Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Dreskods

Ēģiptes tūrisma nozari pārklājis jauns diskusiju vilnis, kuru pamatā ir jaunais musulmaņu partijas ieteikums - ieviest dreskodu un alkohola aizliegumu arī tūristiem. Šim jautājumam ir krasi pretinieki - reliģijas pārstāvji un tūrisma nozare.

Pirmie uzsver, ka valstī pamata reliģija ir islāms, kas nosaka noteiktu dzīvesstilu un ierobežojumus. Ja ir kāda grupa cilvēku, kas šos noteikumus neievēro, tas negatīvi ietekmē un ieved kārdinājumā praktizējošos musulmaņus. Rezultātā garīgās vērtības un prioritātes mainās, kas beigās ietekmē tos pašus tūristus, jo tie vairs nejūtas droši un pasargāti.

No otras puses, ir tūrisma pārstāvji, kuri saprot, ka milzīgs daudzums tūristu ierodas šajā valstī, lai izbaudītu tās labumus, nosēžot pie bāra un diskotēkās. Jaunais ierobežojums būs visai nepatīkams pārsteigums. Pastāv risks, ka tie meklēs citu valsti, kur tērēt savu naudu izklaidei.

Ēģiptiešiem pašlaik ir sarežģīts laiks, jo vadībai jāņem vērā tautas viedoklis, jārēķinās ar pastāvošās reliģijas normām.

Dzīvoju tūrisma pilsētā, tāpēc mani skars gan tas, ka pieņems jauno ieteikumu, gan tas, ja nepieņems, tādēļ gribētos, lai tiek atrasts vidusceļš. Esmu PAR dreskodu un alkohola aizliegumu sabiedriskās vietās.

Nesen kļuvu par liecinieci scēnai starp jaunu tūristu pāri un ēģiptiešu pārdevēju. Strīda iemesls bija nepieklājīgais izteikums no jaunā pārdevēja puses meitenei, kas viņu aizvainoja, un kavalieris bija visai iekaisis, aizstāvot dāmas godu. Atvainošanās ātri vien tika saņemta (tūristam visbiežāk «ir taisnība»), un pāris, skatienu pavadīts, devās tālāk izbaudīt atpūtu.

Kāpēc skatienu pavadīts? Meitenes apģērbs bija visai šokējošs - viņa bija uzvilkusi ļoti erotisku apakšveļu. Kā to zinu? To «apsedza» caurspīdīga tunika, kuru normālos apstākļos velk virs pamatapģērba. Mani vienmēr pārsteidzis, kāpēc meitenes, izejot pilsētas ielās līdzīgā apģērbā, ir nepatīkami pārsteigtas par divdomīgiem komentāriem un piedāvājumiem? Sekas visai paredzamas - nākamā meitene, kura ieies šajā veikalā, lai arī pieklājīgi apģērbta, tiks uzskatīta par iespējamu «draudzeni» un dzirdēs attiecīgu komentāru. Piekrītiet, tas ļoti aizskar, ja iemesls, kāpēc apmeklē Ēģipti, ir atpūta, nevis kūrorta romāns. Rakstot šo rakstu, man patiešām ir žēl, ka esmu fotografējusi vēstures pieminekļus, nevis dažus labus tūristus, kuri it kā ir ieradušies tos apskatīt.

Interesanti, ka daudzās viesnīcās pie restorānu ieejas dažādās valodās ir uzraksts «Labu apetīti!», bet krievu valodā - «Ieeja peldkostīmos un šortos aizliegta!», kā arī pie atkritumu urnām ir izcelts teksts tieši krievu valodā. Lai cik tas būtu nepatīkami, par šiem uzrakstiem ik pa laikam nākas pastāstīt arī latviešu tūristiem. Parasti iesaku meitenēm atļauties tik atklātu apģērbu, kādu viņas atļautos uzvilkt Rīgā, iegriežoties kādā no tirgiem, kur ir vienkārša tauta un pietiekami atvērta, lai izteiktu komentārus vai piedāvājumus meitenēm, kuras ierodas faktiski bez apģērba.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Elektromobiļu īpašnieki lielāki piesārņotāji

Elektrības darbinātu automašīnu īpašniekiem patīk padižoties ar vides apziņu un dabai draudzīgiem pārvietošanās paradumiem. Taču Somijas zinātnieku pētījums sarūpējis pārsteidzošus rezul...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?