Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Piektdiena, 11. oktobris
Silva, Monta, Tince

Izšķiras centra Līgatne nākotne

Rehabilitācijas centrs Līgatne jau vairāk nekā 50 gadu ir viens no Latvijā pazīstamākajiem rehabilitācijas un ārstniecības kompleksiem. Kopš Latvijas neatkarības atgūšanas šī savulaik sabiedrībai slēgtā ārstniecības iestāde kļuvusi populāra. Tās lielākā vērtība savulaik bija ūdensdziedniecības procedūras, šodien tās papildinātas ar daudzveidīgām rehabilitācijas iespējām.

Ik gadu centru apmeklē ap diviem tūkstošiem cilvēku, to skaits varētu nozīmīgi augt, centrs varētu paplašināt pakalpojumu klāstu un dot arī jaunas darbvietas. Tomēr patlaban Līgatnes nākotne atkarīga no spējas pārvarēt finanšu problēmas, kas veidojušās jau vairāk nekā piecu gadu garumā un nu prasa gana izlēmīgus risinājumus, lai centrs pastāvētu.

Šis gads centram sākās ar tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) pasākumu plāna izstrādi. Šī ir iespēja uzņēmumam atrisināt finanšu sarežģījumus un norēķināties ar kreditoriem. TAP piemērošana nozīmē, ka uzņēmuma situācija nav bezcerīga, kreditori ir gatavi dot laiku problēmu atrisināšanai. Parasti tās ir gana nozīmīgas reformas, kas prasa attiecīgus lēmumus no uzņēmuma īpašniekiem.

Šis gads būs uzņēmuma attīstībai izšķirošs. Īpaši jau rudens un ziema, kad pieaugs rēķini par apkuri, kā arī būtiski palielināsies kreditoriem izmaksājamās naudas summas.

Rehabilitācijas centra Līgatne TAP plāns paredz virkni soļu izdevumu mazināšanai, ieņēmumu palielināšanai, kā arī īpašu parādu atmaksas grafiku. Ņemot vērā, ka Līgatnes darbības ilgtspēja atkarīga no kvalificētiem rehabilitācijas speciālistiem, centra izdevumus samazināt uz algu rēķina būtu uzņēmuma pašnāvība. Ir cita ļoti nozīmīga izdevumu pozīcija, kuru var un vajag optimizēt, - tēriņi par apkuri un karsto ūdeni. Ir nepieciešama gan neefektīvās apkures sistēmas nomaiņa, gan arī visaptveroši energoefektivitātes uzlabošanas risinājumi. Šis jautājums klātienē ticis pārrunāts arī rehabilitācijas centra īpašnieku - Līgatnes novada domi.

Otrs nozīmīgs TAP virziens paredz ieņēmumu kāpināšanu. Tas nozīmē aktīvāku mārketingu un arī tiešu potenciālo klientu uzrunāšanu, piemēram, valsts sektorā. Skaidrs, ka uzņēmums pašlaik nevar atļauties vērienīgas reklāmas kampaņas vai ieguldījumus jaunu pakalpojumu izstrādē, tāpēc par atspēriena punktu mārketingā jākļūst rehabilitācijas centra labajai atpazīstamībai. Centra vadība šobrīd jau veido sadarbību ar tūrisma operatoriem, kā arī piedāvā Līgatnes telpas uzņēmumu un organizāciju vajadzībām.

Treškārt, centra nākotne atkarīga no spējas norēķināties ar lielāko kreditoru - Valsts ieņēmumu dienestu (VID). Līdz šim VID bijis atsaucīgs, atliekot nodokļu parādu atmaksas termiņus. Salīdzinot pašreizējos Līgatnes ieņēmumus un uzkrājušās nodokļu parāda summas, jāsecina, ka TAP plānā iekļautā ieņēmumu prognoze patlaban diemžēl nepildās tik optimistiski, kā paredzēts. Lai arī klientu plūsma ir pieaugusi un vēl pieaug, atbilstoši TAP plānam šim pieaugumam vajadzētu būt straujākam un lielākam. Ja vasarā situācija neuzlabosies un nepiepildīsies TAP plāna prognozes, būs jāveic atkārtotas sarunas ar centra galvenajiem kreditoriem par parādu restrukturizāciju un, iespējams, jaunu parādu segšanas grafiku.

*Rehabilitācijas centra Līgatne TAP administrators

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?