Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Sestdiena, 28. decembris
Inga, Irvita, Ivita, Ingeborga

Jābauda rabarberu laiks

Radisson SAS Daugava Hotel šefpavārs Elvings Priedols saskumst, kad lūdzam pagatavot ēdienu no tā, kas pašlaik aug mūsu dārzos: «Pagaidām karaļa godā pats sevi iecēlis rabarbers. Tāpēc arī tagad šo pieticīgo daudzgadīgo dārzeni izmantojam daudzos veselīgos ēdienos. Var gatavot kompotus ar zemenēm, avenēm, upenēm, jāņogām un citiem augļiem, arī kīseļus, ievārījumus, uzpūteni, mērces, sacepumus utt. Elvings Priedols iesaka - lai mazinātu rabarberu skābumu, kātus pirms lietošanas jāizmērcē aukstā ūdenī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Rabarberu un burkānu biezzupa

2 PORCIJĀM VAJADZĒS:
3-4 rabarberu kātus,
2-3 burkānus, vistas buljonu, 150 g saldā krējuma,
Parmas sieru,
1 gab. vistas fileju, sāli
Rabarberu kātus nomizo, sagriež gabaliņos un liek sautēties nelielā ūdens daudzumā, kuram pievieno gabaliņos sagrieztus burkānus. Ūdenim var pievienot vistas sauso buljona kubiņu vai arī iepriekš pagatavotu vistas buljonu. Kad dārzeņi ir mīksti, tos sablenderē. Pievieno saldo krējumu un vēl vāra 5-7 min. Pirms pasniegšanas zupu vēlreiz sablenderē. Pasniedz ar Parmas siera rozīti, kurā ieliek ceptas vistas gabaliņus.
Rozīti pagatavo: sarīvētu sieru uzber pergamenta papīram un izlīdzina plānā kārtā, liek mikroviļņu krāsnī uz 40 sek. Siers būs pakusis, un to pēc vēlēšanās var tīt kā rozīti, groziņu vai taurīti.

Rabarberu un zemeņu zupa ar vaniļas saldējumu

2 PORCIJĀM VAJADZĒS:
2 rabarberu kātus, cukuru, 200 g zemeņu, 2 vaniļas saldējuma bumbiņas, piparmētru lapiņas
Nomizotus rabarberus neilgi vāra cukurūdenī, tad pievieno notīrītas zemenes un visu sablenderē. Pasniedz dziļā traukā ar vaniļas saldējumu. Dekorē ar svaigām piparmētru lapiņām un gareniski smalki sagrieztiem rabarberu salmiņiem.

Zandarts ar grilētiem dārzeņiem un rabarberiem

2 PORCIJĀM VAJADZĒS:
1 zandarta fileju (300-400 g),
2 rabarbera kātus,
1 papriku, 1 cukini,
1 baklažānu,
jāņogas, medu,
sarkanvīnu, sāli, piparus
Zandarta fileju pārgriež uz pusēm. Uz katras puses liek grilētus garenus rabarbera gabaliņus, pārkaisa nedaudz ar sāli un pipariem un satin rullīšus. Tos liek krāsnī 200 grādu temperatūrā uz 7 min. Pasniedz ar grilētiem dārzeņiem (paprika, cukini, baklažāni), kā arī pievieno rabarberu čatniju.
Čatniju gatavo: rabarberu sagriež smalkos kubiņos, apcep un izsautē sarkanvīnā, kuram pievienots nedaudz medus un jāņogas.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?