Guntara Rača sicīliešu salāti
Sastāvdaļas (divām personām): liela galviņa svaiga fenheļa, 2 burkāni, liela sarkanā paprika un selerijas kāts, olīveļļa, jūras sāls
Kā pagatavot? Dārzeņus sagriež 10-12 centimetru garās un apmēram 7 milimetrus plānās daiviņās. Papriku pirms tam var nomizot ar kartupeļu nazi. Ja mājās ir ledus, to sasmalcina un vienmērīgi izklāj uz paliela servējamā trauka. Tam vidū liek mazāku trauciņu, kurā iepildīta olīveļļa. Eļļai pieber nepilnu tējkaroti rupjās jūras sāls. Var pievienot arī nedaudz cukura vai balzamiko etiķa. Apkārt eļļas trauciņam uz ledus nesajaucot izkārto sagrieztos dārzeņus. Ēd ar rokām, mērcējot dārzeņus eļļā. Piekožot klāt svaigu čabatas maizes riecienu, salāti būs īsts baudījums.