Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Briesmas jākliedē

Aldis Bite

Pļavnieku dzīvojamais rajons Rīgā var lepoties ar jaunām sociālajām mājām, intensīvu satiksmi un remontu gaidošām ielām. Izņēmums nav arī šoreiz apskatāmās M. Keldiša un A. Saharova ielas krustojums, kura noslogotību ar satiksmes dalībniekiem vairo Maxima XX un SuperNetto lielveikali, kā arī netālu esošā Pļavnieku ģimnāzija. Gadu pēc gada šis ielu šķērsojums, kas atrodas Rīgas guļamrajona vidū, ierindojas bīstamāko jeb melno punktu sarakstā. Saskaņā ar statistiku ilgstoši tas bija viens no bīstamākajiem Rīgā. (Trijos gados - no 2006. līdz 2009. - vairāk nekā 130 ceļu satiksmes avāriju un 31 bojāgājušais.)

Kādi darbi vēl būtu jāveic, lai krustojums būtu drošs intensīvai satiksmei? Vispirms šajā ielu šķērsojumā neatliekami būtu jānomaina luksofori, kaut gan, kas zina, varbūt sākumā pietiktu ar elementāru stiklu notīrīšanu un pulēšanu. Iespējams, vajag vienīgi nomainīt reflektorus. Tie, kuri ikdienā izbrauc šo krustojumu, piekritīs, ka vissliktāk luksoforu gaismas ir redzamas tieši saulainā laikā. Jau šī gada pavasarī A. Saharova un M. Keldiša ielas krustojuma luksofora gaismas bija kļuvušas tik blāvas, ka spožāki un pamanāmāki bija tālumā esošie gājēju pāreju luksofori. Situācija radīja rezonansi dažos interneta portālos, diemžēl polemika ātri vien norima.

Tipiskākā avārija šajā krustojumā ir šāda. Automašīna, kura brauc pa M. Keldiša ielu no Ilūkstes ielas un veic kreiso pagriezienu uz A. Saharova ielu, saņem sānos no pa M. Keldiša ielas pirmo joslu Ilūkstes ielas virzienā braucošā auto. Situācija diezgan pastulba. Abos virzienos daudz automobiļu veic kreiso pagriezienu, un spēkratiem ir problemātiski samainīties. Risinājums? Aizžmiedz acis un «mauc»! Situācija kā krievu ruletē - kādam paveicas, bet citam ne! Par luksoforiem - 100% taisnība visiem nepamierinātajiem lasītājiem un burkšķošajiem interneta komentētājiem!

Bieži tur braucu, un saulainā laikā šajā šķērsojumā atliek vienīgi zīlēt, kas par gaismiņu konkrētajā brīdī spīd. Aplūkojot krustojumu, saprotam, ka galvenā problēma tur ir apgriešanās vai griešanās pa kreisi. Uz ceļa nav nekāda marķējuma, un katrs autovadītājs manevru izpilda kā pagadās, ar sev vien zināmu pagrieziena amplitūdu un apgriešanās rādiusu. M. Keldiša un A. Saharova krustojumā vajadzētu aizliegt kreisos pagriezienus. Arī jaunu luksoforu nomaiņa un marķējuma atjaunošana ir neatliekami nepieciešami darbi, uz kuriem diemžēl šo krustojumu šķērsojošajiem autovadītājiem vēl jāgaida.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

Pauls Timrots
Satiksmes eksperts, TV raidījuma Zebra vadītājs
Situācija Akadēmiķa M. Keldiša un Andreja Saharova ielas krustojumā nepārprotami atrisinātos, aizliedzot kreisos pagriezienus. Luksoforu blāvās gaismas ir tikai papildu grūtības, jo abu ielu pamatīgais platums daudziem šoferīšiem liek apjukt un izvēlēties tikai sev vien zināmas manevru trajektorijas.

Bez nosaukuma

Tālivaldis Vectirāns
Rīgas domes Satiksmes departamenta Satiksmes organizācijas un kustības drošības nodaļas vadītājs
Krustojumā ir augsta satiksmes intensitāte, jo caur to no Pļavniekiem uz centru dodas sabiedriskais un privātais autotransports. M. Keldiša un A. Saharova ielas krustojums, protams, ir to sarakstā, kur nepieciešams uzstādīt modernus, jaunākās paaudzes luksoforus, atjaunot joslas atdalošo marķējumu un apzīmēt gājēju pārejas. Tas tiks izdarīts 2013. gadā, kad šiem finansiāli visai ietilpīgajiem darbiem tiks atvēlēti līdzekļi.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Divi no vienas cepešpannas

Šoreiz abās receptēs izmantots pavisam neliels sviesta ķirbītis Butternut – jā, tas, kurš izskatās pēc bumbiera, kuram ir blīvs mīkstums skaisti dzeltenā krāsā un maz sēklu. No cepeškrāsnī cepta...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?