Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Izjauktas brīvdienas, kavēts darbs un lieki izdevumi

«Braucu pie vīra uz Frankfurti. Viņam ir dzimšanas diena, bet izskatās, ka torti ēdīsim katrs savā galā,» saka dobelniece Sintija Brakše, kura piektdien, tāpat kā daudzi citi, Īslandes vulkāna pelnu paralizētās aviosatiksmes dēļ bija iestrēgusi lidostā Rīga. Diena viņu uzrunāja brīdī, kad sieviete ar koferiem un dažus mēnešus veco bērnu bija jau četrarpus stundas gaidījusi savu kārtu, lai pārreģistrētu lidojuma biļeti, turklāt priekšā viņai vēl bija pārdesmit cilvēku. Lidostu Rīga slēdza ceturtdien vēlu vakarā, un labākajā gadījumā to lidojumiem varētu atvērt sestdienas rītā.

Dzīvība dārgāka

Genadijs Šaļgans no Liepājas uz lidostu atbrauca īsi pirms astoņiem, taču ar izlidošanu nemaz nerēķinājās. «Vēlu vakarā ziņās dzirdēju, ka lidosta slēgta. Braucot uz šejieni, cerēju, ka varbūt situācija būs mainījusies. Tomēr nācās četras stundas gaidīt savu kārtu biļetes pārreģistrēšanai,» sacīja G. Šaļgans, kurš strādā Vācijā par celtnieku un tagad spiests kavēt darbu. Viņš Latvijā pavadīja nedēļu garu atvaļinājumu. «Parasti no Vācijas uz Latviju dodos ar auto. Tagad izdomāju lidot. Un redz kā beidzās,» piebilda Genadijs.

Tatjana Aleksejeva savukārt tieši bija plānojusi doties atvaļinājumā - desmit dienas Minhenē pie radiniekiem. Tobrīd Tatjana vēl cer, ka izlidot varēs vakarpusē. «Brālis šodien paņēma darbā brīvdienu, lai varētu mani sagaidīt,» saka T. Aleksejeva. Viņai nebūšot bail lidot uzreiz pēc lidostas atvēršanas. «Es uzticos profesionāļiem. Esmu pārliecināta - ja situācija būs bīstama, tad gaisa satiksmi neatjaunos. Labāk zaudēt pāris atvaļinājuma dienu nekā dzīvību,» tā T. Aleksejeva.

Jeļena savukārt pārreģistrācijas rindu jau izstāvējusi, viņa lidošot svētdien un sazvanījusi draugus Itālijā, lai tie viņu patlaban negaida. «Nekas briesmīgs nav noticis, aizbraukšu pāris dienu vēlāk. Tur plānoju pavadīt dienas desmit, lai arī atpakaļ biļeti nopirkusi neesmu,» sacīja jaunā sieviete, kurai no lidostas bija jāmēro ceļš uz Daugavpili.

Turpat, sēžot uz koferiem, nīkuļo četru studentu bariņš no Lietuvas, kuri bija plānojuši 16. aprīlī no Rīgas lidostas doties uz mācībām Bristolē (Anglija). «Esam sazvanījušies ar skolu. Izskaidrojām situāciju, pasniedzēji un administrācija ļoti labi izprot notikušo un nesteidzina,» sacīja Ritis. Salīdzinoši ar nesteidzīgajiem studentiem krietni nervozāks izskatījās ekonomikas profesors Andris Strazds. Viņa plānos bija lidojums uz konferenci Honkongā caur Stambulu, taču kā tagad rīkoties - īstas skaidrības nav.

Zaudējumi darbā

Neziņā, sēžot uz koferiem, galvas lauza arī pāris no Dublinas - mūzikas producents Marks un viņa sieva poliete Magdalēna. Viņu reiss bija paredzēts uzreiz pēc pusnakts, īsu brīdi pēc lidostas aizslēgšanas.

«Viesnīca nebija rezervēta, taču istabiņa atradās. Administrācija gan brīdināja, ka brīvdienās vietu nav, visi numuri rezervēti, ceram, ka nebūs jāpaliek un jāmeklē vieta pārnakšņošanai,» satraucies ir Marks. Savukārt Magdalēna nobažījusies par darba kavēšanu. «Samainījām biļetes uz tuvāko reisu - šonakt caur Bristoli, kur būs jāpavada vēl deviņas stundas līdz reisam uz Dublinu. Darbu sanāks kavēt trīs dienas. Iemesli attaisnojoši, taču tās vienalga netiks apmaksātas.» Viņa Dublinā strādājot viesnīcā par administratori, bet Rīgā kopā ar vīru ieradās pirms piecām dienām, lai pastrādātu par modeli kādam fotogrāfa Sergeja Kondrašina projektam. «Viss bija tik skaisti, kamēr nesākās problēmas ar izlidošanu,» ar nožēlu atzīst Magdalēna.

Jāpiebilst, ka lidsabiedrību pasažieriem, kuru reisi patlaban ir atcelti, ir iespējams bez papildu maksas pārreģistrēt lidojumus vai naudu par biļeti dabūt atpakaļ.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Autobusiem pļaujas laiks

Laikā, kamēr paralizēta aviosatiksme, piektdien Rīgā strauji pieauga pieprasījums pēc starptautisko autobusu pārvadājumiem, ziņo portāls nozare.lv. Rīgas Starptautiskajā autoostā zāles administratore norādīja, ka jau ceturtdienas vakarā un arī piektdien ļoti aktīvi tiek pirktas autobusu biļetes uz ārvalstīm. Autoostā visvairāk cilvēki interesējas par iespējām ar autobusu nokļūt Tallinā, lai ar prāmi dotos tālāk uz Skandināvijas valstīm.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?