Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +2 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Daugavpilī aizvien mīl futbolu

Ar līdzjutējiem strādājoši klubi plūc augļus, apgāžot daža laba ilggadēja Latvijas futbola virslīgas kluba vadības locekļu mūžīgos attaisnojumus, ka piesaistīt fanus nākšanai uz tribīnēm esot grūti. Sestdien Latgalē SMScredit.lv virslīgas debitante Daugavpils 1100 skatītāju klātbūtnē uzņēma otru Latvijas čempionāta debitanti Liepāju, cīnoties neizšķirti 1:1.

Pirms spēles sanākušos līdzjutējus izklaidēja izpletņlēcēji, kā arī tika pirmatskaņota kluba himna, kuras autori ir grupa Dabasu Durovys. Un tas viss - neskatoties uz to, ka daugavpiliešiem ir pārliecinoši mazākais sezonas budžets virslīgā (mazāk nekā 80 tūkstošu eiro).

Mačs gan iesākās daugavpiliešiem ne pārāk labvēlīgi - Liepājas pieredzējušais uzbrucējs Kristaps Grebis jau 9. minūtē pēc sitiena ar galvu izvirzīja vadībā viesus. Līdzīgi kā sezonas pirmajā spēlē, arī šoreiz liepājnieki sāka pamazām samazināt apgriezienus - spēlētāju fiziskā kondīcija tomēr vēl nav optimāla, un tā būs jāuzlabo jau čempionāta gaitā. Mājinieki pakāpeniski palielināja spiedienu uz viesu vārtiem, un spēles izskaņā tas vainagojās panākumiem - uz maiņu nākušais Jānis Bovins izlīdzināja rezultātu. Pēc divām spēļu kārtām abas virslīgas debitantes cīnās bez zaudējumiem: pa reizei uzvarēts, pa reizei spēlēts neizšķirti.

Svētdien turpat Daugavpilī tika aizvadīta vēl viena spēle - Daugava uzņēma Jelgavu, un šis mačs bija standartsituāciju benefice. Jelgavnieki spēli pret pagājušās sezonas bronzas laureātiem iesāka ļoti aktīvi. Reaktīvie malējie pussargi Vadims Žuļevs un Armands Pētersons pēc diagonālām piespēlēm no laukuma dziļuma radīja daugavpiliešiem daudz problēmu un spārnoja viesu komandu. Šāda jelgavnieku uzstājība lika nervozēt Daugavas aizsargiem, un mača 11. minūtē viens no viņiem, Giorgi Himarašvili, šķietami nevainīgā situācijā savā soda laukumā nogāza Žuļevu. 11 metru soda sitienu realizēja Romāns Bespalovs.

Izvirzījušies vadībā, jelgavnieki sāka spēlēt piesardzīgāk un ļāva atmosties daugavpiliešiem, sajust savu spēli. Jāsaka, ka velti. Jelgavai jau kādu laiku ir zināmas problēmas ar labvēlīga rezultāta noturēšanu. Vadību nosargāt viņiem neizdevās arī pirmās kārtas mačā pret Jūrmalu, un arī virslīgas ziemas kausā vairākkārt pretinieki mācēja izlīdzināt rezultātu. Pirmajā puslaikā Jevgeņijs Kosmačovs viesus par kļūdām aizsardzībā vēl nesodīja, bet otrā puslaika sākumā «pendeli» realizēja Džamals Džaliašvili.

Pēc rezultāta izlīdzināšanas iniciatīva atkal pārgāja viesu rokās. Jelgava varbūt nekontrolēja bumbu ievērojami vairāk nekā mājinieki, taču viņu pretuzbrukumi bija daudz bīstamāki nekā nesaspēlējušos mājinieku pozicionāli centieni ar piespēlēm uzlauzt Jelgavas aizsardzību. Viesu uzbrūkošā bloka spēlētāji ātrumā bija krietni pārāki par konkurentiem, tāpēc mājinieki nereti bija spiesti apturēt jelgavniekus ar noteikumu pārkāpumiem. Pēc viena no soda sitieniem Daugavu glāba vārtu konstrukciju krustpunkts, bet pamatlaika izskaņā Bespalovs eleganti pārmeta bumbu pāri «sieniņai» un raidīja to vārtu tīklā - 2:1.

Jelgava turpina čempionātu tikai ar uzvarām un pēc divām spēļu kārtām dala pirmo vietu ar čempionu Ventspils, kas šajā kārtā ar 2:0 pārspēja Metta/LU komandu. Savukārt čempionātā tikai pēdējā brīdī iekļuvusī Daugava sezonu sāka vairāk nekā nepārliecinoši, liekot domāt, ka šosezon par godalgām tai cīnīties būs grūti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Futbols

SMScredit.lv virslīgas trešā kārta
Jūrmala - Daugava Rīga 1:1 (Huanma (11 m) 86. - Markevičs 90.)
Daugavpils - Liepāja 1:1 (Bovins 84. - Grebis 9.)
Metta/Latvijas Universitāte - Ventspils 0:2 (Dubra 54., Jančuks 62.)
Daugava - Jelgava 1:2 (Džaliašvili 52. (11 m) - Bespalovs 11. (11 m), 88.)
Skonto - Spartaks 2:1 (Osipovs 74., Šabala 78. - Gauračs 16.)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Paldies par patiesību! Aktrisi Rasmu Garni pieminot

Viņu varētu būt gleznojis Valdemārs Tone. Arī Nacionālā teātra aktrisei Rasmai Garnei piemita īpašā, latviešu sievietei raksturīgā emocionalitāte un gaišā pievilcība, kas gleznotāju tā vald...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?