Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Iekarotās pozīcijas nevēlas atdot

Gada balvas sportā saņemšana dod tik daudz pozitīvā lādiņa, ka nākamajā gadā var atkal būt slavas zenītā - šāds secinājums izdarāms, pārlūkojot 2011. gada pretendentu loku. Klāt jau septītā balvas pasniegšanas ceremonija. Galvenajās nominācijās droši kandidāti uz uzvaru ir pagājušajā gadā laurus plūkušie izcilnieki. Ceturtdien pulksten 21.15 sāksies balvu pasniegšanas ceremonija kinoteātrī Splendid Palace. Tiešraides LTV1 un Latvijas Radio.

Dukuri priekšplānā

Subjektīvajā uzvarētāju noteikšanā nekad nebūs vienprātības, jo, kā jau katru gadu, arī šoreiz džudists konkurē ar BMX vai skeletonistu un basketbols ar hokeju vai futbolu, bet šogad, šķiet, vienprātība varētu būt tik liela kā vēl nekad. Grūti iedomāties, cik lielam ir jābūt skeletona nīdējam, lai neatzītu Martina Dukura pārsvaru pār konkurentiem Latvijas labākā sportista izvēlēšanā. Martins šogad ir uzvarējis visos astoņos sezonas galvenajos startos - Pasaules kausa izcīņas posmos, pasaules un Eiropas čempionātos. Nopietnākajam konkurentam Mārim Štrombergam azotē ir pasaules sudrabs.

Dāmu konkurencē tikai tāllēcēja Ineta Radēviča var lepoties medaļu augstākās raudzes mačos. Tā izcīnīta pasaules šāgada vērienīgākajā sporta pasākumā - pasaules čempionātā vieglatlētikā -, tāpēc Radēvičas atkārtotais panākums būtu tikpat loģisks kā Martina Dukura izvēlēšana par gada sportistu otro gadu pēc kārtas.

Trešā nozīmīgākā nominācija Latvijas gada treneris ir cieši saistīta ar sportistu panākumiem. Radēviču trenē Krievijas speciālists Jevgeņijs Terovanesovs, tāpēc Dainim Dukuram nopietnāko konkurenci varētu sastādīt Eiropas gada vieglatlētikas treneres balvu ieguvusī šķēpmešanas speciāliste Valentīna Eiduka. Viņas audzēknis Zigismunds Sirmais sasniedza pasaules junioru rekordu un uzvarēja Eiropas U-20 čempionātā, tāpēc ir nopietnākais pretendents uz Gada uzlecošās zvaigznes balvu. Eiduku uz leju pavelk viņas olimpiskie medaļnieki Vadims Vasiļevskis un Ainārs Kovals. Gandrīz vai tukšā sezona bija Kovalam, Vasiļevskis sagādāja vilšanos pasaules čempionātā.

Pagājušajā gadā jaunizveidotajā nominācijā Labākā Latvijas komanda individuālajos sporta veidos arī ir izteikti līderi brāļi Andris un Juris Šici. Kaut arī Pasaules kausa izcīņas seriālos abi uz pjedestāla kāpuši retāk nekā bobslejisti, toties pratuši saņemties galvenajās sacensībās pasaules čempionātā, kur izcīnīta bronza.

Grūtāk ir izlobīt Latvijas labāko sporta spēļu komandu. Simpatizēja atjauninātās Latvijas kungu basketbola izlases sniegums Eiropas čempionāta finālturnīrā, tomēr grozies kā gribi - rezultātu ailēs tikai zaudējumi vien. Zinot, ka Rīgas Dinamo hokejisti joprojām ir popularitātes virsotnē un viņus atstāt bez ievērības nebūtu īsti pareizi, iespējams, gada komanda būs Dinamo par saviļņojošo uzvaru Gagarina kausa izcīņā pār Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadīto Maskavas Dinamo.

Smukulis, nevis Ozoliņš

Portālos Delfi un www.olimpiade.lv līdzjutējiem no 21. novembra līdz 19. decembrim bija iespēja izvēlēties trīs finālistus, kuri Latvijas Gada balvas sportā ceremonijas laikā turpinās cīņu par balvu Gada populārākais sportists. Divu nominantu Inetas Radēvičas un Martina Dukura iekļūšana pretendentu skaitā ir loģiska un saprotama, jo abi plūkuši laurus visaugstākā līmeņa mačos. Trešais finālists riteņbraucējs Gatis Smukulis rūdījās profesionāļos, taču ievērības cienīgus panākumus neguva. Acīmredzot riteņbraucēju saime un Smukuļa novadnieki smiltenieši vienkārši bija aktīvāki, piemēram, par Rīgas Dinamo faniem. No hokejistiem Miķelis Rēdlihs ir augstākajā sestajā vietā, bet Dinamo kapteinis Sandis Ozoliņš pēc iegūto balsu skaita ieņēma desmito vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Elektromobiļu īpašnieki lielāki piesārņotāji

Elektrības darbinātu automašīnu īpašniekiem patīk padižoties ar vides apziņu un dabai draudzīgiem pārvietošanās paradumiem. Taču Somijas zinātnieku pētījums sarūpējis pārsteidzošus rezul...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?