Jāņa Auzāna cepelīni
Sastāvdaļas: 2 kg kartupeļu, ola, 400 g svaigas cūkgaļas, sīpols, krējums, sviests, sāls, pipari
Kā pagatavot? Divas trešdaļas kartupeļu sarīvē (sulu nospiež), atlikušo trešdaļu uzvāra un samīca. Masas samīca kopā, pievieno olu un nedaudz sāls. Cūkgaļu sagriež gabaliņos, pārkaisa ar pipariem, sāli un kopā ar sīpoliem uz pannas apcep. Cepelīnus veido dūres lielumā - paņem apakšējo daļu, iemīca vidū ēdamkaroti gaļas un uzliek virsū otru daļu, lai gaļa paliek iekšā cepelīnā. Liek uz pannas cepties. Apceptos cepelīnus liek katlā un vāra, līdz kartupeļi gatavi. Pasniedz kopā ar mērci, ko gatavo, vienādās daļās katlā sakausējot sviestu un krējumu.