Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Garkaklis izkaro vietu Eiropas kartinga elitē

Aizbraucu uz Eiropas čempionāta pirmo posmu un treniņos tiku pamanīts - kļūšanu par rūpnīcas komandas pirmo pilotu tā komentē trīskārtējais Latvijas čempions kartingā Haralds Garkaklis. Aizvadītajā nedēļā 19 gadu vecais Garkaklis izcīnīja 5. vietu Eiropas čempionāta pirmajā posmā prestižākajā DD2 klasē - vienīgajā Rotax Mojo sacensību klasē, kurā kartingiem ir manuālā pārnesumu kārba.

«PDB Racing komandā braucu jau junioru gados. Tās īpašnieks ir bijušais Eiropas čempions Pēters de Bruins. Bet līdz šim man kontakts ar komandu bija minimāls. Skaitījos komandas pilots tikai uz papīra, jo bez komandas nevar startēt sacensībās. Taču Beļģijā mans pārliecinošais sniegums treniņos nepalika nepamanīts. Pēc treniņiem de Bruins pienāca un teica, ka esmu viņam vajadzīgs. Šogad esmu komandas pirmais pilots DD2 klasē,» pagājušās nedēļas notikumus atceras Garkaklis.

Komandā viņa labā strādā trīs cilvēki: motora inženieris, piekares inženieris un viens palīdz visos pārējos jautājumos. «Pēc brauciena ziņoju komandai par to, kas man nepatīk. Piemēram, nepatīk, ja lēnā līkumā man sanes aizmuguri. Viņi izdomā, kā to labot,» sadarbību ar komandu skaidro Garkaklis. «Apmēram 80% panākuma ir pilota spējā pastāstīt komandai, ko var uzlabot.»

Pēc veiksmīgā Eiropas čempionāta sākuma Beļģijā Haralds ar komandu izvirzīja sev mērķi iekļūt kopvērtējuma trijniekā. Ņemot vērā, ka Beļģijā pirmajā līkumā izstājās kvalifikācijas labākie divi piloti, Garkakļa pārsvars kopvērtējumā pār galvenajiem titula pretendentiem ir iespaidīgs. Pats Haralds, kurš kvalifikācijā palika trešais, arī cieta tajā pašā sadursmē, bet no 30. vietas spēja pakāpties uz 5. vietu finišā.

Atšķirībā no lielākās daļas kartinga braucēju Haralds neplāno ar laiku pāriet uz citu motoru sporta paveidu. «Kartings faktiski ir pamats visiem pārējiem autosporta veidiem. Te izšķiroša nozīme ir reakcijai. Turklāt kartings ir daudz interesantāks nekā, piemēram, pirmā formula vai rallijs, jo kartingā cīņa par vietu ir nepārtraukti, nevis tikai reizi divās stundās. Beļģijā kvalifikācijā pirmie 25 dalībnieki bija 0,2 sekundes intervālā...» uz sīksto konkurenci norāda Garkaklis.

Jautāts par to, vai viņam nav sapņa piedalīties F-1 sacīkstēs, Haralds smaida. «Būsim reālisti! Latvijā ir divi miljoni iedzīvotāju, bet, piemēram, Vācijā - ap 70 miljonu. Kuras valsts pilots ir izdevīgāks fanu auditorijas ziņā? Tas pats krievs Vitālijs Petrovs par dalību F-1 ik gadu maksā 50 miljonus eiro. Kur Latvijā dabūt tādu naudu, un vai tas ir tā vērts?»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Haralds Garkaklis

Tituli: Latvijas čempions (2004, 2005, 2009), Baltijas čempions (2009), Beļģijas vicečempions (2011), Eiropas ziemas vicečempions (2011)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevajag ar mani sarunāties!

Dziedātāja Zemfira (48) iestājas pret karu, ironizē par savu ārvalstu aģentes statusu, neļaus sevi apklusināt un jau 13. oktobrī atkal uzstāsies Rīgā.

Met ko mezdams, apdomā galu

Ik pa laikam Latvijā veiktajās aptaujās kā vislielākais vides drauds tiek minēti tieši atkritumi dabā. Esam aktīvi dažādu talku un atkritumu vākšanas akciju dalībnieki, un tieši atkritumu šķiro...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?