Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Ierēdņu rotācijai nepretojas

Valsts reģionālās attīstības aģentūrai (VRAA) esot jāmainās, un līdzšinējais tās darbs vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Edmundu Sprūdžu (ZRP) neapmierināja. Viņš Dienai norādīja, ka aģentūrai ir jāuzņemas atbildība «par līdzšinējās reģionālās attīstības politikas izgāšanos», tāpēc jānāk jaunam tās vadītājam.

Vairāku ierēdņu rotācijas rezultātā, ko otrdien akceptēja valdība, pie jaunas vadītājas tika arī VRAA, kuru Māra Krastiņa vietā turpmāk vadīs Solvita Zvidriņa. Viņa iepriekš bija Kultūras ministrijas valsts sekretāre, kas no amata uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku bija atstādināta.

Jaunais Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretārs Aleksandrs Antonovs ierēdņu rotāciju otrdien pēc pārcelšanas jaunajā amatā žurnālistiem raksturoja kā amizantu, jo kaut ko tādu viņš piedzīvojot pirmo reizi, bet pareizu. Pēc Finanšu ministrijā nostrādātajiem 12 gadiem A. Antonovs, kurš līdz šim bija ministrijas valsts sekretāra vietnieks un viņa kompetencē bija ES fondu apguve, vērtē kā «iespēju neiesēdēties». Premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) pēc jautājuma izskatīšanas valdības sēdē apsveica A. Antonovu ar paaugstinājumu, bet pārējiem novēlēja veiksmi jaunajā darbā.

Līdzšinējais Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretārs Guntis Puķītis, kurš ministrijā strādāja kopš 90. gadu otrās puses, pāries darbā uz Kultūras ministriju, kur būs tādā pašā amatā. Viņš Dienai atzina, ka nevēloties skaisti stāstīt par jauniem izaicinājumiem, bet šo kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (VL-TB/LNNK) piedāvājumu patiešām uztverot kā pagodinājumu. Viņš noraidīja minējumus, ka nebūtu varējis sastrādāties ar E. Sprūdžu. Jāatgādina, ka vēl pirms dažām nedēļām E. Sprūdžs Dienai sacīja, ka viņam neesot plānu mainīt valsts sekretāru.

Ar prieku jaunos amata pienākumus VARAM pakļautībā esošajā Valsts reģionālās attīstības aģentūrā uzņemoties arī S. Zvidriņa, kurai gan bija konflikts ar kultūras ministri. M. Krastiņš, kurš tagad būs Elektronisko sakaru direkcijas izpilddirektors, Dienai teica, ka atšķirībā no pārējiem viņš netiek pārcelts jaunā amatā, bet gan pats esot iesniedzis atlūgumu, jo saņēmis jaunu darba piedāvājumu. Taču uz jautājumu, kādēļ pēc nepilniem trim aģentūrā nostrādātiem gadiem viņš nolēma mainīt darbu, M. Krastiņš, kurš bijis likvidētās Tautas partijas biedrs, neatbildēja. Viņš apgalvoja, ka tam neesot nekāda sakara ar kādiem varbūtējiem pārkāpumiem. «Ir nepieciešama tāda struktūra, kas reāli veicinātu reģionālo attīstību,» telefona īsziņā vēstīja ministrs E. Sprūdžs, kurš otrdien nepiedalījās valdības sēdē ārvalstu komandējuma dēļ. VRAA mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka aģentūrā strādā vairāk nekā 130 cilvēku. Uz vaicāto, vai ir plānotas kādas izmaiņas šajā garajā sarakstā, S. Zvidriņa žurnālistiem atbildēja, ka jāpaiet laikam, lai viņa varētu novērtēt katra darbinieka profesionalitāti. Savukārt jaunais VARAM valsts sekretārs A. Antonovs kā vienu no pirmajiem darbiem redz no vairākām institūcijām veidotā ministrijas kolektīva saliedēšanu, kā arī jaunas ēkas meklējumus. Pašlaik ministrija atrodas vairākās mājās, bet nevienā no tām nebūšot iespējams izvietot visus darbiniekus, tāpēc jāmeklē tai jaunas telpas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevajag ar mani sarunāties!

Dziedātāja Zemfira (48) iestājas pret karu, ironizē par savu ārvalstu aģentes statusu, neļaus sevi apklusināt un jau 13. oktobrī atkal uzstāsies Rīgā.

Met ko mezdams, apdomā galu

Ik pa laikam Latvijā veiktajās aptaujās kā vislielākais vides drauds tiek minēti tieši atkritumi dabā. Esam aktīvi dažādu talku un atkritumu vākšanas akciju dalībnieki, un tieši atkritumu šķiro...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?