Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Jaunais vilnis sarīdās ar Jūrmalu, padomā - Rīga

Pēc Jūrmalas mēra Gata Trukšņa izteikumiem par konkursa Jaunais vilnis (JV) organizatoru ambīcijām un citām domstarpībām, kas saistās ar Dzintaru koncertzāles izmantošanu, JV apsver iespēju beigt sadarbību ar Jūrmalu un kā uz nākamo potenciālo konkursa rīkošanas vietu skatās Rīgas virzienā, liecina informācija, kas ir Dienas rīcībā. Pēdējās dienās JV organizētāji viesojušies Rīgā un tikušies arī ar Rīgas mēru Nilu Ušakovu. Viņa preses sekretāre gan šo informācija ne apstiprināja, ne noliedza.

«Dome kompensē viņiem ātrās palīdzības izmaksas, auto stāvvietu un citus pakalpojumus, kopā ap 40 000 latu. Tik un tā organizatori raud, ka mēs par maz nākam viņiem pretim. Viņi grib daudz vairāk, nekā jūs spējat iedomāties. Visādas iznākšanas no jūras, šovi, ielu un pludmales bloķēšanas... Ar viņiem runāt ir ļoti grūti,» intervijā Neatkarīgā bija izteicies G. Truksnis.

Konkursa komisijas līdzpriekšsēdētājs komponists Raimonds Pauls neoficiālo informāciju apstiprināja, portālam db.lv sakot, ka konkursa organizatori tiešām gatavo paziņojumu par to, ka Jūrmalā šis pasākums vairs nenotiks. Šodien paredzēta tā izplatīšana. Jūrmalas mērs šādus jaunumus nekomentē, aģentūrai LETA paziņojot, ka esot atvaļinājumā. Dome līdz šim neesot saņēmusi nekādu oficiālu informāciju, ka JV Jūrmalā varētu nenotikt.

Arī Dzintaru koncertzāles valdes priekšsēdētājs Svens Renemanis par neko tādu neesot informēts. Viņš no JV organizatoriem esot saņēmis viņu līguma variantu, un tas tiekot saskaņots Jūrmalas domē. «Jānorāda, ka līdzīgas baumas, ka šovs varētu nenotikt, bija arī pirms gada un pirms diviem gadiem, taču konkurss notika,» sacīja S. Renemanis.

Biļešu iepriekšpārdošana uz jūlijā paredzēto konkursu jau ir sākusies, un, kā liecina www.bilesuserviss.lv informācija, biļetes par 70 un 120 latiem jau ir izpirktas. Arī bijušajam koncertzāles vadītājam Andrejam Kondratjukam vēl pirms nedēļas organizatori stāstījuši, ka aptuveni 80% biļešu ir izpārdotas. «Nevar visiem šiem dārgajiem viesiem, kas jau nopirkuši biļetes, tā vienkārši pateikt, ka pasākums notiks kur citur,» viņš norāda.

Dziedātājs Intars Busulis pieļauj, ka JV rīkotāji cenšas izmantot mūsdienīgas reklāmas pieejas. «Man jau vairāk tas liekas kā tāda pirmsreklāmas kampaņa, es nezinu, kāpēc. Es līdz galam tam vēl neticu, jo kaut kādu intrigu, lai vai cik kruts tas konkurss, tomēr vēlas saglabāt,» domā I. Busulis. Viņš arī atzina, ka tas būtu zaudējums. «Gadiem ilgas tradīcijas, vai tad tiešām… Un Raimonds Pauls kā viens no galvenajiem čaļiem, vai viņi mainīs šo uzstādījumu?» jautā I. Busulis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Elektromobiļu īpašnieki lielāki piesārņotāji

Elektrības darbinātu automašīnu īpašniekiem patīk padižoties ar vides apziņu un dabai draudzīgiem pārvietošanās paradumiem. Taču Somijas zinātnieku pētījums sarūpējis pārsteidzošus rezul...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?