Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Ēlertes partneri vēlas uzzināt viņas domubiedrus

Nepacietībā uzzināt Sarmītes Ēlertes domubiedrus deg ne tikai daļa sabiedrības, bet arī viņas partneri no topošās apvienības Vienotība. Vēlmi to noskaidrot līdz Vienotības dibināšanai 6.martā nesen izteikuši vairāki Pilsoniskās savienības biedri partijas domes sēdē. Viņu vidū ir arī Saeimas deputāte Ina Druviete (PS), kura Dienai atzina: «Uzskatu, ka ir pēdējais laiks nosaukt Sarmītes Ēlertes grupas dalībniekus.

» Viņa arī domā, ka visiem, kas kandidē Saeimas vēlēšanās no _Vienotības_ saraksta, ir jābūt kādas partijas biedriem. Tā uzskata arī _Jaunā laika_ līdere Solvita Āboltiņa, jo tikai tā varot nodrošināt, ka katrs no saraksta ievēlētais deputāts un arī ministrs uzņemas politisko atbildību.

S.Ēlertes domubiedru sanāksmēs ar ekspertiem bija iespēja piedalīties arī Jaunā laika, Pilsoniskās savienības un Sabiedrības citai politikai pārstāvjiem, kuri varēja iepazīties ar šiem cilvēkiem un arī iekļaut programmā sarunās izteiktās idejas. S.Ēlerte, kura pašlaik atrodas ārpus valsts, Dienai atzina: «Šīs vēlēšanas būs izšķirīgas: vai saglabāsies Latvijas Rietumu izvēle, vai iespējams jauns līgums ar sabiedrību - par godīgu un atbildīgu politiku. Ir jāmainās varas attieksmei pret sabiedrību, jātiek pāri milzīgajai neuzticības plaisai. Politikai ir jākļūst atvērtai, un pilsoniskajai sabiedrībai jāiesaistās jaunā pakāpē.» No viņas teiktā varēja secināt, ka šī domubiedru grupa vēlas sagaidīt Vienotības nodibināšanos, un, «ja tās politika pārstāvēs šādu atvērtību, cilvēki iesaistīsies». Uz jautājumu par gatavību iestāties kādā no partijām, S.Ēlerte atbildēja: «Vai viņi vēlēsies kļūt par kādas no Vienotību veidojošo partiju biedriem, tā būs viņu izvēle.»

Starp tiem, kas PS domes sēdē runāja par šo tematu, ir arī Jaunjelgavas novada domes priekšsēdis Guntis Libeks, kurš Dienai atzina, ka cilvēki nodaļās interesējas, kas ir šajā domubiedru grupā un vai tāda vispār pastāv. Viņaprāt, būtu labi šos cilvēkus atklāt, lai nerastos iespaids, ka kaut kas ir zināms tikai šauram cilvēku lokam. PS priekšsēdis Ģirts Valdis Kristovskis vēlas sagaidīt S.Ēlertes atgriešanos Latvijā un šo jautājumu ar viņu pārrunāt, bet pirms šīs sarunas nekādus komentārus viņš nevēloties sniegt.

JL valdes priekšsēde S.Āboltiņa atzina, ka arī viņas partijas biedri uzdodot līdzīgus jautājumus, «taču gribu arī uzsvērt, ka mēs uzticamies Sarmītei kā partnerei». Lai arī Jaunajā laikā par to nav lemts, viņai personīgi būtu grūti pieļaut, ka sarakstā kandidētu cilvēki, kuri nav nevienā partijā, jo «politikas procesu veido politiķi un mūsu mērķis ir atjaunot uzticību politikas procesam».

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?