Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Ja pie veselības un labā sportiskajā formā būs Cauņa, noteikti būs arī vārti vai vismaz iespējas tos gūt

FK Jelgava treneris

Dainis Kazakevičs

Esošais sastāvs ir optimālajā vecumā. Pozitīvi vērtējams triumfs Baltijas kausā, kas deva papildu pārliecību. Ļoti labs priekšnosacījums, ka katrā līnijā ir pa līderim. Melnkalnē gan bija maz kā iepriecinoša, bet tālejošus secinājumus pēc tās spēles nevajadzētu izdarīt. Tur nebija Cauņas, un bez viņa saturīgu spēli uzbrukumā grūti sagaidīt. Tā nu sanācis, ka lielākā daļa mūsu centra pussargu ir spēcīgi bumbas atņemšanā, nevis momentu izveidē un saspēlē. Rudņeva sakarā - dažās spēlēs viņam varētu neatrasties vieta sākumsastāvā. Izlase reti veido pozicionālus uzbrukumus, kur pēc ilgstošas saspēles var iespēlēt bumbu Rudņevam soda laukumā. Valstsvienībā viņam jābūt gatavam «aizķerties» aiz bumbas laukuma vidusdaļā un, ja ne pašam aizskriet līdz vārtiem, tad vismaz pieturēt bumbu un sagaidīt partnerus. Latvijas izlases uzbrukumi ir daudzpakāpju - vispirms pāreja no aizsardzības uz uzbrukuma veidošanas pozīcijām, tad - uz uzbrukuma noslēguma fāzi. Šādā spēles stilā mazliet labāks ir Gauračs.

Jurijs Popkovs

Daugava Rīga treneris

Daudz ko izšķirs pirmās trīs spēles, kurās jātiekas ar grupas spēcīgākajām vienībām Grieķiju, Bosniju un Slovākiju. Sekmīgo Euro 2004 ciklu sākām ar neizšķirtu mājās pret zviedriem un uzvaru izbraukumā pār poļiem. Četri punkti pirmajos mačos būtu labs pamats veiksmīgam turnīram. Zaudējumu Melnkalnei nevajag ņemt vērā. Tā spēle Starkovam deva daudz informācijas pirms mačiem ar Slovākiju un Bosniju. Gan jau viņš izdarīs pareizos secinājumus. Treneris ir mūsu izlases trumpis. Starkovam ir kolosāla pieredze darbā ar izlasi, un tā ir specifiska pieredze, ne tā, kas klubos. Esmu pārliecināts - grieķiem Rīgā klāsies plāni. Svarīgākās figūras izlasē ir vīri pretējos laukuma galos - vārtsargs Vaņins ir labs, otrā galā Rudņevs. Viņam beidzot jāapliecina sevi arī izlasē, ja vēlas attīstīt klubu karjeru vēl labāk. Ja pie veselības un labā sportiskā formā būs Cauņa, noteikti būs arī vārti vai vismaz iespējas tos gūt. Žēl tikai, ka viņš bieži gūst savainojumus… Rudņevs ir labs klubā, ne tik labs izlasē, bet Gauračs - otrādi. Tikai Edgaram stabilitātes trūkst.

Marians Pahars

Skonto treneris

Izlase Starkova vadībā vairākkārt panākusi labvēlīgus rezultātus, un ar to maču taktiku, spēlētāju izvietojumu jāspēlē arī tagad. Protams, primārais pirmajos trijos mačos būs savu vārtu drošība, bet jābūt arī centieniem gūt vārtus pašiem. Grieķija, Slovākija un Bosnija ir spēcīgi pretinieki, kas diktēs mums savu spēles stilu. Bet jāmēģina krāt punktus arī šajās spēlēs. Rudņeva - Gaurača miniduelis? Artjoms ir nopelnījis labu reputāciju Eiropā. Gauraču esmu redzējis tikai epizodiski. Puisis ir perspektīvs, bet vēl nav ar tādu reputāciju kā Rudņevs. Būtu jocīgi, ja Artjoms paliktu uz rezervistu soliņa, jo viņš ir spēlētājs ar vārdu. Bet izlase nav tā vieta, kur spēlē tas, kam lielāka alga. Ja Rudņevs būs sliktākā sportiskā kondīcijā un treneri to redzēs, dos priekšroku Gauračam. Liels ieguvums ir Rugina daudzpusība: viņš ir labs driblā, ar bīstamu sitienu, bet precīzs arī bumbas atņemšanā. Tāds futbolists vajadzīgs katrā komandā. Cauņa ir viens no tiem, bez kura izlase spēlē pavisam citādi. Viņš izlases uzbrukumā ir svarīgākā figūra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Provocējošā patiesība

Izaicināt skatītājus un dalīties savās sāpēs un pārdomās ir mērķi, kurus izvirza un sasniedz Vadims Bogdanovs monoizrādē Cilvēks un tirāns.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?