Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Bronza 35 grādu svelmē

Eiropas junioru čempionātā līdz 20 gadu vecumam Tallinā septiņcīņniece Laura Ikauniece ar jaunu Latvijas junioru rekordu 6063 punktiem izcīnīja bronzas medaļu. «Ja atklāti, pirms šķēpa mešanas neticēju, ka aizsniegšos līdz medaļai,» veikusi tradicionālo daudzcīņnieču goda apli stadionā, Dienai atzina Laura.

«Treneris (Andis Austrups) mani pārliecināja, ka viss norit pēc plāna. Principā tā arī bija. Šīs bija manas pirmās sacensības, kurās visās disciplīnās izdevās labs rezultāts.» Iepriekšējais Latvijas junioru rekords piederēja pašreizējai valsts rekordistei Aigai Grabustei - 6019 punktu. Nīderlandes sportiste Dafne Šipersa izcīnīja zeltu (6153), vāciete Sāra Gambeta - bronzu (6108).

Pirms pēdējās disciplīnas 800 metru skrējiena Ikauniece ceturtajā vietā esošo Vācijas sportisti Tillu Udelhovenu apsteidza par 47 punktiem. Otrajā skrējienā startēs trīs vācietes, un daudzcīņas sacensībās pēdējā disciplīnā bieži vien notiek taktiskā cīņa. Vācietes izmantojušas arī negodīgas cīņas elementus. «Man kāpa uz kājām, centās piebremzēt, bet turējos aiz labākās vācietes un, lai būtu pārliecība par medaļu, pēdējā aplī viņu arī apdzinu. Bērnībā tomēr 800 metru bija mana pirmā vieglatlētikas disciplīna.» Kad finišēja daudzcīņnieces, temperatūras rādītājs uz lielā tablo rādīja +35 grādus. Karstums Laurai ļoti nepatīkot, taču sacensībās Izraēlā viņa esot startējusi arī +36 grādu karstumā.

Ikauniece atzina, ka pirms sacensībām situācija neesot bijusi labvēlīga. «Vienu nedēļu pirms izbraukšanas uz Tallinu sāpēja cīpsla, kājas muskuļi bija piedzīti, un pirmajā disciplīnā barjerskriešanā vēl sasitu celi, un uz kājas izveidojās zilums.»

Lauras vecāki ir astoņdesmito gadu Latvijas vieglatlētikas izlases līderi sprintere Vineta Ikauniece un 110 metru barjerskrējējs Aivars Ikaunieks.

Tāllēkšanas finālsacensībās vilšanos piedzīvoja Ņikita Paņkins. Vēl pēc otrā mēģinājuma ar 7,42 metriem viņš bija sestais, bet trešajā piegājienā pēdējais dalībnieks bulgārs Daniels Dobrevs viņu izstūma no fināla astoņnieka, uzrādot rezultātu 7,43 metri... «Esmu ļoti sarūgtināts. Šīs ir manas pirmās lielās sacensības. Jutu, ka varu aizlēkt personiskā rekorda robežās, kas ir 7,60 metru,» ar rūgtuma kamolu kaklā sektoru atstāja Paņkins.

Sestdien pulksten 18.15 sāksies šķēpmešanas finālsacensības, kurās startēs trīs Latvijas pārstāvji - pasaules junioru rekordists Zigismunds Sirmais, Rolands Štrobinders un Intars Išējevs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Vieglatlētika

Eiropas U-20 čempionāts
Juniori. Tāllēkšana. 1. S. Morgunovs (Krievija) 8,18, 2. T. Jaščuks (Polija) 8,11, 3. J. Antonovs (Krievija) 7,83, 9. Ņ. Paņkins 7,42. 400 m/b kvalifikācija. 25. M. Semjonovs 53,95
Juniores. Septiņcīņa. 1. D. Šipersa (Nīderlande) 6153 punkti, 2. S. Gambeta (Vācija) 6108 p., 3. L. Ikauniece 6063 p. (100 m/b - 13,97; augstlēkšana - 1,78; lodes grūšana - 12,09; 200 m - 24,93; tāllēkšana - 5,90; šķēpa mešana - 50,70, 800 m - 2:16,31)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevajag ar mani sarunāties!

Dziedātāja Zemfira (48) iestājas pret karu, ironizē par savu ārvalstu aģentes statusu, neļaus sevi apklusināt un jau 13. oktobrī atkal uzstāsies Rīgā.

Starp populistiem un politikas "sanitāro kordonu"

Vēlēšanu gads Lietuvā sasniedzis kulmināciju – šīs nedēļas nogalē kaimiņvalsts pilsoņi jau trešo reizi šajā gadā tika aicināti uz vēlēšanām. Maijā tika vēlēts prezidents, šo amatu saglabājot līdzši...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?