Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Briest svarīgākajai spēlei

Zaudējums Eiropas sieviešu basketbola čempionāta otrā posma pēdējā spēlē Melnkalnei Latvijas basketbolistēm sagādāja nelielu vilšanos, taču nemazināja sajūtu, ka turnīra izšķirošā spēle tomēr būs trešdien Lodzā. Ceturtdaļfināla pretinieks noskaidrojās pirmdien vēlu vakarā, bet spēle notiks trešdien pulksten 19 pēc Latvijas laika Lodzā.

Spēlē ar Melnkalni pēc sekmīgas pirmās ceturtdaļas sekoja kritums otrajā, kad pretinieču līdere Jeļena Dubļeviča satrieca drumslās latviešu aizsardzību. «Tā bija izšķirošā ceturtdaļa. Melnkalnes komandā ir ļoti pieredzējušas un gudras spēlētājas, kuras prot noturēt iegūto pārsvaru,» secināja Latvijas izlases galvenais treneris Georgs Dikeulaks. Viņš gan paslavēja basketbolistes par paveikto pārējās trīs ceturtdaļās, kuras aizvadītas godam. «Spēles beigās mums pat bija iespēja tomēr izcīnīt uzvaru. Pat nezinu, kas pietrūka vairāk - pieredzes vai spēka. Zaudējām pāris pieļautu kļūdu dēļ,» sacīja treneris.

Cīņu līdz spēles beigām izcēla arī Latvijas komandas pieredzējušās basketbolistes Liene Jansone un Gunta Baško. «Ir maza vilšanās. Gribējām otro raundu beigt ar uzvaru un braukt uz izšķirošajām spēlēm Lodzā ar tādu foršu uzvaru pār līdz šim nezaudējušu komandu. Sanāca tā, kā sanāca, taču vismaz cīnījāmies līdz galam,» teica Jansone. Uzvara vairotu pārliecību par saviem spēkiem pirms ceturtdaļfināla, taču pēc cīņas komandā garastāvoklis noteikti nav nomākts. «Pozitīvais ir tas, ka beigās «bišķiņ sakapājām», tas vairos ticību saviem spēkiem,» norādīja komandas kapteine Baško. Kur vēl meklēt pārliecību? «Tā pārliecība jau ir, tikai dažkārt dziļāk, nekā varētu vēlēties. Dažkārt pēc spēles skatāmies video un esam pārsteigtas - ā, mēs pat tā varam spēlēt! Varbūt kādreiz pazaudējam koncentrēšanos. Tomēr tajās spēlēs, kad tā tiešām būs nepieciešama, pārliecība noteikti būs,» drošina kapteine.

Latvijas izlases ceturtdaļfināla pretiniece noskaidrojās pirmdien E grupas vēlajā spēlē starp Baltkrieviju un Turciju. Ja uzvarēja Baltkrievija, par vietu pusfinālā būs jāsacenšas ar šīs valsts komandu. Ja pārākas izrādījās turcietes, ceturdaļfinālā gaida tikšanās ar Krieviju, kas šo turnīru aizvada kā amerikāņu kalniņos. Uz to gan nevajadzētu paļauties pirms izšķirošajām cīņām, kurās favorītes būs dubultbīstamas. «Principā mums ir vienalga, ar ko būs jāspēlē,» Baško gan nepievērš lielu uzmanību pretiniecēm. Galvenais būšot pašu sniegums. «Vēlreiz ar Krieviju? Kāpēc ne - galvenais, lai citāds rezultāts,» uzbrucēja atcerējās divus gadus senos notikumus Eiropas čempionātā Rīgā, kad dramatiskā cīņā austrumu kaimiņienes uzvarēja papildlaikā.

Pirms ceturtdaļfināla spēles būs divu dienu pārtraukums. Tā laikā var gan atjaunot spēkus un emocijas, gan pazaudēt spēļu ritmu. «Mēs zinājām, ka pirmās dienas paies ātri, pēc tam turnīrs sāks nedaudz vilkties. Tomēr tas ir labi, jo pārtraukums ļaus komandai mazliet atjēgties. Dažās brīvajās dienās būs laika, lai sagatavotos ceturtdaļfināla spēlei - svarīgākajai visā turnīrā,» noteica Liene Jansone.

Uzvara ceturtdaļfinālā ļaus ne tikai turpināt cīņu par Eiropas čempionāta godalgām, bet arī garantēs iespēju nākamvasar turpināt cīņu par ceļazīmi uz nākamā gada olimpiskajām spēlēm.

Eiropas čempiones uz Londonu tiks «pa taisno», bet nākamo četru vietu ieguvējas vasaras sākumā turpinās cīņu olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā. Ceturtdaļfināla zaudētājām priekšā smaga cīņa četru komandu konkurencē par pēdējo ceļazīmi uz kvalifikācijas turnīru. «Varēsim nedaudz atpūsties. Priecē, ka nebūs treniņš,» Gunta Baško cer, ka brīvajā dienā izdosies atjaunot ne tikai fiziskos, bet arī emociju resursus.

«Būs arī laika, lai piestrādātu pie lietām, kuras jāuzlabo. Pie metiena, agresivitātes. Būs jau labi!» Gunta sarunu noslēdz uz optimistiskas nots.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?