Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Jau uzstājas kā īpašnieku pārstāve

Iecerētā shēma laikraksta Telegraf pārdošanai varētu būt izjukusi pa vīlēm, liecina pēdējā laika procesi avīzē, ko Dienai apraksta informēti avoti. Otrdienas notikumi, kad no darba laikrakstā nācās šķirties galvenajam redaktoram Aleksandram Krasņitskim un viņam sekoja arī Ziņu nodaļas vadītājs Sergejs Pavlovs, ir tikai viena sērija no Telegraf notikumu seriāla. Saliekot kopā informācijas drumslas no dažādu iesaistītu personu teiktā, var secināt, ka tiek kaldināta jauna shēma Telegraf pārdošanai.

Pašreizējā informācija liecina, ka persona, kas aktīvi rīkojas Telegraf īpašnieku interesēs, ir uzņēmēja Jeļena Breslava. Jau iepriekš izskanēja informācija, ka varētu būt radīta shēma, kā mediju holdingam News Media Group (NMG), kurā bez Telegraf ietilpst vēl vairāki krievu valodā iznākoši mediji, nonākt Krievijas banku magnāta Vladimira Antonova kontrolē. Šajā kontekstā izskanēja salīdzinoši neliels uzņēmums Biznesa matrica, tā lielākā īpašniece J. Breslava Dienai iepriekš pauda gatavību iegādāties Telegraf. Oficiāli Telegraf īpašnieki nav mainījušies, bet J. Breslava aktīvi darbojas īpašnieku vārdā, piemēram, apspriežot ar redakcijas vadību laikraksta satura stratēģiju.

NMG padomes loceklis Vadims Jerošenko uzsver, ka Telegraf pārdošanas darījums iestrēdzis, jo neesot atrunāti visi nosacījumi. Uz norādi, ka J. Breslava jau publiskajā telpā pieteikta kā izdevēju pārstāve, V. Jerošenko atbild: «Domāju, ka viņa steidzas.» Savukārt NMG valdes priekšsēdis Ernests Martiņuks skaidro, ka J. Breslava esot konsultante. Viņa pati saka: «Es pārstāvu pati sevi. Esmu ekonomiste, augstas klases speciāliste, un no tā izriet manas pilnvaras.» Īpašnieki, kam pieder 100% NMG, sabiedrībai tikšot darīti zināmi, kad būs nokārtotas visas formalitātes. Tas ieildzis tāpēc, ka NMG ir akciju sabiedrība. Iepriekš Telegraf īpašnieku kontekstā locīts Ventspils uzņēmēja Oļega Stepanova vārds, kam gan oficiāls apstiprinājums nekad nav sniegts.

Viens no skaidrojumiem pretrunām ap Telegraf īpašnieku jautājumu varētu būt tas, ka, iespējams, īpašnieku maiņas darījums jau noticis, taču pašlaik nav atrasta shēma, kā publiski noformēt jauno īpašnieku, ko neapstiprina neviens vadības pārstāvis. Iepriekš tika pieļauts, ka J. Breslava varētu ņemt kredītu a/s Latvijas krājbanka, kuras lielākais akcionārs ir Lietuvas AB Bankas Snoras. Tā savukārt ietilpst Krievijas banku kompānijā Konvers Grup, kuras prezidents ir V. Antonovs. Informētu avotu teiktais liecina, ka Krājbankas kredīta izsniegšanu nobremzējusi Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK). Oficiālu apstiprinājumu tam neizdevās iegūt, jo FKTK biroja vadītāja Anna Dravniece norāda, ka šādu informāciju liedz izpaust likums. Taču, ja kredītlīdzekļu piesaiste no Krājbankas nav iespējama, varētu būt jāmeklē jauna shēma Telegraf pārdošanas procesa noformēšanai. J. Breslava par kredīta ņemšanu komentārus sniegt nevēlējās.

Šķiršanās no līdzšinējā galvenā redaktora varētu liecināt par īpašnieku vēlmi mainīt Telegraf saturu. A. Krasņitskis pieļauj, ka avīzes raksts par to, ka direktors esot draudējis izslēgt no skolas skolēnu, kurš Rīgas mēru Nilu Ušakovu (SC) nosaucis par muļķi, varētu būt tikai pēdējais piliens īpašnieku pacietības kausā. Starp viņu un īpašniekiem bijušas uzskatu atšķirības principiālos jautājumos - A. Krasņitskis presi uzskatot par sabiedrības sargsuni, savukārt īpašnieku uzspiestā stratēģija, pēc A. Krasņitska teiktā, esot bijusi vērsta uz «psihoterapeitisku pozitīvu noskaņojumu sabiedrībā».

Pagaidām laikraksta galvenā redaktora pienākumus pilda līdzšinējais Ekonomikas nodaļas vadītājs Andrejs Švedovs. Šajā kontekstā neoficiāli izskanējis arī Anastasijas Peteres, kādreizējās TV5 darbinieces un lidostas Rīga valdes priekšsēža Krišjāņa Petera sievas, vārds. Viņa sākusi strādāt Telegraf un atbildot par interneta portālu, tomēr J. Breslava uzsver, ka A. Peteri neesot plānots iecelt par galveno redaktori.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?