Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Endijs bijis ļoti noslēpumains pat mājās

Gandrīz pirms diviem mēnešiem atrastā automašīna, ar ko braucis rīdzinieks Endijs Dālderis, aizvien ir pēdējā publiskā informācija, kas saistīta ar jaunā vīrieša pazušanu. «Tikko sākam strādāt pie vienas versijas, meklēšanas rezultātā parādās vēl citas. Tas nav strupceļš, bet gan normāla likumsakarība,» norāda Valsts policijas (VP) Preses un sabiedrisko attiecību biroja vecākā inspektore Linda Neimane-Zobena, taču detalizētāku informāciju nesniedz.

No nemitīgas meklēšanas un aizdomu spriedzes noguruši arī pazudušā Endija tuvinieki - brālis Mariuss un draudzene Zane. «Nepārbaudītu faktu palicis ļoti maz,» secina brālis.

Diena jau rakstīja, ka pērnā gada 23. decembrī ap plkst. 7.40 Endijs aizsteidzās uz aptieku pēc zālēm - draudzenei bija augsta temperatūra -, taču neatgriezās. Zane atcerējās, ka draugs, braucot uz aptieku, gribējis ieliet automašīnā degvielu. Tuvākās degvielas uzpildes stacijas Statoil videokamerās bija fiksēta Endija iebraukšana tās teritorijā. Ierakstā bija skaidri redzams, ka puisis iebrauc, sāk sarunu pa mobilo telefonu un, neuzpildījies, pat neizkāpis no auto, ātri izbrauc no Statoil teritorijas.

Policija ir noskaidrojusi personu, ar kuru bijusi tik satraukta saruna, taču, kamēr turpinās meklēšanas darbi, to neatklāj. Tikai mēnesi vēlāk - 22. janvārī - nejauši garāmgājēji Raņķa dambī kādā pagalmā pamanīja meklēšanā izsludināto automašīnu - melnu minivenu Mecedes Benz V 220. «Automašīnā nekas neliecināja par vardarbību - nav bijusi apgāzta pat pusizdzertā kolas bundžiņa.» Taču tuvinieki ir pārliecināti - automašīnu tur Endijs nenovietoja pats. «Viņš nekad nebūtu atstājis magnetolas paneli. Pat izkāpjot pie kioska uz piecām minūtēm, viņš to ņēma līdzi, jo auto vairākas reizes bijis apzagts,» saka Mariuss.

Endijs tiek raksturots kā aktīvs un pozitīvi domājošs puisis, taču, izrādās, ļoti noslēgts. «Ir lietas, ko nezina neviens no mums,» sacīja Endija draudzene Zane, kad Diena interesējās par pazudušā darbiem, projektiem un finanšu apriti. Lai arī abi dzīvojuši kopā, viņa nav zinājusi, ko Endijs dara pa dienu laikā, kad viņa strādā. Pirms pāris gadiem Endijam, kad uz laiku viņš ar Zani bija pašķīries, bijis finansiāli veiksmīgs laiks. Viņam izdevies ar ekipējumu nodrošināt savus hobijus hokeju un kaitbordingu, taču neviens tā arī nezina, ko īsti viņš darīja un cik pelnīja. Pēdējā gada laikā Endijam, kā ziņots, nebija pastāvīga darba. Zane viņam ik nedēļu devusi 20 latu degvielai, daļēji viņam palīdzējis tēvs. Pēc Zanes teiktā, kredītu Endijam neesot bijis, taču Mariuss, pārbaudot brāļa bankas kontus, secinājis, ka tajos bijuši vairāki simti latu.

Viņš neesot plānojis pamest mājas uz ilgu laiku - mājas palikusi pase un citi dokumenti. Mariuss arī uzsver: «Lai arī cik sarežģītas būtu bijušas Endija un Zanes attiecības, viņš nekad nedarītu pāri savai ģimenei.» Endijs nekad neesot pazudis uz ilgāku laiku kā viena diena. Un arī tikai tad, kad ar kaitbordu iebrauca jūrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?