Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Daži meikapa knifi, kā izskatīties pēc ārzemju seniores

Skaistumkopšanā ir daudz knifiņu, kurus ievērojot gados vecākas kundzes var izskatīties labāk. Reizēm pat tik labi, ka patieso gadu skaitu iespējams noteikt tikai ar personas koda palīdzību...

Pirms dekoratīvās kosmētikas lietošanas gan der ievērot zelta pamatlikumu: gan vecumā pēc piecdesmit gadiem, gan pēc septiņdesmit par sejas ādas kopšanu jārūpējas regulāri! Tas nozīmē to rūpīgi attīrīt, tad pabarot, vēl arī mitrināt un obligāti aizsargāt. Maldīgs ir priekšstats, ka sejas ādas aizsardzības jautājums ir aktuāls tikai vasarā. Aizsargkrēmi jālieto ziemā un pārējos gadalaikos. Papildus būtu labi ādu palutināt arī ar maskām, masāžām un serumiem. Ja dāma sejas ādu kopj regulāri, tas jau ir labs pamats, lai «apstādinātu laiku» savā ārējā izskatā. To iespējams panākt, arī ievērojot vairākus noteikumus dekoratīvās kosmētikas klāšanā.

Meikapa toņi

Gados vecākām kundzēm iesaku klāt salīdzinoši gaišu meikapu. Seniorēm nudien nevajadzētu izmantot tumšus toņus, kas seju padara smagnēju. Grumbiņas, pigmentācijas laukumiņus, ja tādi parādījušies, vēlams labi slēpt.

Seniores meikapam jābūt vieglam, puscaurspīdīgam, gaisīgam, es teiktu - akvareļa toņos. Eksperimentējiet un vērtējiet sevi pašas! Bet centieties izmantot tādus toņus, kas sejas mīmiku, ādas toni un kopskatu padara vieglu, svaigu un veselīgu. Te vietā gan būs brīdinājums: cienījamos gados ir jāuzmanās ar perlamutra un spīdumu izmantošanu, jo gan perlamutrs, gan spīdumi izceļ grumbiņas, defektiņus un nepilnības. Jo vairāk spīduma, jo labāk tās redzamas. Turklāt spīdumiem raksturīga tendence sakrāties grumbās, kas tādējādi kļūst vēl pamanāmākas.

Gaismu atstarojošu dekoratīvo kosmētiku vai ļoti vieglu perlamutru var izmantot, piemēram, uz vaigu kauliem, tad gan tas piešķir maigu mirdzumu ādai - kā pērle!

Uzacis

Sievietei jebkurā vecumā noteikti ir jākoriģē uzacis. Tās patiesībā ir pamats, uz kura tālāk balstās viss meikaps. Pareizi un kvalitatīvi koriģētas, koptas uzacis sejas izteiksmi padara pareizu, ja tā var izteikties. Ja uzacu galiņus nolaiž uz leju, sejas izteiksme veidojas skumīga. Ir nedaudz jāpaceļ uz augšu, tā piešķirot dzīvespriecīgu izteiksmi. Tikai - jebkura korekcija veicama, ievērojot mēra sajūtu.

Skropstas

Arī tušas kārtu klāj ļoti prātīgi. Seniorēm iesaku izvēlēties nevis melnu toni, bet brūnu - tas piešķir dabisku izskatu, vieglumu. Neieteicams būtu uzacis krāsot melnas, bet skropstas, piemēram, brūnas. Labāk šos toņus saskaņot.

Līnijas

Izmantojot dekoratīvo kosmētiku, jārīkojas tā, lai visas līnijas, ko velkat, tiektos uz augšu. Pat vaigu sārtums ar otiņu jāklāj virzienā uz augšu. Šim principam, starp citu, piemīt sejas liftinga efekts. Seniorēm šo principu iesaku izmantot gan klājot dienas, gan vakara grimu - tas atstāj pozitīvu iespaidu dāmas izskatā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

Kosmētikas līnijas Mary Kay skaistumkopšanas konsultante

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?