Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 25. decembris
Stella, Larisa

Jāēd Jāņu laikā

Pirmsjāņu nedēļā piedāvājam trīs receptes ēdieniem, kam pamatsastāvdaļas - jaunos kartupelīšus, gurķus, tomātus, rabarberus un salātus - var saplūkt un sarakt pašu dārzā vai sliktākajā gadījumā - nopirkt tirgū. Jauno kartupeļu salātus gatavo Jānis Kairis, kurš recepti apguvis studiju laikā Vācijā un kuram patikšana uz kartupeļu salātiem nav pārgājusi joprojām.

Par Viktorijas Puķes rabarberu ruleti jau esam saņēmuši ļoti labas atsauksmes Dienas Ēdienu redakcijā - kā raksta kāda lasītāja, šīs receptes dēļ viņai dārzā aptrūcis rabarberu. Tagad braukšot izsaimniekot māsas dārzu.

Rūgtenie un karstām vasaras dienām atsvaidzinošie salāti ar greipfrūtu un fenheli ir Birutas Ozolas recepte.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Atsvaidzinoši salāti

Sastāvdaļas 6 porcijām: 5 ēd. k. sarkanvīna etiķa, 1 tējk. saberztu fenheļa sēklu, 150 ml olīveļļas, 1 balts greipfrūts, 1 rozā greipfrūts, 1 galviņa radiči salātu (der arī ledus vai jebkuri citi salāti), 250 g spinātu lapu, 150 ml melno olīvu, ieteicamas Kalamata.
1. Vidēji lielā traukā sajauc etiķi un fenheļa sēklas.
2. Pamazām maisot, iejauc eļļu. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
3. Nomizo greipfrūtus, uzmanīgi ar asu nazi noņem balto daļu, izņem daiviņas un iejauc uzlējumā.
4. Atstāj vismaz 15-60 minūšu ievilkties.
5. Servējamā traukā sajauc radiči, spinātus un olīvas, pārlej ar greipfrūtiem un uzlējumu.

Rabarberu rulete

Sastāvdaļas mīklai: 4 olas, 4 ēd. k. ar kaudzīti miltu, 0,5 tējk. cepamā pulvera, 4 ēd. k. cukura. Pildījumam: 4-5 rabarberu kāti, 2 ēd. k. cukura, vaniļas cukurs.
1. Rabarberus nomizo un sagriež mazos gabaliņos.
2. Nospiež lieko sulu, pievieno cukuru un vaniļas cukuru.
3. Vienmērīgi izliek uz cepešpannas, kas iepriekš izklāta ar cepamo papīru, un piespiež.
4. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem.
5. Olu dzeltenumus puto 1-2 minūtes, pievieno cukuru un puto vēl 2-3 minūtes.
6. Pievieno izsijātus miltus un cepamo pulveri. Visu rūpīgi sajauc.
7. Olu baltumus uzputo un sajauc ar pārējo mīklu.
8. Mīklu vienmērīgi izklāj uz rabarberiem.
9. Cep 15-20 minūtes 180 grādos.
10. Cepešpannu apklāj ar tīru dvieli un apgriež otrādi, lai rabarberi būtu virspusē.
11. Mazliet atdzesē uz dvieļa un ar tā palīdzību satin ruleti.
12. Pilnīgi atdzesē un sagriež.

Jauno kartupeļu salāti ar lēcām un mocarellu

Sastāvdaļas 2 porcijām: 300 g jauno kartupelīšu (vēlams mazi un apaļi), 100 g zaļās pupiņu pākstis, 50 g lēcu, 125 g mini mocarellas bumbiņas, 120 g mazu tomātiņu, 200 g svaiga gurķa. Mērcei: 2 ēd. k. olīveļļas (vai citas labas augu eļļas), 1 ēd. k. baltvīna etiķa, 1 tējk. graudainu sinepju, svaigi malti melnie pipari.
1. Kartupelīšus, lēcas un zaļās pupiņu pākstis novāra. Pa to laiku pagatavo mērci salātiem: samaisa olīveļļu ar baltvīna etiķi un sinepēm, pieber svaigi maltus melnos piparus un vēlreiz visu rūpīgi samaisa.
2. Zaļās pupiņas, ja tās ir pārāk garas, sagriež divās, trīs daļās.
3. Tomātus sagriež nelielos gabaliņos. Svaigu gurķi nomizo un arī sagriež gabaliņos.
4. Mocarellas siera bumbiņas ieber sietā un notecina lieko šķidrumu.
5. Salātu bļodā ber visas sastāvdaļas un pārlej sagatavoto salātu mērci.
6. Ar divām salātu karotēm salātus samaisa un, ja ir laiks, atstāj mazliet ievilkties.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?