Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Blēņdaris kļuvis par jauno cerību

Rekorda labojums bija pārsteigums daudziem, tikai ne pašam sportistam. «Ja nebūtu traumu, līdzīgu rezultātu būtu uzrādījis jau pagājušajā gadā,» skaidro jaunais Latvijas rekordists desmitcīņā Edgars Eriņš, kurš pagājušās nedēļas nogalē Valmierā uzrādīja piekto labāko rezultātu šosezon pasaulē - 8312 punktu. Eriņš strauji kļuvis par vienu no Latvijas vieglatlētikas cerībām pasaules 2011. gada čempionātā Korejas pilsētā Tegu.

«Pielikt jau vienmēr var visur, un ne tikai tajās četrās disciplīnās, kurās personiskos rezultātus neuzrādīju. Taču būšu gandarīts, ja šosezon atkārtošu vai būšu ļoti tuvu Valmierā sasniegtajai punktu summai,» Eriņš pēc lieliskā rezultāta realitātes sajūtu nav zaudējis. Sportists ļoti labi apzinās, ka jānostabilizējas šajā līmenī, tad var mērķēt augstāk.

Personiskos rekordus Edgars uzrādīja 100 metru skrējienā (10,79), tāllēkšanā (7,67), 110 metru barjerskriešanā (14,19), diska mešanā (49,94), kārtslēkšanā (4,50) un 1500 metru skrējienā (4:14,25). «Lodes grūšanā no sava personiskā rekorda atpaliku vienu metru, augstlēkšanā - septiņus centimetrus, bet šķēpa mešanā - divus metrus, lai gan treniņos šovasar esmu metis vēl tālāk.» Pēc Edgara teiktā, līdzīgs rezultāts būtu jau pērn, ja nebūtu iedzīvojies kājas aizmugurējā muskuļa savainojumā. «Var teikt, ka pagājušajā gadā savu labāko daudzcīņu «iztaisīju» ar pusi kājas. Ilgstoši mani mocīja muguras trauma, šovasar beidzot viss ir kārtībā.»

Vēl viens iemesls rezultātu straujajam progresam ir attieksmes maiņa. «Jā, režīma pārkāpumi man ir bijuši un daudz - ko tur slēpt. Ja izlikšos labāks, nekā patiesībā esmu bijis, interneta komentāros man atgādinās bijušos grēkus. Esmu sakārtojis savu personisko dzīvi, man ir mērķis sasniegt augstus rezultātus, tāpēc esmu krasi mainījies.» Savulaik Eriņš ir bijis atskaitīts no Murjāņu sporta ģimnāzijas. Viņš vairs nebūtu desmitcīņā, ja treneris Andrejs Iecelnieks neuzupurētos jaunā talanta labā. «Paldies trenerim Iecelniekam, kurš man ir kā otrais tēvs.» Kad Eriņu atskaitīja no skolas, Iecelnieks atļāvis Edgaram apmesties viņa dzīvoklī. «Pat manā pirtī viņš ir dzīvojis,» Edgaru papildina treneris.

Eriņš un lodes grūdējs Māris Urtāns ir divi Latvijas izlases vieglatlēti, kuri joprojām turpina trenēties Murjāņos. «Par apstākļiem nesūdzos. Konkurence gan varētu būt lielāka, taču labi, ka ir vismaz jauniešu un junioru vecuma desmitcīņnieki, ar kuriem kopā trenēties.»

Pēc sasniegtā rekorda iekrājies nogurums, tāpēc Eriņš atteicies no startēšanas piektdien un sestdien Valsts prezidenta balvas izcīņā Valmierā. «Beidzot jāaizbrauc arī uz mājām Varakļānos, jo pie savējiem neesmu bijis kopš Ziemassvētkiem. Visu laiku bija saspringts treniņu grafiks. Jūtu arī, ka pagājušajā gadā traumētais kājas muskulis ir noguris. Organismam jādod atslodze.» Atteikts arī komercmaču organizatoriem Čehijas pilsētā Kladno. Šovasar Eriņam paredzēti vēl divi starti desmitcīņā, toties abi ļoti nopietni - Eiropas kausa izcīņas sacensības 2. un 3. jūlijā Madeiras salā Portugālē, kā arī pasaules čempionātā 27. un 28. augustā Tegu.

Pagaidām augstākās raudzes mačos Eriņš sevi vēl nav apliecinājis. «Sapņot par medaļām jau nevienam nav aizliegts. Jābūt gan arī reālistam. Ļoti labi apzinos, ka man vēl daudz jātrenējas, lai nokļūtu virsotnē,» drīzu nokļūšanu uz pjedestāla Edgars nesola. Tā gan neesot patiesība, ka lielo maču spriedzi viņš varētu neizturēt. «Man nav būtiskas atšķirības - startēt Valmierā vai kādā lielā pasaules stadionā. Galvenais, lai es pats būtu labākajā kondīcijā.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Edgars Eriņš

Dzimis 1986. gada 18. jūnijā Varakļānos
Augums 191 cm, svars 86 kg
Ģimenes stāvoklis: neprecējies
Panākumi: Latvijas rekordists (8321 punkts, Latvijas čempions 2011. un 2007. gadā
Starptautiskā pieredze: Eiropas kausa izcīņas uzvarētājs 2. līgā 2008. gadā. 2007. gadā Eiropas U-23 čempionātā Debrecenā izstājās traumas dēļ. 2005. gadā Eiropas U-20 čempionātā Kauņā arī izstājās savainojuma dēļ.
Rezultātu progress: 2005. gadā - 6941 punkts, 2006. - 7014 p., 2007. - 7961 p., 2008. - 7789 p., 2010. - 7836 p., 2011. - 8312 p.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?