirmajā vietā likt tautas un valsts intereses. Lūdzam sadarboties un atbalstīt Latvijas Pensionāru federāciju (LPF), kas pārstāv lielas daļas Latvijas iedzīvotāju intereses. Lūdzam panākt, lai partiju priekšvēlēšanu solījumi kļūtu par realitāti, sevišķi jautājumos par atbalstu uzņēmējdarbībai, valsts birokrātiskā aparāta samazināšanu un sociālo aizsardzību.

Lai ar likumdošanas aktiem tiek noteikta reāla, ne tikai politiska atbildība par darbību valsts augstākajos pārvaldes orgānos, kā arī lai valsts pārvaldē strādātu speciālisti, nevis partiju virzīti «uzticami» cilvēki.

Sadzirdēt tautu

Un novēlam, lai pēc prezidenta pilnvaru termiņa beigām tauta varētu teikt: šis bija tautas prezidents!

Andris Siliņš, LPF valdes priekšsēdētājs

Vēlētos, lai jaunajam prezidentam pret visām partijām būtu vienāda attieksme, lai neviena netiktu lobēta. Lai viņš uzticētos un skatītos, ko vēlas tauta, jo pārsvarā deputāti vēlas aizstāvēt savas intereses, ne tautas. Lūdzu godprātību. Tas nekas, ka viņam ir daudz īpašumu, jo tie var būt jebkuram. Galvenais, lai ir taisnīgs pret visiem - gan bagātiem, gan nabagiem.

Vilhelmīna Brante

Taisnu mugurkaulu

Jaunajam Latvijas Valsts prezidentam vēlos palūgt, lai uzlabo Latvijas valsts stāvokli, lai beidzot beigtos krīze, lai palielina pensiju un lai paliek «simtlatnieku» projekts. Tas devis iespēju bez darba palikušajiem, arī apkārtne kļuvusi sakoptāka.

Pensionāre no Rojas

Lūdzu ierosināt pieņemt ātri darbojošos likumu, kas sauktu pie kārtības reālajā dzīvesvietā nedeklarējušos dzīvokļu īrniekus un īpašniekus, kuri nemaksā nodokļus, dzīvesvietā izveido netiklības perēkļus, trokšņo, bojā kaimiņu dzīvokļus. Vajadzētu likumu, kas piespiež cilvēkus dzīvot normāli.

Vija, pensionāre no Lubānas ielas Rīgā

Lūdzu godīgumu, lai saprot arī tos, kam grūti. Lūdzu atcerēties, kā prezidentam pašam sākumā ir gājis, jo uzreiz jau nebija ne bagāts, ne slavens, ne varens. Novērtēt tautas prioritātes, lai būtu ticība nākotnei. Nepieminēt pagātnes kļūdas, bet tās izlabot. Pakrist dubļos, apspļaudīt otru nav māksla. Māksla ir piecelties, notīrīties, ieraudzīt gaismu un iet uz priekšu.

Lūdzu taisnu mugurkaulu, jo tāds ir reti kuram. Lai dara to, ko runā! Bet man ticība jaunajam prezidentam ir ļoti maza. Esmu 70 gadu veca, pieredzējusi daudz un zinu, cik grūti būt godīgam. Bet jācenšas, jo godīgums ir pats svarīgākais.

Janīna Ramata

Lūdzu padomāt par Latvijas inteliģenci, par skolotājiem, medicīnas darbiniekiem. Valsti nostādīt līmenī, kur alga nav kā grāvracim.

Rūta Gredzena, pensionēta ārste Dobelē

Dot ceļu jaunajiem

Lūdzu, lai Latvija būtu pārtikusi valsts, lai būtu reālas darbvietas, lai attīstītu rūpniecību, nevis to likvidētu. Novēlu prezidentam kaut mēnesi izdzīvot ar pensiju (120-150 latu), ar kuru jāiztiek lielākajai daļai Latvijas iedzīvotāju!

Skolotāja Rojā

Lai jaunais prezidents dod ceļu jaunajiem, aktīvajiem, lai atlaiž Saeimu. Lai domā par bērniem invalīdiem! Ar pašreizējo pabalstu grūti ārstēt un aprūpēt slimos bērniņus. Es būtu pagodināta, ja prezidents savu pensiju ziedotu labdarībai!

Pensionāre Rojā

Ieguldīt nākotnē

Esmu tajos gados, kad gribās padomāt par veselību, audzināt mazbērnus. Skolai atdoti 37 gadi, pensija nav aiz kalniem, bet valdība grasās palielināt pensijas vecumu. Man nāksies steigties pakaļ tai, bet skolā jāstrādā jaunajiem! Nepalieliniet pensijas vecumu, ļaujiet doties pelnītā atpūtā!

Marija, pirmspensijas vecuma skolotāja

Mūsdienās kvalitatīva izglītība maksā dārgi. Bērni strādā lauksaimniecībā, lielākā daļa naudas «aiziet zemē». Kā izglītot mazbērnus? Ļaujiet jaunatnei dabūt labu bezmaksas izglītību dzimtenē! Izglītoti cilvēki ir lielākā bagātība, tā ir banka, kurā ieguldot līdzekļus var iegūt vislielākos procentus.

Veronika, vecmāmiņa

Tagad tik daudzi bezdarbnieki saņem stipendijas un strādā pašvaldībā. Cilvēki saņem naudu šim brīdim, bet tālāk? Darba stāžs neaug, pensijas fonds nepalielinās, galā pensija būs mazāka par to stipendiju. Pēc dažiem mēnešiem cilvēki atkal ir bez darba un iztikas līdzekļiem. Labāk to stipendiju naudu novirziet jaunām darbvietām, tas dos ļaudīm iespēju parūpēties par nākotni, vecumdienām un atturēs doties meklēt laimi pasaulē.

Jāzeps, pensionēts zemnieks

Latviešiem prezidents ir ļoti nozīmīga persona, kas liecina par mums visiem. Vai viens cilvēks var glābt Latviju? Tas ir grūts uzdevums. Jautājums: atsevišķi vai kopā ar tautu? Tāpēc lūdzu prezidentam ārpolitikā būt ar stingru nostāju visos Latvijas jautājumos. Būt kopā ik gadu Ikšķilē uz represēto saietu. Paspiest roku sirmgalvjiem, kas daudz pārcietuši, tomēr no dzīves nav salauzti. Ieskatīties šo cilvēku acīs, grumbu izvagotajās sejās un aprunāties. Piedalīties Likteņdārza izveidē. Godinot un pieminot represētos, aizvest un nolikt laukakmeni kopīgā akmens krāvumā. Lai Jums veicas, prezidenta kungs, un, lūdzu, atceraties: «Mans gods ir mana tauta, mans zelts ir viņas zelts!»

Pensionāre Ilga Jūrmalā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?