Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 11. oktobris
Silva, Monta, Tince

Būt savas mājas restorāna pavāram ir vienkārši

Mājas restorānā klienti un to vēlmes saprotamas, ar eksperimentu baudīšanu neviens aizrauties nevēlas un perfektā ēdienkarte zināma. Ja vajadzētu noteikt, kādas virtuves restorāns ir manās mājās, nemaz nevajadzētu balsošanu - restorāns nestu ļoti italiano nosaukumu. Protams, mūsu mājās tiek galdā celti arī klasiski latviešu ēdieni - klimpu zupa, sautēti kāposti, viens no bērniem varētu pārtikt tikai no suši, un soļanka ir galvenā zupa ziemas laikā. Bet itālisku ēdienu līnija ir pārstāvēta visplašāk.

Kad nekā nav mājās ēdama, tad olīveļļa, pasta, konservēti tomāti, cietais siers atradīsies pat bada laikos. Tāpat virtuves plauktos vienmēr varēs sameklēt kādu saulē kaltētu tomātu, garšvielu plauktā oregano, baziliku un, protams, olīvas. Zaļas pieaugušajiem un melnas bērniem. Obligāti ar kauliņiem.

Vidējā meita, atgriezusies no pirmā ceļojuma uz Itāliju, paziņoja, ka viņas uzvārds pēc precēšanās būs Itālo un vīrs, protams, itālis. Ģimenes svētku dienām tiek gatavots tiramisu, savukārt gaviļnieki, kuri saldumus neēd, tiek pie tunča lazanjas. Ja jubilārs ir nodomājis pie sevis saaicināt draugus, tad klauna atrakciju vietā visi tiek pie mīklas ruļļiem un tiek ceptas picas. Parastos darba dienu vakaros vienkārša pasta ar tomātu mērci un rīvētu cieto sieru būs pirmā izvēle bērniem vakariņās.

Ģimenes sapulcēs par ceļojuma galamērķa izvēli lielāko balsu skaitu vienmēr iegūst Itālija. Maratons Romā, Florencē vai Venēcijā, bērnu atrakciju parks pie Gardas ezera, kalni Alpos Itālijas pusē un visu dienu guļam pludmalē, ēdam saldējumu un neko nedarām Bari. Savukārt palikšanas vietu izvēli nosaka virtuve un tās iekārtojums. Vai kā pēdējā ceļojumā - picas krāsns kā piedeva naktsmājām.

Nevienam nav šaubu, ka uz uguns ezera malā vārīta zivju zupa garšo nesalīdzināmi labāk nekā pagatavota ar vienmērīgu siltuma sadali augstas kvalitātes nerūsējošā tērauda katlā uz indukcijas plīts. Tieši tāpat ir ar picu itāļa celtā malkas krāsnī viņa mājas pagalmā. Dūmu smarža, dzirksteļu piedeva, dzīvas uguns, krāsns 400˚C temperatūras un āra gaisa kopīgi paveiktais. Protams, tāpat kā zivju zupai ezera ūdens un nupat ķertās zivis, picas brīnišķīgumam lielu lomu spēlē pareizie itāļu picas milti, svaigie tomāti un pizza Margherita nepieciešamais mocarellas siers no ūdens bifeļu piena. Itālijā tas viss nopērkams jebkurā viņu Supernetto.

Atliek uz dārza galda izrullēt plānu mīklu. Vēl vajag drusku tomātus, sieru un baziliku. Picu krāsnī ieliekamo lāpstiņu. Un tu sajūties kā īstens pizzaioli. Un vairāk par visu gribi tādu krāsni savas mājas pagalmā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?