Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Brīvprātīgo rindās caurvējš

Iespēju uzturēt fizisko kondīciju ledus treniņā pirms Latvijas hokeja izlases treniņnometnes izmantoja tikai septiņi no 48 spēlētāju kandidātu pulka. «Atsaucību biju gaidījis lielāku,» pēc nodarbības ar nožēlu secināja izlases ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks. Zem nopietnas jautājuma zīmes ir Laura Dārziņa spēlēšana pasaules čempionātā, savukārt Mārtiņš Karsums izteicies, ka viņam būs nepieciešama operācija un arī šogad izlases treneri ar viņu nevarēšot rēķināties. Pirmais oficiālais treniņš paredzēts 2. aprīlī.

Pirmdienas rītā Piņķos treneru trio Teda Nolana, Arta Ābola un Viktora Ignatjeva uzraudzībā uz ledus bija viens vārtsargs Māris Jučers, aizsargi Rodrigo Laviņš, Kristaps Sotnieks un Jānis Andersons, kā arī uzbrucēji Gints Meija, Ģirts Ankipāns un Roberts Jekimovs. Pēc klubu piederības principa trenējās seši Rīgas dinamieši un sezonu Somijas elites līgas klubā SaiPa aizvadījušais Jekimovs. Vēl viens Rīgas Dinamo pārstāvis Andris Džeriņš fiziskās sagatavotības trenera Viļņa Kluča uzraudzībā darbojās atlētikas zālē. Džeriņa sakarā izskanēja pozitīva atziņa. «Pasaules čempionātā būs spēlētājs,» uz vaicājumu par Andra veselības stāvokli optimistiski ziņoja Klucis. Džeriņš atlabst pēc potītes kaula lūzuma.

Iemesli pieticīgajam treniņa apmeklējumam ir dažādi. Vieni turpina atpūsties pēc sezonas klubu komandās vai arī apārstē brūces, otri turpina spēlēt, bet trešie gaida brīvlaišanas vēstuli no klubu vadītājiem. Latvijā turpinās vietējā čempionāta pusfināla sērijas spēles. Šī iemesla dēļ izlases treneru rīcībā pirmajā oficiālajā treniņu dienā var nebūt kandidāti no Liepājas metalurga (vārtsargs Jānis Kalniņš, kā arī uzbrucēji Gunārs Skvorcovs un Artūrs Mickevičs) un arī virkne HK Rīga jauno spēlētāju, kuri pēc sezonas beigām Krievijas Jaunatnes līgā (MHL) ir piekomandēti HK Juniors komandai. Par HK Rīga kandidātiem īstas skaidrības vēl neesot, taču Liepājas metalurga vadītājs Sergejs Zaharjins savā nostājā esot nelokāms - beigsies sezona klubā, tad arī varēs pieslēgties valstsvienībai. Latvijas čempionāta finālsērija var ieilgt līdz pat 16. aprīlim, un tas nozīmē tikai to, ka liepājniekiem izlases sastāva durvis var aizcirsties vēl pirms viņu ierašanās. Latvijas izlases vadībai esot plāns skatītāju piesaistīšanai pirmo un otro pārbaudes spēli mājās pret Čehiju aizvadīt iespējami labākajā sastāvā. Izbraukumā 11. un 13. aprīlī pret Dāniju būtu iespēja sevi apliecināt gados jaunākajiem izlases kandidātiem. Skaidrs, ka visi trīs liepājnieki ietilpst šajā kategorijā, jo izredzes aizbraukt uz pasaules čempionātu Stokholmā viņiem ir ļoti minimālas. Taču ieraksts CV par spēlēšanu valstsvienībā pārbaudes spēlēs arī lieti noderētu.

Piņķu ledus hallē bija sastopams arī vārtsargs Edgars Masaļskis, kuram ir nelielas veselības problēmas. Doks Jānis Kvēps viņu nosūtīja pie ārstiem uz izmeklēšanu. Nopietnāka izmeklēšana būs nepieciešama Laurim Dārziņam, kurš pēc ilgstošas pleca traumas ārstēšanas Kazaņas Ak Bars sastāvā spēļu režīmā atgriezās Gagarina kausa izcīņas 2. kārtā. Izrādās, sēriju pret Traktor Dārziņš ir spēlējis pēc pretsāpju injekcijas saņemšanas. Kluba vadība ir gribējusi, lai viņš spēlē, par spīti tam, ka operētais plecs joprojām liekot par sevi manīt. Tāpēc Lauris pēc ierašanās Rīgā plāno veikt magnētisko rezonansi, lai gūtu skaidrību, vai viņš var gatavoties pasaules čempionātam.

Portālam Apollo uzbrucējs Mārtiņš Karsums izteicies, ka spēlēšana pasaules čempionātā viņam, visticamāk, iešot secen. Ārsti pēc magnētiskās rezonanses izpētes ieteikuši gulties uz operācijas galda. Arī pērn pēc sezonas beigām Dinamo Mārtiņam tika veikta meniska operācija, un pasaules čempionātā viņš nespēlēja.

Ledus treniņi pēc brīvas izvēles visiem kandidātiem šonedēļ vēl būs pieejami divas reizes - trešdien un piektdien. Pirmā pārbaudes spēle 6. aprīlī Arēnā Rīga ar Čehiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Elektromobiļu īpašnieki lielāki piesārņotāji

Elektrības darbinātu automašīnu īpašniekiem patīk padižoties ar vides apziņu un dabai draudzīgiem pārvietošanās paradumiem. Taču Somijas zinātnieku pētījums sarūpējis pārsteidzošus rezul...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?