Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Iespējams, nogalināja savu meitu, atriebjoties mātei

Par savas astoņus gadus vecās meitas noslepkavošanu ceturtdien Jēkabpilī aizturēts 1963. gadā dzimušais Vilis Simanovs, kurš pirms diviem gadiem par pašaizliedzīgu un drosmīgu rīcību, glābjot kāda pusaudža dzīvību, bijis nominēts Latvijas lepnumam. Vīrietis meiteni nodūris naktī no trešdienas uz ceturtdienu, atstājis piemājas garāžā, aizdedzinājis dzīvojamo māju un aizbēdzis. Aptuveni pēc stundas viņš piezvanīja bērna mātei, pateicis, ka nogalinājis meiteni un norādījis vietu, kur aiznesis mirušo bērnu. Māte par to ziņoja policijai, kura pēc brīža atrada meiteni norādītajā vietā.

Vēlāk noskaidrojās - meitenes māte plānoja doties uz Angliju strādāt un ņemt meitu līdzi; tēvs gribējis, lai meita paliek dzīvot pie viņa Jēkabpilī, bet pati Alise gribējusi, lai abi vecāki dzīvo kopā. Simanovu ģimenē auga seši bērni, divi kopējie un četri no laulāto iepriekšējām attiecībām.

Pēc notikušā V. Simanovs bēguļoja, taču pusdienas laikā policijas darbinieki bēguļojošo tēvu notvēra kādā neapdzīvotā ēkā turpat pilsētas teritorijā. «Viņš šobrīd nerunā par motīviem. Taču izdarītajā atzinās,» Dienai teica Valsts policijas Jēkabpils iecirkņa priekšnieks Zigmunds Januševskis. Viena no versijām, kuru pašreiz policija pārbauda, ir atriebības jūtas pret bērna māti, kas meitenes tēvu pamudinājušas izdarīt noziegumu, lai sāpinātu sievieti. «Šobrīd izskatās tā, ka tēvs nav gribējis, lai Alises māte aizved meitu uz ārzemēm, un palika pie savas nostājas - vai nu ar mani, vai nu nekur,» pieļauj Jēkabpils poļu pamatskolas, kur meitene mācījusies, direktore Zanda Skutele. Tikai šonedēļ Alises mamma atbraukusi no Anglijas un trešdien bija atnākusi uz skolu apciemot meitu, kuras todien skolā nemaz nebija, jo tēvs viņu vēdergraižu dēļ bija aizvedis pie ģimenes ārsta. «Tā bija taisnība. Meitenei vēders sāpēja jau iepriekšējā dienā,» atzina klases audzinātāja. Skolā apstiprināja, ka māte apsvēra iespēju vest meitu sev līdzi uz Angliju. Arī pati meitene skolā par to vairākkārt runājusi.

Jēkabpils Sociālā dienesta pārstāve Tatjana Grahoļska- Krjukovska atzina, ka Simanovu ģimene bija nonākusi viņas redzeslokā, tai bijis vajadzīgs materiālais atbalsts, taču galvenokārt uzmanība ģimenei pievērsta meitenes vecāku konfliktu dēļ. Sociālā dienesta darbiniece apstiprināja, ka nogalinātā bērna māte ir sūdzējusies par vīra vardarbību pret sevi, taču nekad nav bijis informācijas, ka vīrietis būtu sitis bērnus. «Reiz sieviete bija atnākusi ar pārsistu lūpu. Par vīra vardarbību viņa bija sūdzējusies arī policijā,» tā T. Grahoļska- Krjukovska. 2008. gada 11. februārī Vilis Simanovs saņēma prezidenta atzinību par drosmīgu rīcību, izglābjot pusaudzi, kurš bija ielūzis Daugavas ledū. Par to viņš saņēma arī Latvijas lepnuma balvu. Toreiz V. Simanovs stāstīja par ģimenes vērtībām un bērniem, kuri viņa dzīvē ir paši svarīgākie.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?