Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Iestājies nopietns pārdom u laiks

Sameklēt samērā lētu un ambiciozu personu, kurai ir nolūks iepeldēt dziļākos ūdeņos. Šādu stratēģiju attiecībā uz leģionāru piesaistīšanu pirmsākumos veiksmīgi realizēja Rīgas Dinamo. Šķiet, šāda pieeja pašreizējā situācijā noderētu Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valdei, kurai būs jāizvēlas, kam turpmāk uzticēt Latvijas valstsvienības vadīšanu.

Pavedienu meklējot

Bagātais vīnu izvēlas no augstākiem plauktiem, ierindas cilvēks - pēc maciņa biezuma. Kirovs Lipmans ir Latvijas turīgāko personu saraksta augšgalā, tomēr ar naudu nekad nav mētājies, lai gan LHF prezidenta rīcībā novērotas grūti izskaidrojamas dīvainības. «Pirms pasaules čempionātiem vairākas reizes esmu viņam teicis, ka būs nepieciešamas nūjas un ka ir iespēja tās iegādāties par pieņemamu cenu. Kirovs ar pirkšanu nesteidzās, novilka līdz pēdējam brīdim, varbūt cerēja, ka gan jau viss kaut kā nokārtosies, bet tad pēdējā brīdī nopirka pāris nūju, pārmaksājot gandrīz dubultīgi. Man tas šķita savādi un neloģiski,» šādu epizodi savulaik atstāstīja viens no bijušajiem Latvijas valstsvienības hokejistiem.

Atkāpe par nūjām var uzvedināt uz pavediena, kas stiepjas Latvijas izlases trenera virzienā. Oļegs Znaroks paliks vai aizies, iespējamais nākamais treneris būs vietējais vai ārzemnieks - jautājumu pagaidām ir vairāk nekā atbilžu. Arī Lipmans pagaidām ir izvairīgs, tomēr no viņa pretjautājumiem var mēģināt izlobīt, kurā virzienā tiks meklēts izlases treneris un vai ir iespēja, ka uz trenera komandtiltiņa paliek Znaroks ar Hariju Vītoliņu. Tas gan, šķiet, ir skaidrs - ja paliks Znaroks, ar izlasi turpinās strādāt arī Vītoliņš. Abi plecu pie pleca pēdējos piecus gadus vadījuši valstsvienību un pēdējos trīs gadus HK MVD un Maskavas Dinamo klubus Krievijā.

Steigties nedomā

«Vai tiešām ir nepieciešama steiga? Tas ir ļoti nopietns jautājums, visu vajag rūpīgi apdomāt un tikai tad pieņemt lēmumu,» sazvanīts Bratislavā, kur ceturtdien sākās ikgadējais Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) kongress, uz pauzes ieturēšanu norādīja Lipmans. Pēc Latvijas izlases pēdējās spēles pasaules 2011. gada čempionātā ar Austriju improvizētā preses konferencē Kirovs trenera jautājumā savu lomu centās atbīdīt otrā plānā, norādot, ka sanāks LHF valde un tā arī lems, kā rīkoties. Procesuāli gan jau tā arī notiks, taču nav šaubu, ka kandidatūras izraudzīšanā galvenā loma būs Lipmanam.

Vai tiešām būs kā ar nūjām, ka vilks līdz pēdējam brīdim un pēc tam nolīgs gandrīz vai Skotiju Boumenu? Laikam jau tomēr ne, jo Kirovam sāp sirds par Znaroka izteikumiem Bratislavā: «Kā viņš tā varēja sacīt, ka valstsvienībā strādā gandrīz vai par velti? Būšu atklāts - Znaroks izlasē saņem pat vairāk nekā Maskavas Dinamo, ja mēs pielāgojam samaksu par konkrēto laiku. Cik tad viņš izlasē strādā? Pagājušajā pavasarī ar visu sagatavošanās periodu sanāca tikai trīs nedēļas. Šogad bija nedaudz vairāk, tomēr es gada garumā katru mēnesi uz viņa rēķinu pārskaitu konkrētu naudas summu.» Izklāstījis savu pozīciju Znaroka naudas jautājumā, Kirovs pārsviedās uz valdības strostēšanu, kura pagājušajā gadā LHF pārskaitījusi tikai 93 tūkstošus latu. Te gan Lipmanam jāpiekrīt, ka ar šādu naudas summu nav iespējams nodrošināt junioru izlases vajadzības, par valstsvienību nemaz nerunājot.

Ārzemnieks būtu dārgs

«Vai ir doma piesaistīt ārvalstu speciālistu?» sarunas laikā, kad pēc emocionālās runas Kirovs nedaudz atvilka elpu, iestarpināju. «Bet kur viņam sadabūt naudu?» sekoja ātra atbilde un atgriešanās pie valdības tuvredzīgās politikas attiecībā uz hokeju.

Pagaidām šķiet, ka Lipmana redzeslokā nav konkrētu personu, kurām varētu uzticēt izlases vadīšanu, jo neizskanēja pat ierastās frāzes: «Domājam, strādājam, gan jau viss būs labi.»

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valde mēneša laikā trenera jautājumu izskatīšot, sola Lipmans. Tas gan nav jāuztver kā mājiens, ka šajā termiņā treneris arī tiks izraudzīts. Strēbt karstu nav nepieciešams, taču atlikt līdz sezonas sākumam arī nevajadzētu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?