Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Bobslejā iecere izveidot vienu superekipāžu

Straujais jaunā pilota Oskara Melbārža progress saasinājis konkurenci uz pirmā numura pozīciju Latvijas bobsleja komandā. Izlases galvenais treneris Sandis Prūsis Dienai atklāja, ka apsver ieceri par vienas superekipāžas izveidošanu. Konkrētus uzvārdus treneris vēl nenosauc, taču puslīdz skaidrs, ka pilota loma būs atvēlēta Melbārdim.

Vienam no pasaules fiziski spēcīgākajiem bobslejistiem - Melbārdim četrinieku kamanās aizmugurē «piekabinot» trīs Latvijas labākos stūmējus, startā mūsējiem vajadzētu iegūt labu handikapu. «Tā tik tiešām varētu būt, bet ir viena nopietna problēma, kuru mums jācenšas atrisināt. Proti, iesēdinot visus spēcīgākos stūmējus vienās kamanās, tiks pārsniegta pieļaujamā svara robeža. Būs jādomā, kā samazināt kamanu svaru,» skaidro Prūsis.

Eiropas kausa (EK) izcīņas posma sacensībās pagājušajā nedēļā Kēnigszē Melbārdis pirmo reizi divnieku sacensībās startēja kopā ar Daumantu Dreiškenu, kurš pirms tam bija Edgara Maskalāna stūmējs. Melbārdis/Dreiškens visus izkonkurēja startā un divu braucienu summā bija pirmie arī finišā. «Visvairāk mani iepriecināja tas, ka Oskars izturēja psiholoģisko spiedienu. Pēc pirmā brauciena viņš tikai par divām sekundes simtdaļām apsteidza pieredzējušo amerikāni Stīvenu Holkombu. Domāju, ka gan jau pieredze ņems virsroku, taču Melbārdis arī otro braucienu veica labi, noturēdams līderpozīciju.»

Edgars Maskalāns pēc ieņemtās 10. vietas divnieku sacensībās sasparojās nākamajā dienā, izcīnīdams uzvaru četrinieku sacensībās. Kurš izlasē ir pirmais pilots? - šis jautājums no dienaskārtības nav noņemts. «Par 90 procentiem varu apgalvot, ka Pasaules kausa sezonu Melbārdis iesāks ar Dreiškenu. Nav nepieciešamības kaut ko mainīt, ja reiz abi izcīnīja uzvaru, turklāt stūmēji Dreiškens un Intars Dambis pēc fiziskajiem rādītājiem ir samērā līdzīgi. Labākās kamanas laikam būs Maskalāna rīcībā. Slidu komplekti abām ekipāžām ir puslīdz līdzvērtīgi. Šovasar iegādāts viens jauns komplekts Austrijā.»

Prūsis gan nav tik pārliecināts, ka Melbārdis ar Dreiškenu arī Pasaules kausa izcīņas sacensībās starta ieskrējienā būs labākie. «Tradicionāli spēcīga startā ir šveicieša Beāta Hefti ekipāža. Vācietis Tomašs Floršics startēs kopā ar bijušo Andrē Langes stūmēju Kevinu Kuški, kurš esot kļuvis vēl spēcīgāks. Paredzu, ka šīs divas ekipāžas sastādīs konkurenci mūsējiem.»

Atzinīgus vārdus treneris veltīja trešajam pilotam Uģim Žaļimam. Viņš ir pietuvojies Maskalānam ar Melbārdi, taču būšot labi, ja Žaļims Pasaules kausa (PK) sacensībās regulāri tikšot pie otrā brauciena - iekļūs labāko divdesmitniekā. Prūsis arī prognozē, ka šosezon neizdosies nosargāt iekarotās pozīcijas un pēc gada Latvijai vairs nebūs trīs ekipāžu Pasaules kausa izcīņā. «Gan jau ASV un Kanādas komandas mūs apsteigs, jo viņiem Ziemeļamerikā vietējos mačos ir vieglāk sakrāt reitinga punktus nekā mums Eiropas kausa izcīņā. Jā, pēc gada acīmredzot būs jāizvēlas trešais liekais pilots, bet tās būs patīkamas galvassāpes, ja visi trīs būs puslīdz vienādi. Tad arī pastāvēs iespēja izdarīt izmaiņas sezonas gaitā.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Dienas prognoze

Pasaules kausa izcīņā Melbārža un Maskalāna ekipāžas atsevišķos posmos izcīnīs vietas uz goda pjedestāla. Pasaules čempionātā sarežģītajā Leikplesidas trasē: Melbārdim divniekos 6.-8. vieta, Maskalānam četriniekos 5.-7. vieta.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Elektromobiļu īpašnieki lielāki piesārņotāji

Elektrības darbinātu automašīnu īpašniekiem patīk padižoties ar vides apziņu un dabai draudzīgiem pārvietošanās paradumiem. Taču Somijas zinātnieku pētījums sarūpējis pārsteidzošus rezul...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?