Sastāvdaļas 2 porcijām: 300 g jauno kartupelīšu (vēlams mazi un
apaļi), 100 g zaļās pupiņu pākstis, 50 g lēcu, 125 g mini
mocarellas bumbiņas, 120 g mazu tomātiņu, 200 g svaiga gurķa.
Mērcei: 2 ēd. k. olīveļļas (vai citas labas augu eļļas), 1 ēd. k.
baltvīna etiķa, 1 tējk. graudainu sinepju, svaigi malti melnie
pipari.
1. Kartupelīšus, lēcas un zaļās pupiņu pākstis novāra.
Pa to laiku pagatavo mērci salātiem: samaisa olīveļļu ar baltvīna
etiķi un sinepēm, pieber svaigi maltus melnos piparus un vēlreiz
visu rūpīgi samaisa.
2. Zaļās pupiņas, ja tās ir pārāk garas,
sagriež divās, trīs daļās.
3. Tomātus sagriež nelielos
gabaliņos. Svaigu gurķi nomizo un arī sagriež gabaliņos.
4.
Mocarellas siera bumbiņas ieber sietā un notecina lieko
šķidrumu.
5. Salātu bļodā ber visas sastāvdaļas un pārlej
sagatavoto salātu mērci.
6. Ar divām salātu karotēm salātus
samaisa un, ja ir laiks, atstāj mazliet ievilkties.