Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +4 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 28. decembris
Inga, Irvita, Ivita, Ingeborga

Gatavojot plīts nebūs jāieslēdz

Kad ārā ir tik karsts kā pēdējās nedēļās, ēšanas ziņā izvēle krīt uz receptēm, kas neprasa ieslēgt cepeškrāsni un arī plīts riņķus karsēt minimāli - šajā gadījumā tikai tik, cik nepieciešams, lai ūdens peldē izkausētu želatīnu.

Tiesa, lai pagatavotu gardo sezonas dārzeņu zupu, bez uguns kurināšanas tomēr neiztikt. Taču vasarā, visticamāk, liela daļa dzīves notiek laukos, un šī zupa sanāk īpaši garšīga, ja to vāra dārzā lielā grāpī uz ugunskura. Pārpalikušo zupu var sasaldēt porcijās un, atgriežoties pilsētā, paņemt līdzi. Otrreiz uzkarsēta, tā būs tikpat garda. Pārbaudīts! Nekavējieties izmēģināt visas receptes tagad, kamēr tirgū galdi lūst no lielogu mellenēm, savukārt laukos dārzi - no gurķu un tomātu ražas. Tos gardāk būs apēst ar garšvielām bagāto, pikanto, tomēr taukvielu ziņā vieglo jogurta mērcīti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Siera kūka ar mellenēm 5. Pirms pasniegšanas kūka

Sastāvdaļas: 540 g svaigā siera bez piedevām, 350 ml melleņu jogurta, cukurs pēc garšas, 200 g smilšu cepumu, 100 g sviesta, 1/2 glāzes melleņu ievārījuma, 15 g želatīna, 300 g svaigu melleņu rotāšanai, kūkas forma ar noņemamām malām (20 cm diametrā)
1. Cepumus sasmalcina sīkos gabalos un ar rokas blenderi samaļ līdz miltu konsistencei. Sajauc ar mīkstu sviestu un liek kūkas formā. Izlīdzina uz veidnes pamatnes.
2. Krēmsieru sakuļ kopā ar jogurtu un iejauc tajā melleņu ievārījumu. Ja šķiet, ka par maz salduma, var papildus ievienot cukuru pēc garšas.
3. Želatīnu uzbriedina, ūdens peldē izkausē un iejauc krēma masā.
4. Krēmu lej uz sagatavotās kūkas pamatnes un liek ledusskapī uz apmēram divām stundām, lai kūka sastingst.

Bez nosaukuma

Sastāvdaļas 2 personām: 2 avokado, 100 g grieķu vai cita bezpiedevu jogurta, 1 ēd. k. olīveļļas, 1-2 ķiploka daiviņas, 1/2 laima sulas 2 ēd. k. sasmalcinātu pētersīļu un bazilika (ja garšo koriandrs, tad šos zaļumus var aizstāt ar koriandru), sāls un pipari

1. Bļodā saspaida avokado un iemaisa tajā jogurtu un olīveļļu.
2. Ar ķiploku spiedi iespiež ķiploku un pievieno laima sulu.
3. Iemaisa zaļumus un pēc garšas pievieno sāli un piparus.
4. Ēd, mērcējot mērcē gurķu, paprikas, ziedkāpostu, tomātu un citu vasaras dārzeņu gabalus.

Bez nosaukuma

Sastāvdaļas 6 cilvēkiem: sviests (dārzeņu apcepšanai), garšvielas (kumīns, sinepju sēklas, karijs, kurkuma, čili pulveris), dārzeņi (burkāni, seleriju sakne, seleriju kāti, kartupeļi, tomāti, sīpoli), ingvera sakne, zaļumi (kinza, dilles, pētersīļi u. c.), sarkanās lēcas, sāls, ūdens

1. Nomizo burkānus, kartupeļus un seleriju sakni. Sagriež nelielos kubiņos.
2. Nomizo un sasmalcina sīpolu.
3. Tomātus sagriež nelielos kubiņos, seleriju kātus sagriež plānās ripiņās.
4. Lēcas ieber bļodā un pārlej ar ūdeni, lai nedaudz uzbriest.
5. Ingvera sakni nomizo un vai nu smalki sagriež, vai uz rupjās rīves sarīvē.
6. Katlu liek uz uguns, tajā izkausē sviestu.
7. Izkausētajā sviestā ber kumīna sēklas (romiešu ķimenes), sinepju sēklas un kariju. Atstāj nedaudz pacepties (garšvielas taukvielās jāapcep, jo tad tās ēdienam piedod labāku un izteiktāku garšu; ja garšvielas pievienos šķidrumam zupas vārīšanās laikā, no tām nebūs īpašas jēgas).
8. Kad garšvielas nedaudz pacepušās, tām pievieno ingveru un cietākos dārzeņus (tie gatavojas ilgāk) - burkānus, seleriju sakni, kartupeļus. Kad šie dārzeņi nedaudz apcepušies, pievieno pārējos dārzeņus - sīpolus, seleriju kātus un tomātus.
9. Kad dārzeņi nedaudz sviestā apcepti, tiem pievieno uzbiedinātās lēcas. Pirms tam lēcām pārlieto ūdeni nolej. Lēcas piedos zupai tumīgumu.
10. Ļauj brītiņu arī lēcām sviestā pakarsēties, un tad zupai lej klāt ūdeni. Vāra, līdz dārzeņi mīksti.
11. Pēc garšas zupai pievieno sāli un čili pulveri vai arī smalki sagrieztu čili pipariņu.
12. Košākai krāsai zupai pievieno nedaudz kurkumas.
13. Pašās beigās, kad zupa gatava, tai pārkaisa sasmalcinātus zaļumus - kinzu, dilles, pētersīļus.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?