Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 26. decembris
Megija, Dainuvīte, Gija

Dubults/Double

Apvienošana, optimizācija un citas aktivitātes, kas virzītas uz jebkuru procesu vienkāršošanu, ir pārņēmušas daudzu prātus. Kas attiecas uz apēdamām un izdzeramām lietām - par laimi, ir savādi indivīdi, kas iet pretējā virzienā - cenšas visu sarežģīt, dažādot. Tas dara interesantu un aizraujošu šo produktu atrašanu un baudīšanu. Pateicoties tiem, viss nav tikai melns vai balts, bet ir plašs krāsu spektrs, garšu gamma.

Dewar's 12 Years Old Special Reserve Blended Scotch whisky. Visatzītākais viskijs Dewar's ir aiz okeāna, Amerikā tas jau gadiem ir jauktais (blended) skotu viskijs numur viens, pasaulē - piektais. Kompānijas dibinātājs Džons Devors bija viens no pirmajiem, kurš aptuveni pirms 150 gadiem sāka pildīt viskiju stikla pudelēs un dēvēt to savā vārdā, un viens no pirmajiem, kurš sāka gatavot jauktu viskiju, tas dzērienu padarīja maigāku un vieglāk baudāmu. Vēl baudāmāku šo dzērienu padara dubultā izturēšana (Double-Aged) ozolkoka mucās, tas nozīmē, ka mucās viskijs tiek izturēts pirms un pēc jaukšanas (blendēšanas) procedūras. Šādā veidā dzēriena garša un aromāts kļūst bagātīgāks, samtaināks un harmoniskāks. Nenoliedzami - tas prasa vairāk laika, darba un investīciju, bet rezultāts tiek novērtēts. Tā dēvētajās aklajās degustācijās Dewar's esot apsteidzis tādus šīs kategorijas grandus kā Chivas Regal un Johnnie Walker Black Label. Salīdzinot ar tuvākajiem konkurentiem, tas ir apaļāks, pilnīgāks, bagātīgāks savās izpausmēs.

Masi, Campofiorin Ripasso 2007, Veneto. No visiem vīna nosaukumā minētajiem vārdiem, šoreiz akcents jāliek uz Ripasso. Tā ir īpaša vīna gatavošanas tehnoloģija, kuru izmantojot vīnā tiek mērcētas vītinātu vīnogu mizas. Rezultātā tiek iegūts vīns ar izteiksmīgu vītinātu vīnogu aromātu un bagātīgu garšu, 1964. gadā tapa pirmais Ripasso, un tas bija Campofiorin. Bija radīts jauns vīna stils - Ripasso. Tas ir kā Amarone jaunākais brālis un sniedz nojausmu par lielā Amarone izteiksmību, bagātību un pilnību.

Masi vīna darītava velta lielu uzmanību pētnieciskajam darbam un vīna darīšanas procesu izskaidrošanai. Pētījumos un eksperimentos tika radīta jauna Ripasso izgatavošanas metode - dubultā fermentācija (double fermentation), vīnogu mizas tika aizstātas aptuveni ar sešas nedēļas vītinātām vīnogām. Astoņdesmitajos gados tapa pirmais Campofiorin Ripasso pēc jaunās tehnoloģijas, kurai deva nosaukumu Appaxximento. Vīns ieguva jaunu kvalitātes līmeni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma



Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?