Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Futbolisti maizi pelnīs ārzemēs

Beidzot ir prom - vairākums Latvijas futbola līdzjutēju atviegloti nopūšas par virslīgas spīdekļu pārcelšanos uz spēcīgākiem čempionātiem. Lielākais prieks par Cauņu, Žigajevu un Višņakovu, kuriem Latvijas čempionāta ūdeņi sen jau bija par seklu. Eiropas transfēru ziemas loga laikā jaunas darbavietas atrada vēl vairāki Latvijas futbolisti.

Artjoma Rudņeva spožais pieteikums UEFA Eiropas līgā padarīja latviešus par ejošu preci Polijas tirgū. Aizvadītās sezonas labākais virslīgas futbolists Jurijs Žigajevs pārcēlies uz ekstralīgas klubu Lodzas Widzew, kas šobrīd turnīra tabulā ieņem 12. vietu, no Rudņeva pārstāvētā Lech atpaliekot par punktu. Savukārt virslīgas labākais vārtu guvējs Deniss Rakels pievienojies Lubinas Zaglebie, kas atrodas 11. pozīcijā. Polijā darbu mēģina atrast vēl viens liepājnieks Maksims Rafaļskis. Viņš šobrīd ir uz pārbaudes laiku Gdiņas Arka vienībā. Žigajevs un Rakels jau paguvuši ar gūtiem vārtiem sevi apliecināt pārbaudes spēlēs, un abu klubu līdzjutēji ar nepacietību gaida Latvijas kājbumbas meistaru debiju oficiālās spēlēs.

Nopelnījuši prāvu naudas summu par Rudņeva pāreju uz Lech, arī Ungārijas ZTE Latvijas talantīgāko futbolistu pulkam sākuši sekot rūpīgāk. Šoreiz noskatīts uzbrucējs Daniils Turkovs. Latvijas izlases uzbrucējs veiksmīgi sevi apliecināja pārbaudes spēlēs, un ar viņu noslēgts līgums, bet vārtsargs Vitālijs Meļņičenko klubā atrodas uz pārbaudes laiku.

Tomēr par skaļāko pāreju jāuzskata Aleksandra Cauņas pievienošanās Krievijas vicečempioniem Maskavas CSKA. Lai gan «armijnieki» pagaidām futbolistu tikai īrē, vasarā klubs drīkstēs iegūt tiesības uz Cauņu. Nav skaidrs, vai Skonto jau tagad saņēmuši kādu naudu par Cauņas izīrēšanu. Kluba vadība klusē, un drīzāk jau Vecrīgas ielās redzēs staigājam Kristu, nekā Skonto runājam par spēlētāju pārejām.

Patīkams pārsteigums Latvijas līdzjutējiem ir arī Aleksandra Višņakova pāriešana uz Naļčikas Spartak, bet priecāties gan vēl pāragri - vēl jau jāizcīna vieta sastāvā, kas nesolās būt viegli. Pērn Naļčikā sekmīgi spēlēja vārtsargs Aleksandrs Koliņko, bet nākamsezon viņam jāmeklē jauna darbavieta.

Bez kluba ir vēl virkne pazīstamu Latvijas futbolistu: Juris Laizāns, Vladimirs Koļesničenko, Deniss Kačanovs (visi trenējas ar Skonto), nedrošs par palikšanu Metalurgā ir arī Genadijs Soloņicins. Šie spēlētāji pēdējos gados piedzīvo strauju karjeras lejupslīdi. Ja arī viņi atradīs sev jaunus klubus aiz robežām, tad nez vai ar skaļu vārdu. Labākais, uz ko viņi var cerēt, ir Latvijas čempionāts vai Kipras 4. līga, uz kurieni pārcēlies Vits Rimkus.

Viens no galvenajiem iemesliem masveidīgajai futbolistu prombraukšanai ir Latvijas vadošo klubu finansiālo iespēju mazināšanās. Jau pērn virslīgā spēlēja vairāk jauno, un šī tendence saglabāsies arī šogad.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Futbols

Ievērojamākās Latvijas spēlētāju pārejas ziemas transfēru logā
Daniils Turkovs no Skonto uz ZTE (Ungārija), Aleksandrs Cauņa no Skonto uz Maskavas CSKA (Krievija), Andrejs Perepļotkins no Skonto uz Nasaf (Uzbekistāna), Jurijs Žigajevs no Ventspils uz Widzew (Polija), Deniss Rakels no Metalurga uz Zaglebie (Polija), Nauris Bulvītis no Ventspils uz Trnavas Spartak (Slovākija), Aleksejs Višņakovs no Ventspils uz Naļčikas Spartak (Krievija), Kristaps Grebis no Metalurga uz Limasolas AEL (Kipra), Ritus Krjauklis no Ventspils uz AZAL (Azerbaidžāna), Vits Rimkus no Ekranas uz Finikas (Kipra)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?