Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Brauc slidot no visas Latgales

Deju mūzikas pavadībā pa žilbinošo iespaidīga izmēra ledus laukumu loku pēc loka met slidotāji. Atpūtas bāzes Obiteļs slidotavā slidot gribētāju netrūkst līdz pat vēlam vakaram, kad ledus iemirdzas prožektoru gaismā. SIA Valmeks atpūtas bāze Obiteļs ir viens no retajiem tūrisma uzņēmumiem Latgalē, kur tūristus uzņem visu gadu, un vienīgais, kurā piedāvā modernu slidotavu un slidu nomu. Šoziem te ik trešdienu apkārtnes iedzīvotāji un viesi varēja slidot par velti, un, kā atzīst atpūtas bāzes saimnieks Valērijs Bluss, tas visvairāk ir piesaistījis Dagdas novada skolēnus.

Mudina sportot

Vecajās Obiteļa dzirnavās gleznainajā Narūtas upītes ielokā slidotava tikusi izveidota jau pirms diviem gadiem, vēl pirms dzirnavu ēkas rekonstrukcijas. Iepriekšējās ziemas ar ledu nav lutinājušas, taču šoziem slidošanas prieki izbaudīti pa pilnam. Lai mudinātu uz aktīvo atpūtu bērnus un jauniešus, SIA Valmeks valdes loceklis V.Bluss vērsies Dagdas novada domē ar iniciatīvu janvārī katru trešdienu slidot par brīvu. Dagdas novada skolas atsaukušās tik aktīvi, ka akciju nācies turpināt. «Skolēni zvanīja, pieteicās, veselām klasēm brauca vēl un vēl, tad nolēmām, lai šī diena būtu kā dāvana apkārtnes iedzīvotājiem, kuriem jau tā ir maz iespēju nodarboties ar aktīvo atpūtu, jo tuvākā slidotava ir tikai Daugavpilī.» Uz hokeja mačiem vīri te braucot no visiem apkārtnes pagastiem un pat no Rēzeknes. Tie, kuriem nav savu slidu, arī tās var iznomāt tepat uz vietas. Ja pieturēsies sals, slidotava darbosies arī martā. Kā piebilst saimnieks, pagaidām līdzekļi neatļauj ierīkot mākslīgā ledus segumu. Vasarā slidotavas vietā ir tenisa korti, basketbola laukums.

Dzirnavu vietā viesu māja

Atpūtas bāze Obiteļs atrodas uz triju pagastu - Andzeļu, Ezernieku un Dagdas robežas. Agrāk te ir bijušas visā apkārtnē slavenas dzirnavas, kuru nosaukums saglabājies netulkots, saglabājušās vecās mūra sienas, kas rekonstrukcijas gaitā saudzīgi apklātas ar stikla pārsegumu, arī dzirnavu aizsprosts un ūdenskritums. Dzirnavu rekonstrukcijā ieguldīti vairāk nekā 300 000 latu, no kuriem 40% ir ES finansējums. Kā domā V. Bluss, ieguldītie līdzekļi nez vai tik ātri atmaksāsies, tādēļ, lai pievilinātu viesus braukt uz nomaļo vietu 280 km no galvaspilsētas, uzņēmēji nolēmuši dažādot piedāvājumu, gan dodot iespēju atpūsties visu gadu, gan sadarbojoties ar citiem tūrisma pakalpojumu sniedzējiem. «Mēs cenšamies piedāvāt tūristiem plašu pakalpojumu klāstu - pasportos, pavizināsies ar velosipēdiem un laiviņām, vakarā izpērsies pirtī, nākamajā dienā aizbrauks pie podnieka, nobaudīs Latgales kulināro mantojumu Andrupenes lauku sētā, svētdienā varēs apmeklēt mūsu unikālās baznīcas. Viens pats to nemaz nevar, tāpēc jāsadarbojas, nevis jācenšas konkurēt savā starpā,» uzskata V. Bluss.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?