Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Daudze 4.maija sēdē aicina atjaunot ticību valstij

Atjaunot ticību savai valstij, uz ekonomikas lejupslīdi raudzīties kā uz mācībstundu, kas ir atskaites un atspēriena punkts, lai pārskatītu savas vērtības un paustu gatavību mainīties. Ar šo vēlējumu uzrunu Neatkarības atjaunošanas 19.gadadienai veltītajā Saeimas svinīgajā sēdē 4.maijā sāka Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze (ZZS). Viņš atzina, ka bija nepieciešama stingrāka budžeta disciplīna un jāveido uzkrājumi, par ko politiķi nespēja pārliecināt sabiedrību, arodbiedrības un nevalstiskās organizācijas.

«Šodien mums jāatzīst, ka bija nepieciešama ne tikai valsts attīstības vīzija, bet arī skaidri definēti stratēģiskie virzieni un taktiskie uzdevumi,» teica G.Daudze, piedāvājot noteikt vairākas prioritātes - eksportspējīgas produkcijas ražošana un valsts eksportspējas veicināšana, inovācijas un uz zināšanām balstīta sabiedrība, eiro ieviešana iespējami īsākā laikā un valsts enerģētiskā drošība. Saeimas priekšsēdis arī mudināja iedzīvotājus aktīvāk iesaistīties politikā. «Esmu pārliecināts, ka cilvēks, kuru interesē valsts nākotne, nedrīkst būt vienaldzīgs. Tikpat skaidrs ir arī tas, ka nedrīkst būt pretnostatījums starp parlamentu un sabiedrību, jo Saeimu ir ievēlējusi sabiedrība. Vēlēšanas ir un paliek tieša vēlētāju, tātad sabiedrības, gribas izpausme,» teica G.Daudze. Viņš runāja brīvi, bieži atraujot acis no runas teksta un sakāmo turpinot, raudzīdamies zālē.

Bijušais Augstākās padomes priekšsēdētājs Anatolijs Gorbunovs Dienai atzina - viņā neesot zudis lepnums par neatkarīgu Latvijas valsti, taču esot bažas, kā cilvēki pārdzīvos šo laiku. Viņš tāpat kā daudzi pilsētnieki tagad laukos stādot kartupeļus un sajūtot, ka arī tā zeme var vienot cilvēkus. «Jāsaglabā pašcieņa par savu valsti, ir jābūt pacietīgiem un jāstrādā. Citu iespēju es neredzu,» teica A.Gorbunovs.

Saeimas sēdē 4.maijā piedalās diplomāti un bijušie Augstākās padomes deputāti, kas kopā ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru, premjeru Valdi Dombrovski (JL), Saeimas priekšsēdi un tagadējiem deputātiem arī šogad fotografējās pie parlamenta. Diena pamanīja, ka viens no bijušajiem deputātiem Ojārs Blumbergs fotografēšanos vēroja no malas, jo nevēloties būt kopā ar tiem, kas nāca pie varas vēlāk un noveda valsti tur, kur tā tagad atrodas. Bijušo AP deputātu dzīves ceļi vēlākajos gados ir veidojušies dažādi - šogad sava partijas Latvijai un Ventspilij biedra G.Daudzes uzstāšanos bija ieradies noklausīties arī Aivars Lembergs, bet viņa vēlāko politisko oponentu Druvi Skulti varēja pamanīt vērojam Saeimas sēdi nevis zālē, bet kopā ar žurnālistiem pie televizora.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?