Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Ja homeopātija nepalīdzēs, tad noteikti nekaitēs

Pārdzīvoju par paziņu Lindu, kuras sune Berta bija kaut ko nelāgu norijusi. Rezultātā spēcīga caureja ar asinīm un vemšana. Vārdu sakot, gals klāt! Veterinārārsts centās palīdzēt, bet uzlabojuma tikpat kā nebija. Tad Linda piezvanīja Kristīnei Libertai uz Ikšķili. Viņa atbrauca, atveda homeopātiskos graudiņus, un, ticiet vai ne, nākamajā dienā Berta bija uz pekām.

Tā kā notikušajam klāt stāvēju, man bija iemesls doties uz Ikšķili pie Kristīnes. Atceroties gadījumu ar Bertu, viņa skaidro: «Man vienkārši ir pieredze. Mūsu ģimenes ārste arī ir homeopāte, un mūsu bērni nezina, kas ir antibiotikas un citas ķīmiskās zāles. Es neesmu homeopāte, bet sešus gadus vēroju un mācos no mūsu dakteres. Man ir klade, kurā esmu rakstījusi, kā bērns jūtas, ar ko viņš ārstēts, ko tas devis. Man ļoti patīk mācīties. Tagad, saprotot, ko daru un kāpēc, varu nekavējoties rīkoties. Ugunsgrēks jādzēš, kad parādījies gruzdums, nevis jāgaida, kad māja jau liesmās.»

Atsperas zaļai domāšanai

Varētu daudz stāstīt, cik cēli un labi audzināti ir Libertu ģimenes Rodēzijas ridžbeki Habe un Ale, cik pasaules valstīs Habe plūkusi uzvarētājas laurus suņu izstādēs, cik neparasti ir kaķi - Selkirkas rekss Nina un Devonas rekss Kika, bet šoreiz - par homeopātiju, kas grūtā brīdī palīdz arī mūsu četrkājainajiem mīluļiem.

Kristīne un viņas vīrs Linards ir ekoloģiski domājoša ģimene. Viņiem ir dēli - sešus gadus vecais Leo un piecgadīgais Larss. Kristīne paņem no skapja aptieciņu. Tajā mazas pudelītes, kuru saturs palīdz ģimenei būt veselīgai un stiprai. Taču dzīvnieks nav cilvēks, tāpēc interesējos, kā Kristīne lieto homeopātiskos līdzekļus dzīvnieku veselības nostiprināšanā.

Mājasmāte atceras: «Mums bija problēma ar kaķi. Devonas reksam uzmetās pumpas, viss kaķa ķermenis no kasīšanās gada laikā pārklājās ar krevelēm. Veterinārārsts ieteica gan antibiotikas, gan hormonus. Kaķim nekas nepalīdzēja. Izmēģinājām dažādu barību, sākām interesēties, kas tajā ir iekšā, kas no tā visa vajadzīgs un kas vispār nav vajadzīgs dzīvniekam. Tad aizvedu kaķi pie ģimenes ārstes un homeopātes, kas gādā par mūsu veselību. Viņas ieteiktos graudiņus kaķim devām trīs nedēļas, un slimība pazuda bez pēdām.»

Daudzi cilvēki domā, ka homeopātija ir zāļu tējiņas, fitoterapija. Būtībā tās ir dažādas lietas, kas var iet roku rokā, bet nav tas pats, kas homeopātija, kurā ir svarīgi zināt, kāds cilvēks (dzīvnieks) ir pēc dabas, kas viņam patīk, vai viņš mīl siltumu vai vēsumu, vai patīk rosīties sabiedrībā, vai labāk laiku vada vienatnē utt. Homeopātija ārstē cilvēku, nevis slimību. Kristīne uzsver:«Sliktākais, kas var notikt homeopātijā, ir tas, ka ieteiktie līdzekļi neiedarbojas. Taču tie nekad nenodara organismam nekādu ļaunumu.» Diemžēl parastie dakteri nereti ir bezspēcīgi pret dažādām slimībām, izmēģina vienas zāles, tad citas un, kad organisms jau daudzo zāļu sabojāts, pacientus, sūta pie homeopāta.

Kristīne atklāj savas dzīves faktus: «Man patīk domāt ilgtermiņā. Vidusskolas laikā apmaiņas programmā gadu mācījos Šveicē. Dzīvoju ģimenē, kurā ekoloģija bija dzīvesveids. Pat viņu māja bija celta no kokiem, kas auguši tajā pašā apgabalā. Tas man deva pirmo atspērienu zaļajai domāšanai.»

Līdzi dod sarakstu

Kas runā par labu homeopātijai? Pirmkārt, tā ir lētāka. Var, protams, teikt, ka vizītes ir dārgas, bet cik izmaksā daudzie speciālisti, kurus pacienti apmeklē, un ārstu parakstītie medikamenti? Otrkārt, vai, ārstējot vienu slimību, neradām citas?

Kristīne ir optimiste: «Zinātkāre un mērķtiecība man palīdz piepildīt sapņus, un man ļoti patīk palīdzēt. Zinu draugu suņus un viņu raksturu un slimības gadījumā iesaku, ko darīt. Kad pēc tam aizeju pie ārsta, kurš apstiprina, ka esmu pareizi rīkojusies, jūtos ļoti pagodināta.» Taču Kristīne nenoliedz arī veterinārārstus: «Kad Ale uzdūrās uz mieta, vedu viņu uz Ogres veterināro klīniku. Dakteris brūci sašuva, bet es pēc tam Alei devu homeopātiskos līdzekļus, kas palīdzēja rētai sadzīt.»

Ciltsmātes Habes daudzo pēcnācēju jaunajiem saimniekiem Kristīne līdzi dod sarakstu ar pirmās nepieciešamības homeopātiskajām zālēm un uzsver, ka graudiņi jādod vismaz 30 minūtes pirms ēšanas un noteikti ne ātrāk kā 1,5 stundas pēc ēšanas. Var atšķaidīt ūdenī un ļaut sunim pašam padzerties.

Akūtos gadījumos zāles var palīdzēt pat dienas laikā. Protams, hroniskas slimības, kas iegūtas dzīves laikā, netiks izārstētas rīt uz brokastlaiku, to nepanāks neviens. Vienam stāvoklis uzlabosies pēc pāris dienām vai nedēļām, citam - pēc pāris mēnešiem vai pēc pusgada. Nepacietīgiem cilvēkiem homeopātija nav piemērota.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kristīnes aptieciņas ātrās palīdzības līdzekļi

Ferrum Phosphoricum C6 - visu slimību sākumā, saaukstēšanās, iekaisumi. Suņiem pret klepu labi palīdz, pa 3 graudiņiem 4 reizes dienā vai ūdenī māla bļodiņā izšķīdina 10 graudus un samaisa ar koka karoti.

Nux Vomica C6 - pret vēdera nebūšanām, vemšanu, gremošanas traucējumiem, arī klepu.

Kalium bichronicum C12 - pūžņojošām acīm, zaļiem puņķiem utt. lietām.

Ledum C6 - izsitumi no kukaiņu kodumiem, blusām, odiem, arī durtām brūcēm (ķepām).

Cina C3 - attārpošanai pa graudiņam 2 reizes dienā 7 dienas pēc kārtas (2 reizes gadā).

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?